maanantai 9. joulukuuta 2013

Miksi uusnatsit ovat vaarallisia juuri sinulle

(julkaistu ensimmäisen kerran Paljastetun blogissa 9. joulukuuta 2013)

Sinun, joka käyt töissä, käytät hattua, maksat verosi ja syöt leipää, on ehkä vaikea ymmärtää, miksi juuri sinun pitäisi vastustaa ”maahanmuuttokriitikoita” eli järjestäytyneitä rasisteja ja fasisteja – natsiterroristeja. Hyvä on, maahanmuuttajan tai äärivasemmistolaisen kannalta on ehkä paska juttu että tällaista porukkaa yhteiskunnassa riehuu, mutta miksi tavallisen palkkaa nostavan tallaajan pitäisi välittää asiasta? Valitettavasti tilanne yhteiskunnassa on päässyt sellaiseksi, että juuri sinun pitää, koska kyse on sinun oikeuksistasi.

”Maahanmuuttokriitikot” eivät ole mikään uusi ryhmä tai kansanliike. Nämä samat tyypit perustelivat Neuvostoliiton kaaduttua – ”nyt kun saa” – hassunnimisiä järjestöjä, mitä näitä nyt oli ”Arjalan kermaanien Veljes kuntia”, ja kansa nauroi, kun joka kermaaniporukan piällysmies haukkui toisia samanmoisia esiintyen vielä arjalaisempana ja kahvikermaanit riitautuivat katkerasti kuohukermaanien kanssa. Nyt ei naurata enää, koska keskenään riitelevien ”arjalan kermaanien” tilalla on yksi ainoa äärioikeistolainen voimakeskus, joka on asettunut kaappaamansa perussuomalaisen puolueen sisään. Sen ulkopuolella on joitakin vielä radikaalimpia ryhmiä, jotka seuraavat aikaisempaa uusnatsismin mallia – yksittäisen johtajan ympärille syntyneitä porukoita, jotka riitelevät enemmän toisten samanlaisten kanssa kuin yhteiskunnan valtavirran. Tärkeintä kuitenkin on, että Perussuomalaisten fasistinen siipi, joka on syntynyt Suomen Sisu -äärijärjestön ympärille, on – kuten sen strategian yksi kehittäjä kehuikin – äärioikeistolaisuuden ja uusfasistisuuden alalla ”markkinajohtaja”, joka poliittisella painoarvollaan voi vääntää koko yhteiskuntaelämän ja tiedotusvälineet omalle linjalleen.

Uusnatsien yliote näkyy kielenkäytössä ja käsitteenmuodostuksessa sillä tavalla, että se on saanut niin poliisin, tiedotusvälineet kuin monet sinunkaltaisesi ihmiset uskomaan johonkin ”vastakkaiseen ääriryhmään”, ”suvakkeihin”, jolle uusnatsien ”maahanmuuttokritiikki” muka on syntynyt vastareaktiona. Tämä ei pidä paikkaansa. ”Vapaa liikkuvuus” -järjestö, joka kai sopii parhaiten uusnatsien esittämään määritelmään rajojen avaamista ja rajoittamatonta maahanmuuttoa kannattavasta ”vastakkaisesta ääriryhmästä”, on pieni marginaaliporukka, jolla ei ole erityisen laajaa vaikutusvaltaa edes vihreissä tai vasemmistossa. Ei ole millään tavalla uskottavaa, että sellaisen sirpaleryhmän vastapainoksi tarvittaisiin huomattavasti suurempaa ja röyhkeämpää järjestöä.

Luulet kenties olevasi uusnatseilta turvassa siksi että et ole maahanmuuttaja, suomenruotsalainen etkä minkään muunkaan etnisen vähemmistön jäsen ja että suhtaudut passiivisen ymmärtäväisesti uusnatsien keskeisiin huolenaiheisiin: onhan se totta, että maahanmuuton tulee pysyä järjestäytyneen yhteiskunnan kontrollissa, onhan se totta, että veteraanien urotöistä pitää puhua, onhan se totta, että Stalin tappoi leireillään jumalattomasti porukkaa ja että sitä pitäisi pitää esillä enemmän, ja onhan se totta, että hulluimpia feministejä kuunnellaan tiedotusvälineissä aivan liikaa?Väärin! Juuri sinunlaisillasi on suurin riski joutua uusnatsien ankarimman häiriköinnin ja vainoamisen kohteeksi! Etkö usko? Lue eteenpäin.

