Suositut tekstit

perjantai 21. lokakuuta 2005

Suositut ja parhaat artikkelit

Tähän tulee linkkejä suosituimpiin ja parhaisiin artikkeleihini. Lukijat ovat tervetulleita ehdottamaan lempiartikkeleitaan.

Vanhan Plökin parhaat I - Irlannin-seikkailu

Vanhan Plökin parhaat II - Tony, Matti ja heidän kansansa

Vanhan Plökin parhaat III - Zombie Metalin ykkösnimi konsertoi Helsingissä

Vanhan Plökin parhaat IV - Tekeä ja olea

Brittiscifi

Holocaustrevisionistinen sielunmaisema ja muuta paskaa - en itse pidä tätä artikkelia parhaimmistoon kuuluvana, mutta Timo näkyy tykänneen.

Markkina-arvopelleilyä - tässä kirjoituksessa on mielestäni niin paljon asiaa, että se ansaitsee tulla nostetuksi vielä kertaalleen näkyville.

Suojattomuuskunta: syvä haava umpeutuu ja tuuhea ruoho kasvaa kansalaissodan hautojen päälle, ja Toivolan Juha ja hänet ampunut valkokaartilainen kohtaavat toisensa veljinä ja ystävinä taivaan ilossa.

Fasistisen pahuuden päivä on tietenkin kansainvälinen naisten päivä. "Liikutuksen vallassa täällä taas luetaan päivän sanaa" (Käymälä-Sven).

Tlön, Uqbar, Orbis Tertius. Ja sit tiätysti myäs toi Otto Dietrich zur Linde.

Nuorten naisten itsemurhien lisäämisprojekti, osa 2. Osa 1 on ansaitusti unohtunut, mutta tätä pidän jo ihan asiallisena yrityksenä mehevän satiirin suuntaan. Esipuheessaan komitea toteaa, että nuorten miesten itsemurhien vähentämispyrkimykset, niin moraalisesti yleviltä kuin ne ajattelemattoman korvissa kuulostaisivatkin, eivät luonnollisestikaan ole realistinen eivätkä mielekäs ajatus nyky-yhteiskunnan eetoksen kannalta. Miesten suurempi taipumus itsemurhaan on ennen kaikkea miellettävä miesten etuoikeutena ja merkkinä patriarkaatin yhä jatkuvasta alistusvallasta naisiin. Tämän takia tasa-arvon nimessä tuleekin pyrkiä nuorten naisten itsemurhafrekvenssin nostamiseen.

Слушайте, слушайте, говорит Финляндия! Mielestäni tämä on paremmasta päästä Suomea eräänlaisena Itä-Eurooppana käsitelleistä teksteistäni.

Se Wanha Wainooja on tietenkin paavi Pena. Itse en pidä tätä hirveän kaksisena, mutta väki tykkäsi, keskusteli ja linkitti.

Ei oikeutta edes puhua on mielestäni parisuhdetematiikkaa käsitelleistä jutuistani parhaita.

Natsin veroinen hirviö ja peto oli tietenkin Andrea Dworkin. Terve menoa. Dyron kommentti: Piti pornosta tai ei, kenenkään nuoren ei tulisi joutua tilanteeseen, jossa häntä opetetaan tuntemaan syyllisyyttä normaaleista seksuaalisista haluistaan, ellei haluissa ole jotain toisia ihmisiä todella vahingoittavaa. Naisten osalta tästä syyllistämisestä on jo päästy aikaa sitten, mutta miesten osalta ei ehkä olla vielä niin pitkällä. Poika, joka oppii tuntemaan syyllisyyttä himoistaan, vammautuu pahan kerran. Siksi rivien välistä kuuluva viesti "Sinun ei totisesti pidä häpeämän sitä, että olet poika ja sinusta tulee mies." todellakin on siunauksellinen viesti. Lukekaa tämä, nuoret pojat, ja tehkää sen jälkeen lujasti syntiä, mutta uskokaa lujemmin Jumalan totuuteen ja oikeuteen.

В Финляндии всегда война - luulisi pölhöisänmaallisuuden jo loppuneen maailmasta, mutta kuten viime itsenäisyyspäivänä näimme, mitä vielä.

Juupas, eipäs, ajopuu eli kannanottoni Sediksen blogin suureen jatkosotakeskusteluun.


Hraemliri - tunnustakaa suosiolla, että tätä lastua ei olisi osannut vuolla tällä tavalla kukaan muu.

12 kommenttia:

  1. Hyvä idea! Kun Blogger ei tue merkintöjen luokittelemista aihepiireittäin, kokoelmien kyhääminen on paras apu. Lisännet varmaan marginaaliin linkin, joka viittaa tähän artikkeliin.

    VastaaPoista
  2. Tota, noin epäselvällä vihjeellä on vaikea hakea sitä artikkelia. Auttanet itse sen etsimisessä arkistosta?

    VastaaPoista
  3. Ei nyt tule mieleen, suoraan sanottuna.

    VastaaPoista
  4. Siinä se on mies joka lauluja laittaa / toiset vain tuloksista maljoja maittaa / himputihimputirallallaa / tämä poika polkat aina rallattaa. - Hiski Salomaa.

