sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Bäckmanilaisia rasisteja Turussa

Ilkka Kanervan vaalitilaisuuteen turkulaisessa Runosmäen slummissa hyökkäsi joukko häiriköitä, jotka bäckmanilaisia (venäläismielisiä) ja halla-aholaisia (rasistisia) iskulauseita huutaen keskeyttivät tilaisuuden. Tai näin kertoo tilaisuudessa läsnä ollut asevoimiemme aktiiviupseeri James Mashiri, joka sattuu olemaan hieman perussuomalaista päivettyneemmän värinen sekä (hui kauhia!) puhumaan ruotsia äidinkielenään. Hugenbergiläisen lehdistömme kuva tilaisuudesta on toinen: se korostaa häiriköiden olleen paikallista alaluokkaa ja poliisin tuttuja, ja ilmaisseen vain mielipiteitään palvelujen heikentämisestä (viinakauppa oli varmaankin liian kaukana slummista).

Mashirin oma bloggaus antaa hieman toisen kuvan tilaisuudesta. Häntä itseään luonnehdittiin ”neekeriksi, mulatiksi ja sompuksi”, jollaisia Runosmäen slummiin ei kaivattu, vaan sellaisista luvattiin hankkiutua eroon oman käden oikeudella. Tämän lisäksi öykkärit julistivat tiedotusvälineiden olevan puolueellisia ja Yhdysvaltain puolella, Venäjän olevan hyvis ja Naton pahis ja Ukrainan tilanteen olevan joutava lillukanvarsi, kun oikeasti pitäisi puhua suomalaisten syrjäytymisestä. Mashiri totesi legitiimin huolen kurjistumisesta sekoittuneen mellastajien puheissa venäläismielisiin ja rasistisiin iskulauseisiin.

Toisin kuin uuden poliittisen korrektiuden vaientamat tiedotusvälineemme, jotka muun muassa rinnastivat Jussi Halla-ahon vaalitilaisuudessa pidetyn hiljaisen ja väkivallattoman mielenosoituksen tähän öyhöttäjien iskuun, upseeri Mashiri uskaltaa kutsua lapiota lapioksi, roistoa roistoksi ja paskaa paskaksi: hän totesi häiriköiden käyttäneen ”perussuomalaista retoriikkaa”, jollaista ”myös Hommafoorumissa toistetaan”.

Haluttomuus myöntää öyhöttävän alaluokan poliittista käyttökelpoisuutta niin hurrivihaajille, rasistiselle äärioikeistolle kuin bäckmanilaisillekin tuntuu olevan niin lehdistössämme kuin poliisinkin keskuudessa kovin laajalle levinnyt ja syvään juurtunut ilmiö. Poliisista päin on aika ajoin tullut sellaista viestiä, että möykkäävä, juoppo pikkurikollinen on lähtökohtaisesti harmittomampi kuin poliittinen aktivisti, joka aatteensa elähdyttämänä saattaa syyllistyä rikoksiin. Toisin sanoen esimerkiksi vasemmistoaktivisti on persu- ja äärioikeistoaktivistia vaarallisempi, koska vasemmistoaktivisti on lähtökohtaisesti kiltti ja keskiluokkainen, äärioikeistoaktivisti yleensä jonkin sortin rikollinen.

Tässä tuntuu olevan taustalla sellainen ajattelutapa, että ”rikokset kuuluvat rikollisten tehtäväksi”. Eli siis, jos keskiluokkainen nuori vasemmistoaktivisti tekee poliittisesti motivoidun rikoksen, se on huolestuttavaa, koska keskiluokkaisten ihmisten ei kuulu tehdä rikoksia, ja jos he niitä tekevät, se uhkaa koko yhteiskuntavakautta. Mutta jos selvästi puolirikollinen alaluokka hilluu, mesoaa, öyhöttää ja vetää kännipäissään ohikulkijoita päin julkisivua, homma on ikään kuin kunnossa. Toisin sanoen kun joukko poliisin vanhoja tuttuja menee älämölöämään vaalitilaisuuteen, siitä ei pidä huolestua: öyhöttäjät siinä vain taas kerran tekevät sitä, minkä parhaiten osaavat, ja sitten kun poliisit tulevat paikalle, hekin tekevät sen minkä ammatti-ihmisinä parhaiten osaavat eli vievät öyhöväen pahnoille rauhoittumaan. V***u s**tana p**kele öyh möyh ja lisää viinaa j***lauta!

