Suositut tekstit

lauantai 18. helmikuuta 2006

Bangladeshin tiikeri

Bangladeshilainen turvapaikanhakija on nyt sitten puukottanut tyttöystävänsä ja antanut ruumiin mädäntyä asunnossa viikon, ennen kuin antautui poliiseille. Rasistit riekkuvat tietysti penis housunpuntissa, kun saatiin taas todiste erinäisten neekerirotujen kelvottomuudesta ja alempiarvoisuudesta, mutta koska ihan syntyperäinen suomalainenkin on pidätetty samanlaisesta rikoksesta melko äskettäin, heidän höpinänsä voidaan sivuuttaa vaieten. Suomalaisen naisen ajattelutapaa sitä vastoin aion ruotia taas kerran - c'est mon métier, n'est-ce pas?

Otetaanpa ensin puheeksi se, mitä asiallisia syitä naisella on kieltäytyä ATM:n tyttöystävyydestä. ATM:n tyypittävä piirre on tunnetusti naisettomuus, joka muuttuu kierteeksi. Tämä tarkoittaa, että kun ATM kerrankin pääsee lähelle sellaista naista, joka on lähellä hänen käsitystään ihannenaisesta, hän lankeaa käyttäytymismalleihin, jotka saavat hänet vaikuttamaan potentiaaliselta vainoojahyypiöltä (todettakoon tässä yhteydessä, että vainoojahyypiö on suomennokseni tuolle tympäisevälle anglisismille stalker, jonka säästän mieluiten vain venäläistä tieteiskirjallisuutta ja -elokuvaa koskeville teksteille). Toisin kuin jonkun Birdyn kaltaiset sairaat ja moraalittomat valehtelijat inttävät, ihannenainen on ATM:n näkökulmasta älykäs ja kiinnostunut samoista asioista kuin ATM, minun tapauksessani siis kielistä ja kirjallisuudesta: ulkonäkövaatimuksista voidaan tällöin aina joustaa ja joustetaan varsin paljon. Itse asiassa olen tuntenut täydellisen kauniin nuoren naisen, joka oli sekä raitis, ruotsinkielinen että kiinnostunut slaavilaisista kielistä. Siinä vaiheessa kun lakkasin vieroksumasta häntä hänen kauneutensa takia - ATM:nä yleensä vierastan kauniita ihmisiä ja pidän enemmän joviaalin keskinkertaisista tai lievästi rumista (en ole 19.ikävuoteni jälkeen kertaakaan ihastunut kehenkään yksinomaan tai pääasiassa ulkonäön takia, ja kauneuden sijasta olen pikemminkin kokenut vetoa sellaisiin henkilöihin, jotka vaatimattoman ulkonäön ansiosta ovat vaikuttaneet helposti lähestyttäviltä) - ja huomasin hänen olevan todella mukava ja fiksu ihminen, jolla oli paljon yhteistä kanssani, tein tietoisen päätöksen olla olematta hänelle koskaan mitään muuta kuin kaveri, mm. siitä syystä, että hänellä varmasti oli ihan riittävästi peniksentyrkyttäjiä riesanaan ilman minuakin. En ole nähnyt häntä varmaan neljään vuoteen, mikä on vahinko, koska muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi hän oli aika hauska tyyppi, hieman Seinfeldin Elainen tyyppisellä tavalla.

Vainoojahyypiökäyttäytymismallilla tarkoitan tässä sitä, että ATM retkahtaa kohteeseen todella kybällä ennen kuin mitään kovin vakavaa on lähtenyt käyntiinkään, siitä yksinkertaisista syistä, että hän tekee älyllisen johtopäätöksen ja toteaa löytäneensä henkilön, johon hänellä ei ole mitään järjellistä syytä olla rakastumatta. Samanaikaisesti ATM:llä voi olla hyvinkin läheisiä ystävyyssuhteita nuoriin naisiin, joiden kanssa hänelle ei tulisi mieleenkään ryhtyä mihinkään seksuaaliseen - omassa tapauksessani sellaisia olivat tyypillisesti ne tytöt, jotka tupakoivat ja diskoilivat, mutta joilla muuten oli mukava, ystävällinen ja sosiaalinen asenne ja joiden kanssa oli yksinkertaisesti rattoisaa hengailla. Ruotsinkielisten kieltenopiskelijoiden joukosta näitä tapauksia löytyi ja löytyy varmasti edelleenkin todella paljon. Toisin kuin eräs kommenttiosastollani äskettäin vellonut paskaläjä antoi ymmärtää, tällaisilla ystävyyssuhteilla hankituista sosiaalisista taidoista ei ole minkään valtakunnan iloa siinä vaiheessa kun sitä oikeaa ihastusta pitäisi alkaa iskeä.