    Monet kirjoituksesi lähtevät liikkeelle jostain viittauksesta, keskustelusta tms. mikä haittaa luettavuutta myöhemmin. Odotan että seuraavana askelena kokoat keskeiset ideasi pariin iskevään artikkeliin, joihin voi aina tarpeentullen viitata. Panu FAQ olisi rankka.

    VastaaPoista
  5. Todellakin, hyvä idea; Varsinkin tulevaisuutta ajatellen, jos Plöki/Notatkista tulee kovinkin pitkäikäinen. Minun on kyllä mahdotonta nimetä yksittäisiä artikkeleja, mutta hyvinhän tuo on näyttänyt onnistuvan.

    Tuli tuossa mieleeni, että jos vanhan Plökin tekstejä on jäljellä (esimerkiksi jos olet tallennellut kaiken ennen sen tuhoamista - minä ainakin tein niin kun ensimmäisen TM:ni deletoin), niin sieltähän voisi myös noukkia erinomaisia tekstejä ja julkaista täällä "takautuvasti" (julkaisuvuodeksi saa näemmä asettaa 1990-2006), ja sitten laittaa linkki tälle listalle.

    VastaaPoista
  6. Kyllä vanhan Plökin kaikki tekstit ovat tallella, ja olen ajatellutkin hakea sieltä parhaita luettaviksi.

    VastaaPoista
  7. Tästä sä tykkäät:

    http://kotihengetar.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. Hohhoijaa. Enkös minä ole jo sanonut, mitä mieltä olen äärikristillisistä amerikkalaisten kytkyissä vaeltavista epäisänmaallisista aineksista?

    Sitä paitsi kyseessä on aivan ilmiselvästi vanhan kunnon Kristittynä maailmassa -blogin uusi tuleminen.

    VastaaPoista
  9. Näin sitä voi erehtyä.

    Mä olisin voinut vannoa, että sä olisit vähintään retorisista syistä yltynyt ylistämään, kun nainen on hylännyt feminismin kirouksen ja ryhtynyt tarmolla hyysäämään ukkoaan. Mutta kai tää koko setti on sulle niin paljon vakavampi asia-.

    Mikä oli Kristittynä maailmassa? Ihan vieras mulle.

    VastaaPoista
  10. ATM:uudessa on se huono puoli, että jos sellaiseksi julistaudut, niin siitä tulee herkästi itseäänvahvistava kierre; Ellei muuten niin ainakin siten, että harvemmin ketään (naista) kiinnostaa kukaan (mies), joka julistaa kelpaamattomuuttaan.

    Se on kyllä huvittavaa, miten oudon hysteerisesti alempitasoisuuteen suhtaudutaan. Minä onnistuin muutaman kerran ihan huomaamattani saattamaan erään kaverin avovaimon raivon partaalle puhumalla alempitasoisuudestani, vaikka vain ihan neutraaliin sävyyn.

    VastaaPoista
  11. Mä olisin voinut vannoa, että sä olisit vähintään retorisista syistä yltynyt ylistämään, kun nainen on hylännyt feminismin kirouksen ja ryhtynyt tarmolla hyysäämään ukkoaan. Mutta kai tää koko setti on sulle niin paljon vakavampi asia-.

    Katsos kun minulle on ensiarvoisen tärkeää vastustaa sitä, mitä tohtori Kokkarinen kutsuu meemien kytkeytymiseksi. Jos joku amerikkalaisen oikeiston iskulauseita papukaijana toisteleva pölhöuskonnollinen maanpetturiaines vastustaa feminismiä, tämä vain vahvistaa yleistä käsitystä, jonka mukaan vain sellainen aines voi vastustaa feminismiä. Minun tarkoitukseni on tehdä vasemmistolähtöinen antifeminismi mahdolliseksi. Tavoitteeni on tunnetusti koko poliittisen spektrin läpi käyvä antifeministinen mobilisaatio.

    Mikä oli Kristittynä maailmassa? Ihan vieras mulle.

    Provoblogi, joka sittemmin pyyhki itsensä pois netistä. Varsin heikkotasoinen tekele.

    Bore: Se on kyllä huvittavaa, miten oudon hysteerisesti alempitasoisuuteen suhtaudutaan. Minä onnistuin muutaman kerran ihan huomaamattani saattamaan erään kaverin avovaimon raivon partaalle puhumalla alempitasoisuudestani, vaikka vain ihan neutraaliin sävyyn.

    Tuo muuten on aivan totta. Minullakin on kokemuksia siitä, että naiset joutuvat metafyysisen kauhun ja ahdistuksen valtaan, kun ATM tiedostaa olevansa ATM ja puhuu siitä ääneen.

    VastaaPoista
  12. Naisdiskurssiin in general kuuluu ajatus, että miehet selviävät parinvalinnasta helpommalla (perusteluja en ole koskaan kuullut tai ainakaan ymmärtänyt) ja edelleen naisdiskurssiin in general kuuluu arvostaa korkealle konsensusta.

    ATM-puhe on tästä syystä vaarallista. Se kyseenalaistaa sekä dogman parinvalinnan säännöistä että dogman konsensuksen tärkeydestä.

    Eikä tartte sitten tulla selittämään mistään yleistämisistä. Mä tiedän yleistäväni. Mistään ei voi puhua ellei yleistä.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.