Tilanne on kuitenkin mennyt aika pahaksi siinä vaiheessa kun öyhöväki alkaa solvata ja uhkailla armeijan aktiiviupseereita, kuten Mashiria. Koulutettuna ammattisotilaana hän tietysti kykenee selviytymään uhkaavistakin tilanteista, toisin kuin me nyrkillä tapettavat pullasorsasivarit. Mutta on merkki aikojen muuttumisesta, että armeijan upseeri joutuu huolestumaan turvallisuudestaan kiihkoilija-alaluokan uhatessa päällekäymisellä. Ennen vanhaan – silloin Mäenpään Olkun aikana – slummiäärioikeistolaisuuteen kuului maanpuolustushenki. Toisin sanoen upseerin univormu olisi pannut slumminkin miehet välittömästi seisomaan asennossa ja vetämään kättä lippaan.

Maahanmuuttokriitikoiden piirissä minua on jatkuvasti haukuttu hulluksi ja vainoharhaiseksi, kun olen pyrkinyt lisäämään tietoisuutta siitä, että äärioikeisto on nykyisellään Venäjän käsikassara ja ajaa Venäjän diktaattori Putinin asiaa Suomessa. Onkohan James Mashirikin nyt saanut tartunnan ”Höglundin vainoharhoista”, kun hän on päätynyt samalle kannalle ihan käytännön kokemuksen perusteella?

Mashiri huomauttaa kirjoituksessaan, että häiriköiden uhkailu ja mesoaminen loi tilaisuuteen pelon tunnelman, jonka vuoksi eräät läsnäolijat joutuivat poistumaan paikalta. Hän myös toteaa, että Runosmäen tunnelmat saavat ajattelemaan perussuomalaisten kauhupropagandaa maahanmuuttajajengien terrorisoimista lähiöistä hieman ironisessa valossa. Sen sijaan että Suomeen olisi muodostumassa mustien muslimien kontrolloimia ”no go” -alueita, näyttää pikemminkin siltä, että Suomeen on syntynyt kotimaisten kalpeanaamojen hallitsemia väkivaltaisia slummeja, joihin edes oman armeijamme upseeri ei uskalla mennä, jos sattuu olemaan vähän keskimääräistä tummahipiäisempi. Mashiria tämä loukkaa erityisesti siksi, että Runosmäki on lähestulkoon hänen lapsuudenmaisemaansa – lähiö, jossa hän itse nuorena poikana kävi pelaamassa käsipalloa.

Sitä on tietysti mahdotonta täydellä varmuudella sanoa, oliko Bäckmanilla oikeasti näppinsä mukana tässä jupakassa. Bäckmanin blogiin kyllä ilmaantui tuoreeltaan kirjoitus otsikolla ”Runosmäen kansannousu”, jossa ylistettiin runosmäkeläisiä ”totuudenpuhujia”, mutta kun lähdin kirjoitusta hakemaan, se oli jo kadonnut blogista, vaikka Google tarjosikin siihen linkkejä. Mahdollisesti kohudosentti oli innoissaan kirjoittanut sinne jotain loukkaavaa esimerkiksi James Mashirista ja itsesuojeluvaisto oli herännyt vasta jälkeenpäin.

Mutta Googlen välimuisti on ystävämme ja netti ei unohda, joten tässä teille Paljastetun nettitörkytoimituksen (= minun) kommentoimanani sensuroimaton sisältö Bäckmanin blogista. Olen ottanut sivusta tallenteen, joten Bäckmanin tai hänen kaveriensa on turha uhata minua oikeudella tai pumppuhaulikolla. Kansalla on nähkääs oikeus tietää, mitä Bäckman kirjoitti, ennen kun paniikkikakkuli meni pöksykkäisiin ja pöksykät polvukkaisiin.