Itse asiassa olisi huomattavasti viisaampaa mennä sänkyyn niiden ystävättärien kanssa, mutta korrekti ja kiltti ATM ei tietenkään halua riskeerata kaveruussuhdetta moisen takia, puhumattakaan siitä, että pelkän märkäharjoittelun vuoksi alkaisi yhdyntään ihmisen kanssa, jota ei oikeasti himoitse. Tämä on valitettavaa, koska siitä seuraa, että poikuutensa säilyttänyt ATM panostaa, varsinkin vanhetessaan, jokaiseen suhdeyritelmään liian monta asiaa yhtaikaa: kun varteenotettava tyttö ilmaantuu näköpiiriin, hänen kanssaan pitäisi sekä hoitaa poikuus pois, päästä potentiaalisesti tyttöystävällisten miesten kirjoihin, kokea suuri rakkaus, mennä naimisiin että saada lapsia. Jos niiden kaverityttöjen kanssa saisi ja älyäisi naida - ainakin sen verran, että saisi peniksen sisäänajettua - kiinnostavaa tyttöä voisi sitten lähestyä paremmalla itsetunnolla, siten, että seksuaalinen himo, tarve päästä naimaan edes jotakuta, ei pääsisi sotkemaan aitoa inhimillistä halua tutustua ja päästä olemaan yhdessä juuri tämän tytön kanssa. Ennen ensimmäistä seksi- ja seurustelukokemustaan kovin korkeaan ikään ehtinyt mies ei kuitenkaan enää voi ajatella, että asiat "ehtii vielä hoitaa". Hänen pitää saada kaikki, niin kauan kuin vielä ehtii. Kaupasta on kiireellä haettava safkat ennen sulkemisaikaa.

ATM-syndroomaan kuuluu oleellisesti se, että neito kieltäytyy ATM:n lähestymisyrityksistä, koska niiden kömpelyys on sellaista kömpelyyttä, joka saa tytön pitämään ATM:ää potentiaalisena vainoojahyypiönä. Toisaalta hän saattaa olla ihan vilpitön sanoessaan haluavansa pysyä ATM:n ystävänä, koska hän huomaa ATM:n olevan oikeasti mukava ihminen, ja hän saattaa jopa olla aivan vakavissaan sanoessaan, että tästä tulee vielä hyvä poikaystävä jollekulle. Hän voi nimittäin olla oikeasti sitä mieltä, että ATM on pohjimmiltaan miellyttävä kaveri, joka tarvitsee sosiaalisia valmiuksia päästäkseen joskus aikanaan tytön syleilyyn, ja että hän voi, olemalla ATM:lle aidosti ystävä, auttaa tätä lähemmäksi sitä etäistä maalia. Kokonaan toinen asia on, että ATM on jo käytännössä huomannut sellaiset ystävyydet täysin hyödyttömiksi kyseisen tavoitteen saavuttamisen kannalta ja kokee "ystävyyden" iänikuisen tyrkyttämisen lähinnä nöyryyttävänä ja turhauttavana pilkantekona.

ATM:n kateus jännittävien ulkomaalaisten suosiosta johtuu siitä, että jännittävien ulkomaalaisten vaarallisuus, joka realisoitui tuoreisiin uutisiin päässeen Bangladeshin tiikerin kohdalla puukotuksena, on juuri sitä vaarallisuutta, jota tytöt ATM:n tapauksessa ymmärtävät pelätä. Tyttö pitää ATMää vaarallisena siksi, että hän olettaa ATM:n olevan vailla sosiaalista vertaisverkostoa, joka olisi kasvattanut ATM:stä sosiaalisesti toimintakykyisen yksilön. Tyttö pelkää joutuvansa toimimaan ATM:n ainoana yhteytenä nörtin kosmisen yksinäisyyden linnakkeen ulkopuoliseen maailmaan. Tällöin tytön on järkevää ahdistuen kavahtaa sitä mahdollisuutta, että ATM reagoi hyvin mustasukkaisesti ja väkivaltaisesti tytön yrityksiin irrottautua ehkä hyvinkin ahdistavaksi käyvästä suhteesta, koska ATM:n koko sosiaalinen elämä on tyttö.

Nythän kaikki ATM:t eivät ole ollenkaan näin epäsosiaalisia ja yksinäisiä, koska ATMyyden kokemukseen kuuluu niin oleellisesti frustraatio sen edessä, miten vähän mistään sosiaalisista taidoista oikeasti on apua tyttöystävättömyysongelmastaan. Kuitenkin tyttöjen pelot ovat ainakin heidän omasta näkökulmastaan rationaalisesti perusteltuja, varsinkin kun ATM saattaa yrittää hädissään selittää tytölle olevansa oikeasti paljon sosiaalisempi ja enemmän maailmanmies kuin tyttö luulee. Tyttö taas kokee herkästi tällaiset selittely-yritykset jo itsessään vainoojahyypiöyden ensioireina ja huutaa poliisia ja Tony Halmetta apuun. Itse asiassa sellainen riski on varsin suuri, että tytön hätääntyminen lukitsee hänen kommunikaatiokanavansa kokonaan, poika yrittää kiihkeästi saada oikaisuyrityksensä menemään perille ja avata kanavat väkisin, ja tulos on, että tilanteen sosiaalinen dynamiikka ajaa miehen käyttäytymään vainoojahyypiönä sitä erityisesti haluamatta.