Uusnatsien, halla-aholaisten ja hompanssien kirjoissa ”stalinistiksi” ja ”äärivasemmistolaiseksi” pääsee nimenomaan päivittelemällä stalinismin ja neuvostovankileirien kauhuja. Minä tiedän sen kokemuksesta – ennen kuin perussuomalaiset savustivat minut ulos nettikolumnistin paikaltani, kirjoitin seitsemän vuoden aikana lukuisia tekstejä Neuvostoliiton toisinajattelijakirjailijoista ja heidän vankileirimuistoistaan. Tulos: Facebookiin alkoi ilmaantua parjaussivuja, joilla natsit julistivatminun olevan Stalinin ihailija.

Ensimmäinen reaktio on tietysti pitää hompansseja tavattoman tyhminä ihmisinä, jotka osaavat sanan ”Stalin” nähdessään vain ajatella ”öhö öhö, toi on stalinisti”. Todellisuudessa siellä on takana huomattavasti hienostuneempi kuvio. Natsit pyrkivät esittämään parlamentaarisen demokratiamme ”kommunismina” (heidän kielenkäytössäänkin kommunisti on ihan kuka vaan joka ei ole heidän puolellaan) ja käyttämään Stalinin rikoksia natsismin puhtaaksipesemiseen. Toisin sanoen, jos olet (kuten jokainen jotakuinkin normaali ihminen) sitä mieltä, että sekä Auschwitz että Vankileirien saaristo olivat melko paskoja paikkoja, että Hitler ja Stalin olivat molemmat vaarallisia hulluja ja että länsimainen liberaali demokratia on aika siedettävä systeemi sekä natsismiin että stalinismiin verrattuna, olet hompanssien mielestä kommunisti ja vihollinen.

Hommanatsien mielestä nimittäin Stalinin vankileireistä saavat puhua vain he itse, ja vain natsismin puolustelemiseksi. Heidän maailmankuvansa mukaan on olemassa vain se porukka, joka paheksuu Stalinin leirejä, eli he itse, ja se porukka, joka paheksuu Hitlerin leirejä mutta ei Stalinin, eli kaikki muut kuin he itse. Kaikki ne, jotka yrittävät hämmentää tilannetta tuomitsemalla molempien hirmuvaltojen vankileirit ja pitämällä suomalaista demokratiaa parempana vaihtoehtona kuin kumpaakaan diktatuureista, ovat hommanatsien mielestä epäilyttäviä pettureita ja asioiden sotkijoita.

Kun siis menet sanomaan jollain nettikeskustelulaudalla, että joo, Stalin oli melko ikävä tyyppi ja siellä Siperiassa tapettiin aika paljon syyttömiä ihmisiä, päivystävä hompanssi iskee kärppänä kimppuusi ja alkaa aivopesu: koska sinä olet näköjään asioista samaa mieltä kuin Halla-aho (mistä nämä tyypit luulevat tietävänsä, mitä mieltä sinä olet asioista?), velvollisuutesi on liittyä natsien riveihin. Kun sanot, että päätät, kiitos vaan, itse, mitä mieltä olet asioista ja millaisissa porukoissa haluat näyttäytyä, siitä vasta helvetti irti pääseekin. Välittömästi joudut koko ”maahanmuuttokriittisen” nettikulttuurin hampaisiin.

Ei tunnu missään, sanot? Kyllä alkaa tuntua siinä vaiheessa, kun ventovieraat pikkurikollissakit omilla nettisivuillaan revittelevät yksityisasioillasi (tai sillä, mitä yksityisasioistasi kuvittelevat). Vaikka olisit naimisissa, kolmen lapsen isä ja Kokoomuksen paikallisyhdistyksen aktiiveja, nämä tyypit julistavat sinut homoksi, lapsenraiskaajaksi ja kommunistiksi ja spämmäävät näitä käsityksiään nettiin sellaiset määrät, että parissa viikossa ne ovat se mitä Google sinusta ensimmäisenä tietää kertoa, kun syötät nimesi siihen.