Jutun otsikko kuului seuraavasti:

RUNOSMÄEN KANSANNOUSU: runosmäkeläiset totuudenpuhujat ovat kansan selkäranka!


Huomatkaa tuo vallankumousromantiikkaan viittaava ilmaus ”kansannousu”. Ja tietysti puhutaan ”kansasta” samassa otsikossa. Vyšli my vse iz naroda, sano.

Ensimmäinen kappale kuuluu seuraavasti:

Muutama sankarillinen ja rehellinen suomalainen mies teki Runosmäessä historiaa puolustamalla Suomea ja suomalaisia. Oikea ja rohkea teko. Heidän nimensä eivät ole tiedossa, mutta haluaisin puristaa kiitokseksi jokaisen rehellisen ja rohkean totuuden puhujan kättä ja tarjoan kaljan tai kaksi.

Tässä kappaleessa on havaittavissa kiinnostavia yhtäläisyyksiä niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden retoriikkaan: ”puolustamalla Suomea ja suomalaisia”. Noinhan rasistitkin sanovat – heidän mielestään heidän aatteensa on vain ”Suomen ja suomalaisten puolustamista”. Suomalaisiksi eivät tietenkään koskaan kelpaa ketkään heidän kanssaan eri mieltä, eri kieltä tai eri ihonväriä olevat.

Kokoomus syyllistyi itse törkeään provokaation päättäessään levittää ylimielisiä NATO-mielisiä valheitaan Runosmäen työläisalueilla. Kaiken huippu oli vielä se, että Venäjä-vastaista sotaansa lobbaamaan kokooomus kehtasi tuoda Runosmäelle tunnetun maanpetturin James Mashirin, joka suomalaisen upseerin virassa ja virka-asussa lobbaa USA:n ja NATO:n miehitystä netissä ja kokoomuksen vaalitilaisuuksissa. Ei ihme, että runosmäkeläisiltä paloi pinna.

Luultavimmin Bäckmanin jälkienlakaisuoperaation käynnisti James Mashirin tituleeraaminen ”tunnetuksi maanpetturiksi”. Maanpetos on nimittäin laissa määritelty rikos ja nimeltä maanpetturiksi haukkuminen on kunnianloukkaus, niin yleistä kuin se onkin poliittisessa polemiikissa. (Kuten muuan reserviupseerikaverini siihen totesi: ”Tekstissä Bäckman syytti nimettyä upseeria yhdellä vakavimmalla rikosnimikkeellä johon upseeri voi virassaan syyllistyä. Tuollainen on ihan klassinen kunnianloukkaus.”) Jos Mashiri haluaa nostaa kunnianloukkausjutun Bäckmania vastaan, ottamani kopio Bäckmanin blogista poistetusta kirjoituksesta on todistusaineistoa, jonka luovutan mielelläni Mashirille tai hänen asianajajalleen.

Huomatkaa myös tuo ”Runosmäen työläisalueilla” -ilmaus. Siinä jotenkin liikuttavasti koetetaan vedota lukijaan työväenliikkeen retoriikalla. Tai ehkä se olisi liikuttavaa, ellei käytäntö olisi osoittanut sen jossain määrin myös purevan. Työväenliikkeen kuihtuminen on ehkä ollut väistämätön ilmiö, mutta työväenliike on suomalaisessa politiikassa ollut niin kauan niin vahva brändi, että sillä saadaan yhä väkeä liikkeelle.

Kyllä minä uskon että joku vanhan hyvän ajan vahvaa työväenliikettä takaisin kaipaava papparainen tai sellaisten kasvattama nuorempi spurgu saattaa hyvinkin uskoa Bäckmanin edustavan vanhan hyvän ajan Venäjältä tuettua sosialismia. Niiden, jotka ovat olleet vahingoniloisia työväenliikkeen murenemisesta, kannattaisi miettiä, oliko se vanha työväenliike kuitenkin tiettyjen yhteiskunnallisten mielialojen kanavoijana parempi ja asiallisempi kuin nämä teekutsuseurueet ja Venäjän juoksupoikayhdistykset, jotka nyt haluavat kalifiksi sen kalifin paikalle. Leppoisa Harun el Pullah on kuollut, ja tilalle ryntää kaikenlaisia ahmedahneita.