Miten tämä sitten liittyy jännittäviin ulkomaalaisiin ja Bangladeshin tiikeriin? Siten, että yksinäinen turvapaikanhakija on vaarallinen, jos on, samalla tavalla ja samoista syistä kuin ATM on vaarallinen, tai kuin tyttö uskoo ATM:n olevan vaarallinen. Tyttö uskoo - syystä tai syyttä - että ATM:llä ei ole sosiaalista verkostoa eikä ystäviä, vaan että hän heittää koko sosiaalisen kohtalonsa tytön varaan, mikä voi olla totta tai olla olematta. ATM voi olla sosiaalisesti eristynyt muullakin tavalla, ei ainoastaan pimpanpuutteen osalta, mutta itse huomasin ATM-aikoinani, että ATM:ää kohdellaan ATM:nä ihan riippumatta siitä, onko hänellä työpaikka ja ystäviä vai eikö. Bangladeshin tiikeri on nimenomaan jättänyt koko sosiaalisen verkostonsa taakseen, ja siinä opitut sosiaaliset taidot eivät välttämättä ole kovin hyödyllisiä teollistuneen länsimaisen yhteiskunnan oloissa, koska Bangladesh on jokseenkin surkea maa: köyhä, ylikansoitettu, sairauksien ja kurjuuden runtelema ja tietenkin päälle päätteeksi vielä islamilainen, mikä nykyisessä maailmantilanteessa merkitsee, että pyssy- ja pommimiesten alamaailma rankaisee kovalla kädellä jokaista uudistusmielistä vaikuttajaa yrityksistä länsimaistaa maata.

Toisin sanoen, jos Bangladeshin tiikeri saa nuoren naisen iskettyä, hänen koko sosiaalinen verkostonsa Suomessa on se nuori nainen, sekä mahdollisesti sellaiset maanmiehet, joita hän onnistuu täältä löytämään. Suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutunut bangladeshilainen ei välttämättä halua olla tekemisissä köyhän ja kurjan turvapaikanhakijan kanssa, koska tämän tilanne muistuttaa häntä liikaa omista ahdistavista ja nöyryyttävistä alkuvaiheistaan; tällöin pojalla on suuri riski ajautua rikollisliigoihin, sikäli kuin täällä nyt on bangladeshilaisia rikollisliigaksi asti, mitä hieman epäilen.

Sanalla sanoen yksinäisen turvapaikanhakijan kanssa seurustelemisessa on tarkalleen samantyyppisiä vaaroja kuin tytöt - perustein tai perusteetta - uskovat liittyvän ATM:n kanssa seurustelemiseen. Suomalainen ATM tietää tämän varsin hyvin, ja juuri siksi hänellä on vaara ajautua rasismiin, kun hän näkee, että yksinäisillä ulkomaalaisilla käy flaksi paljon paremmin kuin hänellä, vaikka he ovat asiallisesti ottaen juuri samalla tavalla vaarallisia kumppaneita kuin tyttö uskoo ATM:n olevan: yksinäisiä, ilman sosiaalista tukiverkkoa, kaikki yhteys yhteiskuntaan tytön ja seurustelusuhteen varassa. Surkuhupaisinta on, että tässä uutisiin asti päässeessä tapauksessa ulkomaalainen ei ilmeisestikään osannut edes kommunikoida hyödyksi asti millään muulla kielellä kuin bengaliksi. Ajatelkaa kaikkia suomalaisia ATM:iä, jotka muita kieliä kuin bengalia osaamaton kaveri päihitti. En edelleenkään hyväksy rasismia, mutta eikö rasismiin johtavan katkeruuden syntyminen ATMien keskuudessa ala näyttää ymmärrettävämmältä, jos ylittämättömän kielimuurin takana oleva maahanmuuttajakin on heitä houkuttelevampi?

