torstai 3. marraskuuta 2005

Runkaten ruista ranteeseen

Blogistania kohahduttaa nyt taas uusi mediatapahtuma, nimittäin se, että joku viiden pennin provokaattori on keksinyt panna nettilokinsa nimeksi Runkkublogi ja linkittää peukalonkynsikuvien kera joillekin äärimmäisen kilttejä nakuotoksia sisältäville nettisivuille. Kama tuntuu olevan lähinnä Domai-tyylistä, eli Anttilan alusvaatekuvastoa ilman alusvaatteita. Kun ottaa huomioon, että netti on täynnä huomattavasti ronskimpaa kamaa, joka ei välttämättä edes luuraa maksun ja salasanan takana, täytyy oikeasti ihmetellä, mikä teitä tarkkaan ottaen oikein vaivaa.

Minusta tuntuu, että se ahdistava asia on taas kerran alempitasoisen miehen seksuaalisuus. Kaikilla on varmasti mielikuva yksinäisestä miehestä, jonka on hankittava seksuaalinen tyydytyksensä ns. runkkaamalla ruista ranteeseen. Kaikki miehet pelkäävät ahdistuneesti runkkarin kohtaloa - ainakin heitä kauhistuttaa ajatuskin siitä, että he olisivat ehkä voineet jossain elämänsä tienhaarassa valita vahingossa väärin ja päätyä runkkareiksi - ja kaikki naiset pelkäävät hysteerisesti tutustuvansa kivantuntuiseen mieheen, joka sitten osoittautuukin inhaksi ATM:ksi. Molempien sukupuolten edustajat joutuvat toki hyväksymään, että kai niitä alempitasoisia miehiä jossain on ja että ne varmaankin tyydyttävät halunsa masturboimalla, mutta ajatus ATM:stä samanlaisena ihmisenä kuin he itse, samanlaisena Luojan luomana ja koskettamana olentona, on äärimmäisen tuskallinen ja hirveä. Siksi heidän täytyy säveltää puolustuksekseen valhekuvitelma, jossa ATM on vähämielinen, ihmisenä epämiellyttävä ja osansa ansaitseva kammotus ja ennen kaikkea kykenemätön ilmaisemaan itseään ja inhimillisyyttään esimerkiksi taiteen keinoin - kykenemätön puhuttelemaan ihmisenä ketään heidän kaltaistaan, ja siitä syystä ei oikeastaan ihminen.

Minä en synnytä sellaista raivoa, vihaa ja torjuntaa Blogistanissa siksi, että esiinnyn usein provosoivasti ja ilkeästi, vaan siksi, että on kerta kaikkiaan mahdotonta hyväksyä ajatusta alempitasoisesta runkkarista lukeneena ja sivistyneenä miehenä, joka puhuu kansanjoukoille Irlannin parlamentin edessä. Kuka tahansa voi olla alempitasoinen mies, myös naapurinne tai kaverinne, myös sellainen mies, jonka kanssa voitte kommunikoida ja keskustella mukavasti molempia kiinnostavista asioista. Naisen saanut mies, joka tähän asti on luullut alempitasoisten miesten olevan kohtalonsa ansainneita surkimuksia ja luusereita ja ollut vakuuttunut siitä, että hänellä nyt ei ainakaan voisi olla mitään yhteistä alempitasoisen miehen kanssa, joutuu kauhukseen toteamaan, että alempitasoinen mies on hänenlaisensa ihmisolento. Hänen on pakko myöntää alempitasoisen miehen nähdessään: minä itse ilman Jumalan armoa! Jumalan armo on tässä teknillinen termi, jolla viitataan ansaitsemattomaan armahdukseen ansaitusta rangaistuksesta. Toisin sanoen kurjuudelta pelastunut mies joutuu huomaamaan, että hän ei oikeasti ole rahtuakaan parempi, älykkäämpi, sivistyneempi, herkempi jne. kuin ATM:t. Hänellä on vain ollut hyvä tuuri.

Jos nainen olisi moraalinen olento, naista kauhistuttaisi, että hän itse on ATM-leimat jakavan tribunaalin jäsenenä saattanut antaa leiman miehelle, joka ei sitä ansaitse. Suurin osa naisista ei kuitenkaan ole moraalisia olentoja - heitä nyt vain ahdistaa se, että ATM kehtaakin käyttäytyä ikään kuin olisi täysivaltainen ihminen sen sijaan että tyytyisi kiltisti räytymään hengiltä omassa kurjuudessaan ketään häiritsemättä.

PS. Muuten pidän idioottimaisena sitä Blogistaniin levinnyttä tapaa, että blogien nimen eteen lisätään "HS" tai "HS.fi" lukijoiden harhauttamiseksi luulemaan, että kyseessä on Helsingin sanomien blogi. Hesariin suuntautuu monenlaista aiheellista ja aiheetonta katkeruutta, mutta tuollaiset ilmeiset yritykset savustaa heikäläisiä ulos Blogistanista eivät saa sympatiaani.

Uusnatsit muuten ovat omaksuneet idean (omilla aivoillaanhan ne eivät ikinä olisi sitä keksineet) ja perustaneet "Looking Back at Nürnberg" -nimisen blogin, jossa muka "Helsingin Sanomien toimittaja" katsoo "kriittisesti" Nürnbergin oikeudenkäyntiä. Jo venäjänkielisten nimien oikeinkirjoitus osoittaa, että blogin pitäjä on hakenut yleissivistyksensä englanniksi netistä, mikä tietysti on erityisen tyypillistä uusnatseille - he kun eivät lue kirjoja, jotka ovat jo määritelmällisesti kommunismia, vaan ainoastaan lajitoveriensa propagandasaitteja netistä. Myös turha englannin käyttäminen blogin otsikossa ("Looking back at...") paljastaa puolisivistyneen puoliapinan; ja kaiken kruunuksi blogisti ei luonnollisestikaan ole ollut tietoinen siitä, että Nürnberg on englanniksi Nuremberg (kuten München on Munich, Schwarzwald on Black Forest ja Braunschweig Brunswick, pari knoppia mainitakseni).