Paikalta kuvatulta Facebook-videolta kuuluu selvästi, miten vaalitilaisuuden aluksi suomalaiset miehet moittivat kovaäänisesti kokoomuksen ja puolustusvoimien toimeenpanemaa sotilasvallankaappausta, kansainvälisen oikeuden vastaista MOU-sopimusta, joka luovuttaa Suomen koko infrastruktuurin USA:n käyttön, tekee Suomesta NATO:n hyökkäystukikohdan Venäjälle ja suomalaisista tykinruokaa. Runosmäkeläisten teesit olivat: media ei kerro USA:n pahuudesta; Venäjä ei ole ongelma, USA ja NATO ovat pahoja; Suomi sallii NATO:n hyökkäykset oman alueensa kautta; rötösherrat eivät ymmärrä kansaa jne.

Valitettavasti Suomessa ei ole toimeenpantu sotilasvallankaappausta, joka olisi huomattavasti vähemmän pelottava vaihtoehto kuin meille lupailtu putinistinen hallituskoalitio rasistipersuineen, venäläismielisine keskustalaisineen ja libertarismissaan jo kauan sitten maata kiertävälle radalle singahtaneine kokoomuslaisineen. Huomatkaa taas vastakkainasettelu: ”suomalaiset miehet” vastaan puolustusvoimat. Luonnollisesti ihan kaikki, mitä Yhdysvallat ja Nato tekevät, on Bäckmanin mielestä ”kansainvälisen oikeuden vastaista”. Tätä väitettä hän ei tietenkään perustele millään tavalla. Muuten, mielenkiintoista että Bäckman ei koko aikana myönnä runosmäkeläisten öykkäreiden loukanneen ja uhkailleen Mashiria rasistisesti. Ihan vielä hänkään ei ole taipunut hyväksymään rasistisia törkeyksiä osaksi ”kansan oikeutettua kapinaa”. Mutta kaipa sekin aika vielä tulee.

Tärkeätä on huomata, että runosmäkeläisten protesti ei ole vähemmistön vaan enemmistön protesti. Runosmäen kansannousun ääni on NATO-vastainen ääni. Se ääni on suurimmalla osalla suomalaisista. Suomalaisista 70--80 % vastustaa NATO-jäsenyyttä ja perustelut ovat samat kuin runosmäkeläisillä. Kuten eräs entinen suomalainen pikkuvirkamies, joku Volanen nimeltään, äskettäin totesi, Suomessa on jo pitkään ollut meneillään sotilasvallankaappaus, kokoomuksen ja puolustusvoimien yhteinen rikollinen hanke.

On totta, että suomalaisten enemmistö – valitettavasti – ei ole herännyt aikaansa, vaan vastustaa Nato-jäsenyyttä. En kuitenkaan oikein usko, että ”perustelut ovat samat kuin runosmäkeläisillä”. Kyllä Natoa vastustavatkin suomalaiset yleensä pitävät Venäjää ongelmana, karhuna, jota ei pidä ärsyttää menemällä Naton jäseneksi. Nato-jäsenyyshanke on muuten täysin laillinen hanke: Suomessa saa todellakin lobata kansainvälisiin järjestöihin liittymisen puolesta. Minulle ei ainakaan ole valjennut, mitä ”rikollista” siinä olisi.

Runosmäkeläiset tekivät oikein käyttäessään sananvapauttaan, perustuslaillisia oikeuksiaan ja ihmisoikeuksiaan, koska valtamedia ei päästä suomalaisen vasemmiston ääntä kuuluviin (aito oppositio ja pikkupuolueet vaiennetaan, vaalivilppi on laajamittaista ja vasemmistoksi kutsutaan vain Vasemmistoliiton kaltaisia värivallankumouksellisia, russofobiaa ja homopropagandaa levittäviä CIA-mielisiä ääriliikkeitä). Vain runosmäkeläisissä on sisua puolustaa kansaa.