Pitäisi olla selvää, että tuollainen kaveri ei todellakaan tee tyttöystävällä yhtään mitään järjellistä siinä elämänvaiheessa, jossa hän on rantauduttuaan Suomeen. Se, mitä hän tarvitsee, ovat juuri ne ystävyys- ja kaveruussuhteet, joita suomalaiset tytöt ovat niin kärkkäitä tyrkyttämään ATMille - eikä vähiten siksi, että muslimimaasta tulevalle pojalle on terveellistä ja tarpeellista oppia olemaan tyttöjen kanssa pelkkä kaveri. Kuten olen jo erinäisiä kertoja todennut, miehellä, jolle pillua tulee ovista ja ikkunoista, ei ole mitään syytä korjata elämäänsä minkäänlaiseksi menemällä töihin, sopeutumalla yhteiskuntaan, opettelemalla suomea tms. Elämähän on jo hyvää. Vaikka rajoittamaton pillunsaanti ei välttämättä ole kaikkien miespuolisten ihmisten käsitys hyvästä elämästä - jos itse joutuisin valitsemaan joko rannattomat laumat himokkaita nuoria naisia tai loppumattomat kasat kirjoja jännittävillä vierailla kielillä oppikirjoineen, sanakirjoineen ja muine välttämättömine opiskeluvälineineen, minusta tuntuu, että valitsisin ne kirjat, enkä edes erityisemmin epäröisi - erityisesti nuorten miesten elämässä tärkeimpiä motivaattoreita panna elämä järjestykseen ja päästä sisälle yhteiskuntaan on toivo paremmasta pimpansaannista. Maahanmuuttajamies, joka saa seksiä aina uusien ja jännittävien naisten kanssa, ei motivoidu. Maahanmuuttajamies, joka pakotettaisiin "vain ystävän" rooliin ja joka saisi selviä signaaleja ympäristöstään, että pimppaa alkaa tulla sitä paremmin, mitä kiinteämmin hän on kiinni tässä yhteiskunnassa ja sen arvostuksissa, motivoituisi ihan toisella tavalla.

35 kommenttia:

  1. Tässäpä oli taas erinomainen kirjoitus. Ainoa oma suhdeyritelmäni mukavan, fiksun ja (minun mielestäni) kauniin nuoren naisen kanssa kaatui siihen, kun tyttö pelästyi. Hänellä oli ja on ne omat kompleksinsa, mutta itsesyytös- ja naisensyytösvaiheen jälkeen olen varma, että onnistuin astumaan perinteiseen ATM:n sudenkuoppaan ja vaikuttamaan vainoojahyypiöltä, koska yritin retkahdettuani liikaa. Kömpelöyttä, kömpelöyttä.

    "Itse asiassa olisi huomattavasti viisaampaa mennä sänkyyn niiden ystävättärien kanssa, mutta korrekti ja kiltti ATM ei tietenkään halua riskeerata kaveruussuhdetta moisen takia, puhumattakaan siitä, että pelkän märkäharjoittelun vuoksi alkaisi yhdyntään ihmisen kanssa, jota ei oikeasti himoitse."

    Olen itse alkanut epäilemään, että olisiko todellakin hyödyllistä (puhumattakaan siitä että se voisi olla kivaa) mennä sänkyyn juuri näiden ystävättärien kanssa, mutta eikö heidänkin kanssaan tule vastaan seinä nimeltä "luulin että olemme vain kavereita"? Vai tekeekö ATM virheen olettaessaan, ettei nainen voisi haluta seksiä pelkän hauskanpidon, ei haudanvakavan loppuelämää koskevien perheellisten tavoitteiden vuoksi? Jotenkin minä ajattelen, että jos olisi halunnut harrastaa seksiä seksin ja hauskanpidon vuoksi, niin se olisi pitänyt hoitaa 16-vuotiaana jossain, missä nuoret kokoontuivat viikonloppuisin. Nyt siihen ei ole enää mahdollisuuksia, vaan ainoa vaihtoehto onkin satsata siihen Elämän Naiseen. Tässäkö syy ATM-kierteelle? Pitäisikö tässä opetella suhtautumaan huolettomammin seksiin? Olisiko siitä mitään hyötyä vai törmäisikö sitä silti niihin samoihin näkymättömiin seiniin?

    VastaaPoista
  2. Siinä liikaa yrittämisessä tulee kyllä näkyviin myös epätoivo - oli sitä todella olemassa tai ei. Ihminen, joka yrittää liikaa, vaikuttaa epätoivoiselta ja epätoivoisuus on hyvin tehokas karkoitin sekä miesten että naisten kohdalla.

    Lord: Kyllä on naisia, jotka harrastavat toisinaan ihan mielellään vain seksiä sitoumuksetta. Osalla on sitoutumiskomplekseja, osa taas vaan tykkää seksistä, mutta ei satu seurustelemaan eikä välttämättä juuri sillä hetkellä halua.

