perjantai 5. lokakuuta 2018

Äärioikeisto ja uudet tiedustelulait - Extremhögern och de nya underrättelselagarna

Tiedustelulakeja ollaan uudistamassa, ja siihen tarvittiin perustuslain muutosta. Perussuomalaiset antoivat tietysti innokkaina tukensa, koska kokevat, että uudet lait valtuuttavat heidät vainoamaan poliittisia vastustajiaan. Katutason äärioikeistolaisilla on aivan päinvastainen ääni kellossa, Rajat kiinni -mesoajaliikkeistä Vastarintaliikkeeseen.

Underrättelselagarna ska reformeras, och det krävde en förändring i grundlagen. Förändringen stöddes givetvis med entusiasm av sannfinnarna, som inbillar sig att de nu legalt får förfölja sina politiska motståndare. Friluftsaktivisterna inom extremhögern ogillar dock detta, från huliganerna i rörelsen Stäng gränserna till självaste Motståndsrörelsen. 

Nythän on niin, että Vastarintaliike on aika yksiselitteisesti Suomen poliittisen järjestelmän kaatamiseen pyrkivä väkivaltainen ääriliike, joka ei edes erityisemmin peittele asiaa propagandakirjallisuudessaan. Päälle päätteeksi heitä uhkaa parastaikaa toimintakielto. Heillä on siis omasta näkökulmastaan kaikki maailman syy suhtautua torjuvasti uusiin tiedustelulakeihin ja pitää niitä uhkana "yksityisyydelleen". Jos aikoo tehdä karkean, valtiopetoksellisen rikoksen, niin kai se potuttaa että hyväksytään lakeja jotka tekevät rikoksesta helpomman jäljittää. 

Nu står det faktiskt så till att Motståndsrörelsen är en entydigt våldsam extremiströrelse som vill störta det politiska systemet i Finland och i sin propagandalitteratur medger det. Dessutom håller myndigheterna just på att tvångsnedlägga dess verksamhet. Rörelsen har sålunda all anledning i världen att avvisa de nya lagarna. Tänker man begå en grovt landsförrädisk förbrytelse, är man säkert sur över att det stiftas lagar som kringskär ens möjligheter att göra det utan att bli avslöjad.

Kadulla mesoamaan kokoontuvat, viinan ja rikollisen elämän syömät äärioikeistolaishuligaanit ja ihmisrauniot haaveilevat siitä että olisivat yhtä kovia kavereita kuin Vastarintaliikkeen sällit, mutta kun yleiskunto ei salli, heidän pitää tyytyä vain liepeilemään ja ihailemaan. Osa tätä liepeilyä on Perussuomalaisten haukkuminen nyt kun nämä tekivät moisen keljun tempun äärioikeistolle.

De högerextremistiska huliganer och lodisar som, alkoholiserade och småkriminella, samlas för att hålla oväsen på gatan drömmer om att vara lika tuffa som killarna i Motståndsrörelsen, men är inte riktigt i kondis och måste nöja sig med att beundra och idealisera "motståndsmännen". En del av detta är att skälla ned sannfinnarna som spelade extremhögern ett så lömskt spratt.

Eräät muut perussuomalais-äärioikeistolaisen terrorin uhrit ovat riemuinneet tästä äärioikeiston sisäisestä hajaannuksesta. Itse en kuitenkaan olisi noin optimistinen. Örkit tappavat toisiaan, mutta liittyvät yhteisrintamaksi heti kun ensimmäinen haltia tulee maisemiin; ja vastaavasti äärioikeistolainen pohjalieju vihaa demokratiaa ja oikeusvaltiota enemmän kuin se koskaan voi vihata Halla-ahoa. Viha leppyy ja aivottomat torakat äänestävät erehtymättömänä mestarina palvomaansa Halla-ahoa, kuten aivottomien torakoiden tapa on.

En del av de som fått lida av sannfinsk-högerextrem terror har varit glada åt denna splittring inom extremhögern. Jag är inte lika optimistisk. Orcher må döda varandra, men de försonas och bildar en samlad front när bara en enda alv dyker upp; och på ett motsvarande sätt hatar det högerextrema avskummet demokratin och rättsstaten mer än det någonsin kan hata Halla-aho. Vreden lägger sig och de hjärnlösa kackerlackorna röstar på den tillbedde, ofelbare Mästaren, som det anstår hjärnlösa kackerlackor. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.