Minua ei sitten jaksa naurattamasta tämä Bäckmanin ja bäckmanilaisten tapa esittää venäläismielisyys jonkinlaisena oikeana vasemmistolaisuutena ja Vasemmistoliitto ”värivallankumouksellisena”, ”russofobisena”, ”homopropagandaa levittävänä” ja ”CIA-mielisenä”. Jos olisin itse vasemmistoliittolainen, ottaisin nuo Bäckmanin haukut lähinnä kohteliaisuutena. Valitettavasti Vasemmistoliitossa on oma kiintiönsä bäckmanilaisia, joilla on myös oma vaikutuksensa puolueen linjaan. On kuitenkin hyvä panna merkille, että se puolue ei saa synninpäästöä Bäckmanilta. Se on Vasemmistoliitolle pelkästään kunniaksi. Bäckmanille kun oikeaa suomalaisuutta lienee vain täydellinen, koiramainen alistuminen Venäjälle ja sen antihumaaneille arvoille.

Syyllinen Runosmäen kahakkaan on tietysti Suomen valtamedia, joka lobbaa kaikkialla russofobiaa ja NATO:a, eikä päästä kansaa ääneen, vaikka suomalaisista valtaenemmistö vastustaa USA:n ja NATO:n sotilaallista interventiota. Runosmäkeläisten oikeutettu protesti vastaa kansan enemmistön näkemyksiä, kokoomuksen ja puolustusvoimien NATO-lobbaustilaisuus sen sijaan vain CIA:n kantaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla, minne se USA tällä kertaa on tekemässä sotilaallista interventiota, Suomeenko? Mitä sitten tulee ”valtamedioihin”, niissähän nyt julkaistaan yhtä mittaa Natoa kritisoivia ja Nato-jäsenyydestä kieltäytyviä kannanottoja. Se, että Naton vastustajilla (muillakin kuin Bäckmanilla) on tapana syytellä mediaa tai Kokoomusta epämääräisesti ”Nato-kiimasta” tai ”natottamisesta” ja esittää avoin ja rehellinenkin Naton puolesta liputtaminen jonkinlaisena salaliittomaisena hivuttamisena, osoittaa vain, että Naton vastustajilta (muiltakin kuin Bäckmanilta) ovat argumentit lopussa.

Runosmäkeläiset eivät rikkoneet lakia. He esittivät näkemyksensä olosuhteissa, joissa sananvapautta on vakavasti rajoitettu. Heidän näkemyksensä ei pääse esille missään tilaisuuksissa eikä tiedotusvälineissä. Runosmäkeläiset toivat asiansa esiin tilaisuuden aluksi, mutta sen jälkeen videolta kuuluu yhden heistä sanovan, että meidän viestimme on nyt kuultu ja voimme lähteä. Kysymys on siis täysin laillisesta mielenilmauksesta. Tosin sanamuodot eivät ehkä ole niin kieron hienostuneita kuin kokoomuslaisilla yleensä, mutta sitä ei tietenkään voi vaatia kaikilta.

Olen samaa mieltä siitä, että sananvapautta on vakavasti rajoitettu. Esimerkiksi minun sananvapauttani ovat halla-aholaiset vakavasti rajoittaneet uhkailemalla ja nettiterrorilla. Sitä vastoin Naton vastustajien sananvapautta ei ole rajoitettu. Heillä vain tuntuu olevan vähänlaisesti sanaa vapautettavaksi, koska sieltä päin kuuluvat aina nuo samat tyhjät syytökset Nato-kiimasta ja natottamisesta.

Runosmäkeläiset muuten saattoivat rikkoa useampaakin lakia. Rasististen törkeyksien viskominen James Mashirille ehkä rikkoi sitä hompanssien ja persujen vihaamaa pykälää, joka kieltää kansanryhmää vastaan kiihottamisen. Lisäksi, kuten Mashiri huomauttaa, tuollainen uhkaava elämöinti vaalitilaisuudessa on perusoikeuksien loukkaus.