    Valitettavasti en tiedä, kuinka nämä ihmiset erottaa niistä, jotka haluavat seurustella. :|

    VastaaPoista
  3. Tuo kuulostaa hyvin tutulta. Minuun on otettu yhteyttä vainoojahenkisellä tavalla. Aluksi olin imarreltu ja kummissani ja vähän peloissanikin (edelleen minusta on vähän pelottavaa että toinen kuvitteli tuntevansa minut täysin ja minä en häntä juurikaan, mutta ehkä se on oma vikani kun pidän blogia ja olen muutenkin avoin). Tutustuimme ja minäkin ihastuin, mutta en ilmeisesti kovinkaan vakavasti kuitenkaan kun en ikinä tiennyt mitä oikeastaan halusin ja tunsin. Ahdistuin siitä tietysti, ja tunsin syyllisyyttä, varsinkin kun jossain vaiheessa halusin olla vain ystävä. En tiedä peelottiko minua eniten se että toinen puhui avioliitosta, ilman että olimme tavanneet montaakaan kertaa ja ilman että hän oikeasti tunsi minua. Nyt en ole ollut hänen kanssaan tekemisissä aika pitkään aikaan, ja vaikka olenkin pahoillani siitä että hoidin tilanteen huonosti, tunnen itseni kuitenkin vapautuneeksi. Enää minun ei tarvitse analysoida tunteitani ja miettiä riittääkö seurusteluun se että toinen täyttää kaikki kriteerit. En tiedä mitä hän oikeasti tunsi tai ajatteli mutta toivottavasti hänkin on päässyt kokonaan minusta eroon.

    Eniten minua ehkä hämmensi se että tunteeni olivat niinkin ailahtelevaiset, yleensä minä olen tasaluonteinen.

    Olen nähnyt sivusta parisuhteen, jossa poika oletti tytön hoitavan kaiken, yhteisen kodin, sosiaaliset menot, viihdyttämisen. Se ei näyttänyt kovin miellyttävältä.

    VastaaPoista
  4. Tunnen jonkinverran kotouttamisteollisuutta sisäpuolelta ja rohkenen sanoa, että maahanmuuttajamiehelle ei tule pillua ovista ja ikkunoista.

    En tiedä mistä perspektiiviharha johtuu, mutta tämä asia ei todellakaan ole sitä, miltä se näyttää. Suurimmaksi osaksi maahanmuuttajakundit (tahtoo sanoa kaukaa tulevat, oudon näköiset ja hassuja jumalia kumartavat)ovat ihan pihalla miten Suomessa naisten kanssa kuuluu olla ja katkeroituvat suuresti, kun omien silmien selvä todistus sanoo, että tässä maassa on tytöillä tapana antaa bilderbergiä eikä niiden isät ja veljet siitä hyvästä tapa sen enempää tyttöä kuin sitä poikaakaan, mutta mulle asti ei vain jostain syystä riitä.

    VastaaPoista
  5. Suurimmaksi osaksi maahanmuuttajakundit (tahtoo sanoa kaukaa tulevat, oudon näköiset ja hassuja jumalia kumartavat)ovat ihan pihalla miten Suomessa naisten kanssa kuuluu olla ja katkeroituvat suuresti, kun omien silmien selvä todistus sanoo, että tässä maassa on tytöillä tapana antaa bilderbergiä eikä niiden isät ja veljet siitä hyvästä tapa sen enempää tyttöä kuin sitä poikaakaan, mutta mulle asti ei vain jostain syystä riitä.

    Ai näinkö on? Lukaisin tuossa Petri Hautamäen tutkimuksen somalipojista, Pojat!, ja kyllä siitä sai selvästi semmoisen kuvan, että vaikka pojille ei pillua tulekaan ovista ja ikkunoista, lihaa on kuitenkin liikenteessä äärettömän paljon enemmän kuin tyypilliselle ATM:lle. (Mikä tahansa nollasta poikkeava arvo kun on äärettömän paljon nollaa suurempi.)

    Olen kyllä sitä mieltä, että juuri tästä syystä maahanmuuttajapojille pitäisi järjestää suomalaisia mentorimiehiä. Voin kuvitella seuraavan vuoropuhelun:

    Abdullah: Kuule Esko. Mite minun pite tehde ette mine saa suomalainen tyttöysteve?

    Esko (purskahtaa itkuun): Voi Abdullah parka. Sitä me kaikki suomalaiset miehetkin ihmettelemme.

    VastaaPoista
  6. Junakohtaus, ehkäpä yksi syy perspektiiviharhaan (on paljon mahdollista, että se toden totta on harha) on se, että ATM havaitsee: Kas! Suomalaiselle naiselle on kelvannut mies, joka puhuu vain Bengalia (ja näin ollen miehellä ja naisella ei ole edes yhteistä kieltä), joten ulkkisten suhteen kelpuutuskynnys on paljon matalampi, kuin suomalaisten miesten kohdalla. Sitä voisi myös järkeillä siten, että ulkona yleensä näkee enemmän yksinäisiä suomalaisia miehiä, kuin yksinäisiä ulkkismiehiä ja koska ulkkismiehiä on vähemmän kuin suomalaismiehiä, täytyy ulkkismiehillä käydä keskimäärin paljon parempi flaksi kuin suomalaisilla miehillä. Kolmannekseen varsinkin Internetissä on helppo saada vaikutelma ulkkisten suuremmasta kysynnästä, jos hetkeäkään olettaa, että Internetin erinäiset keskustelupalstat, blogit sun muut ovat koko maailma pienoiskoossa.

