Suositut tekstit

sunnuntai 12. maaliskuuta 2006

Viikonlopun iltapäivälehtikatsaus

Viikonlopun iltapäivälehdetkin tuli luettua. Hjallis Harkimo sanoi, että naiset rakastuvat rahaan. No, voi sentään, nythän koko maailmankuvamme romahtaa. Mehän olemme aina tähän saakka luulleet, että Hjalliksen naisystävät ovat ihastuneet hänen herkkään taiteellisuuteensa, hänen hienostuneeseen ja hiottuun itseilmaisuunsa ja hänen omarsharifilaisittain sopusuhtaisiin hurmurinpiirteisiinsä. Miten toivumme tästä shokista?

Toinen iltapäivälehtikatsauksen osio koskee Ilta-Sanomien lihakauppaa. Aivan: he ovat panneet myyntiin jonkun 29-vuotiaan tädinalun (tädikkeen?), jolle pitäisi löytyä kesäksi heilaa. Naiseläjää kehutaan "hauskaksi, eloisaksi, tsäpäkäksi ja sirpakaksi". (Lue: omaa ääntään rakastavaksi ihkuhihkuilijaksi, jonka kanssa ei kestä raivokohtauksetta edes pyhä Fransiskus Assisilainen.) Erityisesti tuo adjektiivi "tsäpäkkä" saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitäni pitkin. Tämä naiseläjä pitää "teatterista, kahviloista ja kapakoista", eli viina on lähellä hänen sydäntään ja tupakka keuhkojaan, ja teatterissahan saa litkiä väkeviä lämpiössä. Pystyn erinomaisesti kuvittelemaan hänet muiden tsäpä-tsäpöjen kanssa kapakan siinä osassa, jossa tupakansavu on paksuimmillaan, kirkumassa sadan desibelin voimalla ja huutamassa raakoja pilkkasanoja jokaiselle miehelle, joka kehtaakin lähestyä ystävällisesti hymyillen.

Sieltä Iltiksen sivuilta löytyy enemmänkin tietoja tästä oliosta, menkää lukemaan jos viitsitte. Minulle tulee mokomasta kapistuksesta vain sellainen olo, että olen ihan käsittämättömän onnekas, kun minulla on hyvä tyttöystävä. Ylipäätään, kun näkee millainen pohjaton tyhjyys noiden markkinoilla olevien koreiden näyttelyesineiden sisällä vallitsee, ei voi kyllin Jumalaa kiittää tästä nykyisestä onnesta. Syvä osanottoni kaikille miehille, jotka ovat vielä sinkkumarkkinoilla. Onnea matkaan. Sitä te tarvitsette.

10 kommenttia:

  1. Naureskelin itsekin tässä muutama päivä sitten kyseiselle akalle: "pitää kapakoista" kertoo jo tarpeeksi. Mitä ihmettä tarkoittaa "tsäpäkkä"? Tulee mieleen juurikin joku komenteleva ja itsepäinen (itsekäs) nainen, jota ei, kuten sanoit, raivokohtauksetta kestä.

    "Itseäni älykkäämpi mieheni pitäisi olla, sillä haluan ihailla häntä. Ja hänen pitäisi tietysti hieman palvoa minua."

    Ensimmäinen vaatimus ei varmaankaan ole liikaa vaadittu :) Kokonaan toinen asia on, minkä lajin älykkyys hänel... sille kelpaa. Tuohon jälkimmäiseen en keksikään mitään. Hohhoh.

    Ovat nämä iltapäivälehdet samaan aikaan sekä ratkiriemukkaita, että masentavia.

    VastaaPoista
  2. "Kyse voi olla mistä tahansa, mutta tärkeää on se, että on unelma." Näin sanoo Hjallis Harkimo.

    VastaaPoista
  3. "'Kyse voi olla mistä tahansa, mutta tärkeää on se, että on unelma.' Näin sanoo Hjallis Harkimo."

    Viisaasti sanottu.

    "Onnea matkaan. Sitä te tarvitsette."

    Hah-hah, rahaa me tarvitaan, ja paljon.

    VastaaPoista
  4. Hä.

    Kapakassa viihtyvä tsäpäkkä lyylihän on vitun jees. Mulla on ollut sellaisia monta ja aina on ollut kivaa.

    VastaaPoista
  5. Edelleen: mitä tarkoittaa "tsäpäkkä"?

    Ja minua epäilyttää kyllä, jos nainen oikein erikseen mainitsee kapakassa viihtymisen, varsinkaan kun näyttää siltä, ettei hän paljoakaan muita mielenkiinnonkohteita listannut. Kyllä minullekin tulee mieleen kapakassa alati ravaava (puoli-)alkoholisoitunut, tupakaltalöyhkäävä kassi-Alma.

    Ihan eri asia on nainen, joka ei pelkää silloin tällöin lähteä kapakkaan vaikkapa istumaan iltaa, niin on minullakin on ollut kivaa (pelkkänä kaverina).

    VastaaPoista
  6. No, määritellään nyt sitten vaikka niin, että tsäpäkkä on sellainen, jota on kiva nussia kunnolla.

    VastaaPoista
  7. tsäpäkkä on sellainen, jota on kiva nussia kunnolla

    Ei takuulla ole. Tsäpäkkä on sellainen, jota ei edes pääse nussimaan ilman tosi kovaa markkina-arvoa, mutta joka on niin sietämätöntä seuraa, että YTM:t valitsevat mukavamman.

    VastaaPoista
  8. Tulee toimeen omillaan, tykkää työstään, on melkein maisteri.

    HAH HAH!! Ja ikää on jo 29 vuotta. Eikä ole vielä valmistunut. Armeijaakaan tuskimpa on käynyt. Eikä lapsia ole tarvinnut hoitaa. Ilmeisesti on tullu viihdyttyä baareissa hieman liikaa...

    Aion itse valmistua 23-24 vuotiaana. Jos on yli 25 vuotta, eikä ole vielä valmistunut (maisteri/di) niin on kyllä aika luuseri.

    Syy on tietenkin siinä, että monille humanistisille, huonosti palkatuille ja huonosti työllistyville aloille on kauhea hakijatungos. Siinä on sitten kiva pitää odotellessa välivuosia, interrailata jakaa rasiaa paljaaltaan ympäri eurooppaa, afrikkaa ja aasiaa. (tietenkin tätä mainostetaan "ihmisenä kasvamisena")

    Eräs syy akateemisten miesten puutteeseen (myös yliopistossa opiskelevien), kaikkien muiden MAT:n selittämien syiden lisäksi se, että moni "fuksityttö" on nähnyt elämää, ja on täten varattu opiskeluita aloittaessa.

    VastaaPoista
  9. Eräs syy akateemisten miesten puutteeseen (myös yliopistossa opiskelevien), kaikkien muiden MAT:n selittämien syiden lisäksi se, että moni "fuksityttö" on nähnyt elämää, ja on täten varattu opiskeluita aloittaessa.

    En ole useimmista asioista samaa mieltä Lordselibacyn kanssa, mutta tässä on pointtia.

    VastaaPoista
  10. "Aion itse valmistua 23-24 vuotiaana. Jos on yli 25 vuotta, eikä ole vielä valmistunut (maisteri/di) niin on kyllä aika luuseri."

    Ehkä minä olen luuseri, mutta olenpa ainakin maailmaa nähnyt ja töissä käyvä luuseri. :)

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.