Runosmäen kansannousu tarvitaan nyt kaikkiin poliittisiin tilaisuuksiin, tv- ja radio-ohjelmiin. On otettava käyttöön käsite runosmäkeläiset, joka tarkoittaa rohkeaa ja rehellistä suomalaista, joka uskaltaa käyttää kaikkia perustuslaillisia ja kansainvälisten sopimusten mukaisia oikeuksiaan. Runosmäen totuudenpuhujat ovat kansan selkäranka. Vain he uskaltavat puoustaa Suomea USA:n kätyreitä, vakoojia ja NATO-miehittäjiä vastaan.

Kyllä se Johan (nyt on markkinat) ainakin kansankiihotuksen osaa. Tuo hänen suosituksensa vain tarkoittaisi käytännössä, että poliittisia tilaisuuksia ja tiedotusvälineitä alettaisiin massamitassa terrorisoida. Puheet USA:n kätyreistä ja vakoojista ovat silkkaa neuvostopropagandaa suoraan Stalinin jäämistön alelaarista, aivan samaa kamaa kuin persurasistien tapa leimata kaikki omaan kuppikuntaansa kuulumattomat ”Suomi-syöjiksi” ja erilaisten salaliittojen (Demla, mokuttajat ym.) edustajiksi.

Valtamedia vastasi kutsumalla kansanvallan kannattajia "Venäjä-mielisiksi häiriköiksi", aivan kuten heitä kutsuttiin myös keväällä 1918. On tietenkin selvää, että NATO-lobbareille suurin ongelma on Suomen kansa, josta valtamedia käyttää myös nimitystä "Venäjä-mieliset häiriköt".

Kuten Johan Gustav Hellsten, joka roskaväen mieliksi joutui omaksumaan nimen Juho Kusti Paasikivi, aikoinaan sanoi, Suomen kansan tyhmyyttä tuskin voi yliarvioida, mutta koko Suomen kansa ei taatusti koostu venäläismielisistä häiriköistä, ja uskoisin, että Suomen kansan enemmistökin kyllä uskoisi Nato-jäsenyyden olevan hyväksi, jos sitä osattaisiin paremmin markkinoida. Voi toki olla, että Suomen kansa tosiaan haluaa Venäjän vallan alle. Jos kansa haluaa orjaksi Siperiaan, niin sillehän ei mitään voi; mutta siellä Kolymassa passaa sitten muistaa, että me varoitimme, ettekä uskoneet.

Vähän aikaa sitten eräs Suomen iljettävimpiin CIA:n myötäiljöihin lukeutuva NATO-lobbari, Hiski Haukkala nimeltään, väitti valtamediassa Venäjän laittavan "sirkuksen pystyyn", jos Suomi liittyisi NATO:on. Haukkala asenne on tyypillinen CIA-kätyrin asenne, joka ei välitä kansan mielipiteestä. Suomalaisista 70--80 % vastustaa NATO:a. Jos Suomi liittyisi NATO:on, enemmistö suomalaisista laittaisi sirkuksen pystyyn, ja siinä "sirkuksessa" aseina olisivat muutkin kuin sanat.

Hyvin on totisesti luettu samaa käsikirjaa kuin persut ja hompanssit, kun osataan noin sujuvasti uhkailla sisällissodalla. Sisällissotauhkailuista apropoo tuleekin mieleeni: se sama kaveri joka aikoinaan julisti, että ”pieni poika sisälläni haluaa ottaa vuoden 1918 uusiksi kivääri kädessä”, on nyttemmin siirtynyt Naton kannattajien joukkoon kuoleman suudelmaa jakamaan. Kyseinen tyyppi on nimittäin myös spämmännyt netin täyteen niin väärentämättömän fasistista rotuteoriaskeidaa, että jos vasemmiston Nato-vastustajat saavat sen käsiinsä, Nato-jäsenyys voidaan unohtaa ja Venäjän joukot majoittavat itsensä saman tien sinun tyttäresi makkariin. Mutta ehkäpä se on kyseisen herran tarkoituskin, vaikka hän esittääkin muka eronneensa maahanmuuttokriitikoista näiden venäläismielisyyden vuoksi...

Esitän että Runosmäen nuorisotalon seinään kiinitetään kyltti: Tältä paikalta alkoi Runosmäen kansannousu.