    VastaaPoista
  7. On kylläkin syytä todeta, että bengali kuuluu maailman puhutuimpiin kieliin. Ehkä meidän pitäisi opetella bengalia. Minulla kylläkin on vain hindin oppikirja, ja sekin on kadoksissa kirjakasojen alla. :D

    VastaaPoista
  8. Veikkaan kuitenkin, että bengali ei silti ole Suomen puhutuimpia kieliä :)

    Mutta vakavasti puhuen, jos puhuisin tarpeeksi hyvin jotain muuta kuin suomea (englantia puhuessani voisin kyllä hyvinkin mennä ulkomaalaisesta, jonka äidinkieli ei ole englanti), niin olisi kiehtovaa kokeilla, miten eri tavalla ihmiset, erityisesti tietysti naiset, suhtautuisivat minuun jos kokeilisi puhua eri kielillä. Saisiko ihan oikeasti ystävällisemmän vastaanoton, jos puhuisi englantia tai jotain eksoottisempaa kieltä, kuin jos puhuisi suomea. Tämä tietysti edellyttäisi, että uskaltaisin puhua heidän kanssaan suomea.

    VastaaPoista
  9. Panu,

    sepä onkin jo ihan eri asia kuin mistä nyt oli puhe. Ei ole ollenkaan sama olla suurin piirtein kotiutunut ja Suomessa asuva kuin puusta pudonnut tuore turvapaikanhakija.

    VastaaPoista
  10. Hyvä kirjoitus. Mutta jaa, ulkomaalaisten, erityisesti ei-eurooppalaisten miesten flaksista taas ... Kuvaanpa tilannetta suomalaisen naisen näkökulmasta.

    Olen yksin kahvilassa, atk-luokassa, kirjastossa tai muussa sellaisessa paikassa, jossa suomalaisen tapakoodiston mukaan kukaan tuntematon ei tule puhumaan minulle ilman todella painavaa syytä. Tilaan astuu yksin oleva mies, joka ei näytä suomalaiselta. Satun vilkaisemaan häneen päin, joten hän tulee juttelemaan minulle. Hän mahdollisesti tulee jostain sellaisesta ympäristöstä, jossa vilkaisuni olisi hyvinkin merkityksekäs. Hänen puheestaan päättelen, että hän on olut Suomessa vasta vähän aikaa.

    Lähes varmasti hän seuraavien kolmen minuutin aikana on kysynyt nimeäni, siviilisäätyäni, puhelinnumeroani ja sähköpostiosoitettani. Kahta jälkimmäistä en ainakaan kerro, ja oltuani rauhallisen ystävällinen mutta hieman etäinen aikani, hän ymmärtää lähteä pois. Minusta olisi ihan mukavaa jutella, mutta yhdeksässä tapauksessa kymmenestä nämä keskustelut eivät vaikuta kiinnostavilta. (Joskus tosiaan voi törmätä sellaiseenkin harvinaisuuteen, jolle sopii vain jutella kahvikupillisen ajan esimerkiksi suomalaisista tavoista, kertoilla kotimaastaan tms. Silloin en ole yrmeä.)

    Koska olen sen verran epäileväinen, etten anna esim. sähköpostiosoitettani, asia jää minun osaltani tähän ja miekkonen jatkaa naisseuranetsimiskierrostaan. Flaksi ei tosiaan ole kovin kummoinen, kuten Junakohtaus sanoi. Yritys on kuitenkin raivokasta, kulttuurishokki villitsee arvattavasti tarmokkaaksi ("tässä maassa on tytöillä tapana antaa bilderbergiä eikä niiden isät ja veljet siitä hyvästä tapa sen enempää tyttöä kuin sitä poikaakaan"). Joskus sinnikkyys kai johtaa Junakohtauksen kuvaamaan turhaannukseen (yksi heppu on kiertänyt tiettyjä paikkoja Helsingin yliopistolla jo vuosia, eikä vieläkään tajua vaihtaa metodia). Joskus se johtaa siihen, että loppujen lopuksi ihan fiksu kundi tutustuu täällä pidempään oleisiin ulkomaalaisiin ja joihinkin suomalaisiin, ja oppii kuinka kannattaa käyttäytyä. Joskus se taas voi johtaa ikäviin vainoojahyypiöys-tapauksiin.

    Ulkomaalaiselta siedetään helposti enemmän norminvastaista käytöstä kuin suomalaiselta, onhan selvää, ettei muualta tullut tunne täkäläisiä tapoja. Tämä on monissa tapauksissa hyvä, sillä näin ulkomaalaisella on edes jonkinlainen mahdollisuus luoda niitä sosiaalisia verkostoja. Joskus kuitenkin taitaa olla vaikea erottaa se, ettei toinen tunne tapoja, siitä, että toinen on epätoivoisen ripustautuva heti mahdollisuuden saatuaan. Tämä voi johtaa ikäviin tilanteisiin.

