Miksi en kirjoita kulttuuriaiheista

En kirjoita kulttuuriaiheista (suomeksi), koska en tee ilmaistyötä. Olen aikoinani ollut seitsemän vuotta palkattu kulttuuri- ja ajankohtaiskolumnisti, mikä todistaa minun osaavan sen homman niin hyvin, että voin vaatia siitä palkkaa. Mutta sen jälkeen olen ollut tosiasiassa ammatinharjoittamiskiellossa media-alalla: vähän liian monta kertaa minulta on pyydetty suomenkielistä artikkelia tai kirjaa julkaistavaksi, eikä se sitten ole johtanut mihinkään. Olen saanut sellaisesta tarpeekseni enkä enää luota yhteenkään suomenkieliseen kustantajaan enkä viestimeen.

Jos ei makseta, ei myöskään tehdä; ja jos minä en voi ansaita elantoani hommalla, jonka todistettavasti osaan, teen kaikkeni, jotta kukaan muukaan ei voisi. Siksi olen alkanut kaikilla osaamillani kielillä lietsoa vihaa ja epäluuloa suomen kieltä, suomenkielisiä viestimiä ja suomenkielistä kulttuuritoimintaa kohtaan. Parempaa ne eivät ansaitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.