Suositut tekstit

tiistai 21. helmikuuta 2006

Lisää kieliin liittyviä mielikuvia

Venäjä: siihen kuuluu ennen kaikkea ruostuneen metallin kalske. Ensimmäinen asia, joka minulle tulee venäjän kielestä mieleen, on metalliromu, irtirepsottavat ovet, roskaisuus ja rappio, ja tähän liittyy oleellisesti se kalske, esimerkiksi romuttumisen rajalla olevan Moskovitsh-merkkisen auton irti roikkuvasta ovesta lähtevä.

Isäni keräili yhteen aikaan vanhoja mosseja. Hänellä oli ilmeisesti kuolleena syntynyt ajatus kasata kolmesta, neljästä romumossesta yksi toimiva. Vanhat mosset alkoivatkin sitten kummitella ajatuksissani. Ajattelin kirjoittaa novellin mosseista, jotka lähtevät kuljettajatta vaeltamaan kohti mossejen hautausmaata. Mosset pääsevät sattumalta karkuun omistajiltaan ja alkavat ajaa yksikseen kokoontuakseen esim. Joroisten sora-asemaa muistuttavan vanhan sorakuopan reunalle ja ajaakseen kuoppaan sellaisella ryskeellä, että ilma kyllästyy ruostehiukkasista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.