    Olen muuten erinäiset kerrat keskustellut joidenkin ystävieni kanssa siitä, kuinka hyvä olisi jos maahanmuuttajamiehille pidettäisiin pieni kurssi siitä, miten ainakaan ei kannata käyttäytyä jos haluaa tutustua suomalaisiin naisiin. Kurssittajina voisi olla vaikka pidempään suomessa asuneita ulkomaalaisia, jotka voisivat todistaa ettei se naisten tylyys johdu väärästä ihonväristä tms.

    Panu, luit somalipojista. Käsiteltiinkö tutkimuksessa vasta maahan muuttaneita vaiko jo pidempään Suomessa asuneita, tai ehkä jopa Suomessa syntyneitä poikia?

    VastaaPoista
  11. Kirja on kadonnut kasoihin, mutta nähdäkseni somalipojissa oli oleellista heidän murrosikäisyytensä, ei varsinaisesti se, kuinka pitkään he olivat olleet Suomessa. Muistaakseni tärkeimmät tutkituista pojista olivat tulleet Suomeen esimurrosikäisinä lapsina.

    VastaaPoista
  12. Junis: luepa Marianne Backlénin romaani "Karma". Kaunokirjallisuutta on tietysti paha käyttää todistusaineistona, mutta kirjoittaja on suomalainen nainen, tai siis suomenruotsalainen, joka keski-iän vauvakuumeissaan otti jamaikalaisen sonnimiehen. Suomalaiset tytöt tulivat kiilto silmissään kähmimään sonnimiestä julkisilla paikoilla, vaikka vaimo kulki vieressä. Eli kyllä sitä pillua eräille tulee todella ovista ja ikkunoista.

    VastaaPoista
  13. Panu,

    kirjaa en ole lukenut, mutta asiaa olen seurannut ja totta kai joku porukka miehiä saa toimittaa ihan vain panokoneen virkaa ja yleensä siihen jobiin päätyvät ovat miehiä, joita ennen vanhaan olisi sanottu neekereiksi, so. tasan tietty paksuhuulinen ja käkkäräpäinen sortti afrikkalaisia. Ilmiö on melko omituinen kaikenkaikkiaan.

    Tämä taas ei muuta sitä suurta kuvaa, että rivistä vedetty turvapaikanhakija ei todennäköisesti saa yhdeltäkään suomitytöltä toosaa vaikka miten koittaisi.

    VastaaPoista
  14. Stalker-sanan jättäminen kirjallisuuden alueelle on hyvä idea.

    Toivoisin myös, että ATM-termi jätettäisiin tietoliikennetekniikan alueelle. Taisin jokunen vuosi sitten kirjoittaa asiasta Usenetissä, ja muistan että vastauksessasi kutsuit minua papiksi. Olin imarreltu.

    Ei se ole vaarallista, että teikäläisen tai markkina-arvoteorian kehitelleiden herwoodilaisten tampintekijöiden kaltaiset aikuiset oppineet ja menestyvät ihmiset leikittelevät luokittelemalla itseään tai muita. Tommin lanseeraama AT-pride voisi olla meemi parhaimmillaan.

    Mutta se on aivan tolkuttoman vaarallista, jos AT-ideologiasta tulee mollivoittoiseen kulttuuriimme uusi iskusana lumihanki-viina-kirves-linjalle. Olisi ihan aikuisten oikeasti hälyttävää, jos joku ammattikoululainen tai lukiolainen alkaisi samaistua monoliittiseen AT-viiteryhmään kuvitellessaan jokaisen nuoren tapaan, miten muilla on enemmän parisuhdekokemuksia kuin itsellä.

    Varsinaisesta asiasta sen verran, että minua on aina ihmetyttänyt yksi seikka. Jos mahdollisesti onkin ulkomaalaisten/renttujen/bimbojen/hyppyritukkien/jne. (yliviivaa soveltumattomat) hurmaamia, onko se pois siltä, joka ei em. asioita itse arvosta?

    VastaaPoista
  15. Minusta on kuvaavaa, kuinka Panu kieltäytyy uskomasta todistuksia, jotka ovat hänen ideologiansa vastaisia. Kun Junakohtaus sanoo, ettei ulkkismiehille noin kokonaisuudessa (poikkeukset pois lukien, siis) tule pillua ovista ja ikkunoista ja hänellä on ihan ensi käden tietoa siitä, Panu ei usko.

    [Mitä Karmaan tulee, voi olla, että se suomalaisvaimo nimenomaan innosti muita naisia - jos joku suomalainen on jo kelpuuttanut miehen, se lienee ihan ok jätkä.]

    Eufemia oli oikeassa nimenomaan siinä, että 1) ulkomaalaiset yrittävät niin riivatusti ja 2) ulkomaalaisilta hyväksytään enemmän normien vastaista käytöstä.