Hyvä Runosmäki!

Neuvostomielistä propagandalakua sitten Runosmäellekin pukkaa. Bäckman muuten päätti bloggauksensa seuraavanlaiseen jälkikirjoitukseen:

P.S.
Tätä kirjoitettaessa Runosmäen kansannousun aktivistien Facebook-sivu on suljettu ja video on poistettu eetteristä. Tällä hetkellä tiettävästi etsitään rikoslaista sopivia pykäliä runosmäkeläisiä varten. Kokoomus tekee tietysti kaikkensa tuhotakseen opposition, siksi valtamedia poistaa kaiken evidenssin runosmäkeläisten mielenilmauksesta.

Tämä mahtipontinen loppukaneetti on sikäli hupaisa, että Bäckman poisti itse koko kirjoituksensa ”eetteristä”. Rikoslaista ei tarvitse erityisesti ”etsiä pykäliä”, ne löytyvät etsimättäkin rikoslain neljännestätoista luvusta. Kysymykseen tulisivat mielestäni:
  • ensimmäinen pykälä: vaalirikos. Vaalirikoksesta tuomitaan se, joka yrittää väkivallalla tai uhkailulla vaikuttaa toisen henkilön äänestyskäyttäytymiseen. Siitä heilahtaa enimmillään häkkiä kahden vuoden päivät, mutta sakkorangaistus on mahdollinen.
  • viides pykälä: poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen, jonka piiriin kuuluu esimerkiksi puheenvuoron riistäminen julkisessa kokouksessa uhkailemalla. Rangaistusasteikko on sama.

Laitanpa minäkin tähän jälkikirjoituksen. Mashirin bloggauksen kommenteista löytyi seuraavanlainen neronleimaus kirjoittajalta, jonka nimimerkki oli kuvaavasti "Putin, tervetuloa Suomeen":
"Kyllä minäkin mieluummin ottaisin Suomeen vaikka miljoonan venäläisen vähemmistön kuin yhtäkään nekrua rotua saastuttamaan.
Suomessa on kuitenkin vuonna 2050, siis vain 35v sisällä, 200 000 – 500 000 neekerivähemmistö. Mitä järkeä sellaista maata on suojella? Ja näen kyllä tämän NATO:n hehkutuksen viimeisenä askeleena tähän suuntaan."

Väittääkö joku vielä minun puhuvan vainoharhoissani läpiä päähäni? Eiköhän ole selvää että putinistien ja rasistien välillä ei enää ole rajaa. Persurasistit ja Homma ovat tämänkin esimerkin nojalla Putinin tukijoita.

Löytyihän sieltä toki niitä hommalaisten tavanomaisia selittely-yrityksiä, sekä myös tämä surullinen kommentti, jonka oli jättänyt minunkin vanhojen blogieni palautelaatikoista tuttu nimimerkki "Vääpeli Matala":

"Ikävä kyllä sekä poliisi että Supo ovat puolensa valinneet. Sinä Mashiri, kuten en minäkään, [et] kuulu sille puolelle jota poliisi suojelee. Ellei ole sitten ihan pakko, vaikkapa sananvapauttamme kaventamalla ([e]simerkiksi Äärioikeisto Suomessa -keskustelun kieltäminen Kotkassa). Poliisi on myös kategorisesti kyvytön tutkimaan maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta tai rasismia työkseen tutkivien ja rasistisia ilmiöitä omalla nimellään arvostelevien henkilöiden saamia pahoinpitely- tai tappouhkauksia tai kunnianloukkauksia.

Jos ihmettelet miksi poliisi oli paikalla vasta 50 minuuttia ensimmäisen soiton jälkeen, niin poliisi oli turvaamassa Perussuomalaisten vaalitilaisuutta."

Niinpä. Kaikki, joihin äärioikeisto kohdistaa vihamielisyytensä, muuttuvat sillä siunaamalla poliisin kirjoissa vastakkaisen ääriryhmän edustajiksi. Näillä kriteereillä armeijan upseerit ja kokoomuslaisetkin ovat äärivasemmistoa.