Nythän sinä tietenkin kuvittelet, että tämä on liioittelua. Ei pidä paikkaansa. Itsehän en tiennyt, mikä minusta teki elämää suuremman vihollishahmon Halla-ahon silmissä, ennen kuin Jussi Jalonen otti selvää asiasta ja totesi sen alkaneen siitä, että joskus vuonna 2002 tai 2003 olin poistanut Halla-ahon yksittäisen suunsoittokommentin blogistani. Tämä herne painoi Suomen tasavallan prinsessan selkää kahdeksan patjan alla niin pahasti, että hänen piti villitä koko seuraajakuntansa niskaani. Aika ajoin minusta esitetyt spekulaatiot olivat jopa oleellisempi aihe Halla-ahon ja hänen seuraajiensa kirjoittelussa kuin maahanmuutto, islam tai islamistiterroristit.

Tästä voidaan päätellä, että suuri osa nettinatseista, hompansseista, ”maahanmuuttokriitikoista” tai miten heitä itse kukin haluaa kutsuakaan on sellaista väkeä, jonka elämällä ei todellakaan ole mitään muuta sisältöä kuin heittää lokaa johtajansa ja mestarinsa vihaamien ihmisten niskaan. Ei edes poliittisten vastustajien, vaan yksinkertaisesti sellaisten, jotka ovat jollain tavalla loukanneet heidän mestariaan ja heidän mestarinsa itserakkautta.

Mestari Halla-ahon kultti on kasvanut jo sellaisiin mittoihin, että siellä on mukana myös väkivaltaisia pikkurikollisporukoita, jotka voivat olla oikeasti vaaraksi kaikille mestarin silmätikuiksi joutuneille. Näillä tyypeillä ei ole mestaristaan eroavaa älyllistä, moraalista, seksuaalista eikä tunne-elämää, vaan he käyvät tahdottomasti sen kimppuun, jonka joko mestari itse tai joku hänen vasalleistaan osoittaa”maahanmuuttokriittisen liikkeen” viholliseksi ja ”kommunistiksi”. Vaikka olisit aktiivi kokoomuslainen, näiden tyyppien kirjoissa olet ”kommunisti”, ja varsinkaan et ole ”oikea kokoomuslainen”. Sinun on aivan turha yrittää selittää heille, mitä kommunisti oikeasti tarkoittaa ja millä tavalla näkemyksesi ovat täysin kommunisminvastaisia. Heidän suuri johtajansa on tykönänsä päättänyt mitä sanat oikeasti tarkoittavat ja mitä mieltä sinä oikeasti olet asioista, ja jos se ei sinulle sovi, niin siinähän piipität.

Tietenkin sinä nyt ihmettelet, voiko kukaan vajota sellaiseen henkiseen orjuuteen, että vainoaa mestarinsa puolesta kymmenen vuoden ajan tappouhkauksin ja solvauksin netissä sellaista ihmistä, jonka ainoa synti on, että hän on joskus vuonna puumiekka ja kivikypärä poistanut mestarin kommentin blogistaan. Usko pois: kyllä voi. Sellaisia ihmisiä ovat sekä Homma-foorumi että Facebookin natsistiset viharyhmät tulvillaan.

Jos sanot heille, että Halla-ahon ajatusten kuumeinen toisteleminen saa heidät vaikuttamaan jankkaajilta ja roboteilta, joilla ei ole mitään omia mielipiteitä, he loukkaantuvat sydänjuuriaan myöten. Hehän nimenomaan todistavat olevansa älykkäitä poikkeusihmisiä päätymällä omalla järkeilyllään (!) sanasta sanaan samoihin johtopäätöksiin kuin tunnustettu älykäs poikkeusihminen ja tohtorisetä Halla-aho. Heidän mielestään yksilöllisyyden korkein muoto on yhdessä kolmen tuhannen muun yksilön kanssa yksilöllisesti toistaa Halla-ahon oppilauseita ja kiusata ja uhkailla netissä jotakuta sellaista, jonka Halla-aho on mestarillisessa ylhäisyydessään osoittanut heidän kansanliikkeensä viholliseksi – yleensä pelkästään verhotulla vihjauksella, seuraajat osaavat kyllä noudattaa sellaistakin. Tätä he ovat valmiita jatkamaan vuoden, kaksi vuotta, viisi vuotta, vuosikymmenen. Kuka ties loppuikänsä. Siinä on heidän elämänsä tarkoitus. Ainoa, mihin heillä on lahjoja, kykyä ja kunnianhimoa.

Mutta poliisihan tietysti auttaa, jos he vainoavat sinua? Ei puhettakaan. Katsos, poliisi ja media on aivopesty uskomaan, että äärioikeiston nettivainoissa on kyse ”ääriryhmien välisistä yhteenotoista”. Toisin sanoen, jos olet vaikkapa kokoomuslainen tai muu pesunkestävä porvari, joka vain ei malta olla inttämättä vastaan kun joku äärioikeistolainen sanoo nettilaudalla jotain täysin asiatonta, ääliömäistä ja paikkaansapitämätöntä (ja hehän tunnetusti tunkevat kaikille keskustelufoorumeille spämmäämään pyhää asiaansa: somalien kamaluudesta pitää heidän mielestään saada keskustella-tella-tella-taran-tella-tella-Joe vaikka postimerkkeilijöiden tai tulitikkurasiaetikettien keräilijöiden sivuilla), poliisi toteaa, että olet vain ”vastakkaisen ääriryhmän edustaja”, äärivasemmistolainen, eli siis periaatteessa samanlainen höyrypää kuin ne jotka sinua ahdistelevat, ja että poliisin tehtävänä ei ole sekaantua höyrypäiden jäsentenvälisiin.

Kokonaan toinen asia on, että jos sinä vuosikausien nettivainon jälkeen suutahdat ja sanot jotain sopimatonta, äärioikeiston pikku nettivapaaehtoisten armeija kielii siitä välittömästi viranomaisille, ja vaikka et olisi sanonut yhtään mitään laitonta, sanomisesi tutkitaan huolella ja käväisetpä vielä syyteharkinnassakin. Toki syyttäjä – ehtiessään, puolitoista vuotta sinua löysässä hirressä roikutettuaan – luopuu syytteistä saman tien, mutta on merkillepantavaa, että poliisi ottaa äärioikeiston ilkivaltaisetkin rikosilmoitukset paljon vakavammin kuin äärioikeiston uhrien. On koettu ja nähty, että jälkimmäiset eivät saa oikeutta, koska heidän tutkintansa ei koskaan etene syyttäjälle asti.

Hiljattainen lehtiuutinen, joka jäi Suomessa vaille ansaitsemaansa huomiota, kertoi, että äärioikeistolaisten ja ammattirikollisten yhdistyminen yhdeksi ja samaksi blokiksi huolestuttaa jo poliisin kansainvälisiä yhteistyöjärjestöjäkin. Täällä Suomessa homma on tietysti edistynyt jo pitemmälle. Täällä meillä poliisin vanhat tutut istuvat poliisien kanssa sulassa sovussa Perussuomalaisten edustajina valtuustosta valtiopäiville. Poliisit eivät tietenkään mielellään pidätä puoluetovereitaan – saattavatpa olla näiden kanssa samaakin mieltä siitä, että ”äärivasemmistolaisia” (= käytännöllisesti katsoen koko liberaalia keskiluokkaa) tulee voida rankaisematta vainota ja kiusata.

Rikolliset eivät ole tyhmiä, vaan tunnistavat omat etunsa. Ihan tavallinen peruskriminaali, joka tehtailee pieniä rötöksiä pahoinpitelyistä huumerikoksiin ja varkauksista kavalluksiin, haistaa kyllä kahvin kun huomaa, että äärioikeistolaiset pääsevät poliittisen kantansa ansiosta rikosilmoituksista kuin koira veräjästä. Tällöin hänkin alkaa julistaa isänmaallisuuttaan, rasismiaan ja kommarien pahuutta (alamaailmalle tyypilliseen kovan miehisyyden kulttuuriin tällaiset jutut sopivat joka tapauksessa kuin nenä naamaan) ja liittyy äärioikeiston peesaajaporukkaan. Miksei hän tekisi niin, jos on tullut selväksi, että äärioikeistolaisena ei tarvitse vastata rikoksistaan?

Voi olla, että mitään uusia breivikejä ei nouse joukkomurhaamaan lapsia (vaikka taas kerran täytyy muistaa, että useamman kuin yhden viime aikojen joukkosurman takaa on pilkistänyt ”isänmaallisia” tai äärioikeistolaisia motiiveja, mistä lehtineekerimme eivät toki ole uskaltaneet ääneen puhua). Voi olla, että mikään uusi natsiliike ei kaada suomalaista demokratiaa eikä pane meitä kaasukammioon. Mutta eikö sellainen tilanne ole jo ihan tarpeeksi paha, että rikolliset, poliisi ja äärioikeisto liittoutuvat (”kommunistiksi” leimaamaansa) tavallista keskiluokkaista veronmaksajaa vastaan?