    VastaaPoista
  16. Panu kieltäytyy uskomasta todistuksia, jotka ovat hänen ideologiansa vastaisia.

    Feministeiltä oppii tosiaan kaikenlaisia huonoja tapoja. Kaipa minäkin olen oppinut.

    VastaaPoista
  17. Jos mahdollisesti onkin ulkomaalaisten/renttujen/bimbojen/
    hyppyritukkien/jne. (yliviivaa soveltumattomat) hurmaamia, onko se pois siltä, joka ei em. asioita itse arvosta?


    On se siinä mielessä kuin Ilman naista -sarjakuvan nelosepisodista käy ilmi:

    http://kvantti.tky.fi/in/4.shtml

    Varsin usein noilla tyypeillä, joita itsen on täysin mahdotonta arvostaa, on sellaisia tyttöystäviä, joilla olisi todella paljon yhteistä itsen kanssa. Miltä luulet tuntuvan ATM:stä, joka saa tietää, että juuri se kiva mukavista nörttijutuista kiinnostunut tyttö, jonka kanssa niistä mukavista nörttijutuista voi puhua luontevasti, nussii vakituisesti Tippuri-Tawfiqin tai Aids-Ahmedin kanssa? Niin siinä nimittäin käy, varsin usein.

    Kuten olen jo sanonut: sukupuolitautien kannalta kehen tahansa, sanoo: kehen tahansa, naiseen sitten ihastutkin, hän on riskiryhmää. Tämä on realismia ja tästä on lähdettävä.

    AT-nörttipoikien ongelma on, että ei ole olemassa AT-nörttityttöjä, jotka olisivat yhtä estyneitä ja jotka haluaisivat yhtä estyneen kumppanin, jonka seurassa voisivat olla luontevasti, kotonaan, ja joka ymmärtäisi ATM:n elämäntilanteen omastaan käsin. Nörttitytöt ovat korkkauttaneet itsensä jollain superpanomiehellä jo 15-vuotiaina.

    VastaaPoista
  18. Varsin usein noilla tyypeillä, joita itsen on täysin mahdotonta arvostaa, on sellaisia tyttöystäviä, joilla olisi todella paljon yhteistä itsen kanssa. Miltä luulet tuntuvan ATM:stä, joka saa tietää, että juuri se kiva mukavista nörttijutuista kiinnostunut tyttö, jonka kanssa niistä mukavista nörttijutuista voi puhua luontevasti, nussii vakituisesti Tippuri-Tawfiqin tai Aids-Ahmedin kanssa? Niin siinä nimittäin käy, varsin usein.

    Niin, sepä se. Niillä kiinnostavilla tytöillä vaan voi olla toisenlaiset preferenssit miehilleen. Kaikki nörttijutuista kiinnostuneet tytöt eivät välttämättä halua seurustella nörttijutuista kiinnostuneiden poikien kanssa - tai ainakaan se ei ole kovin korkealla preferenssilistalla, vaikka ei useimmille olekaan miinus.

    Minä en näe, että naiset ovat pahoja siksi, että heidän valitsemiskriteerinsä ovat toisenlaiset. Enkä usko, että suurin osa suomalaisista nuorista naisista on harrastanut hirveän määrän irtosuhteita ulkomaalaisten miesten kanssa.

    Panulla on sitä paitsi hauska käsitys sukupuolitaudeista - tartuntojahan tulee paljon muun muassa niiltä miehiltä, jotka käyvät itärajan takana huorissa ja siirtävät tartunnat sitten vaimoihinsa ja tyttöystäviinsä... Ylipäätään voidaan siis sanoa, että seksitautien kannalta riskiryhmää ovat kaikki, jotka ovat harrastaneet seksiä, niin miehet kuin naisetkin.

    VastaaPoista
  19. Varmasti muitakin estyneitä tyttöjä löytyy kuin minä (minä en kyllä ole mikään varsinainen nörtti). Estyneiden tyttöjen ongelma on vain se että me emme pidä kauheasti melua itsestämme (tai pitäisi sanoa he koska minä en ole erityisen hiljaa). Kun yleinen asenne on se että kaikilla naisilla on suhteita jo teini-iässä ja kun väitetään että kuka tahansa nainen löytää vähintään seksiseuraa ei kauheasti tee mieli mainostaa sitä että on niin toivoton ettei baareissa tai missään muuallakaan kukaan ole tullut iskemään, ei edes huonosti käyttäytyvä ulkomaalainen.

    Toisekseen olettaisin että muillekin estyneille tytöille oma vartalo ja seksi voivat olla hankalia juttuja. Irtoseksiä ei voi harkitakaan ja kunnon estynyt tyttö ei edes käy missään missä tutustuisi kunnon miehiin. Se ei toimi että koulussa yrittäisi olla ystävällinen ja kkohtelias muille, sillä pääsee vain mukavaksi tutuksi, jolta voi kysyä missä joku luento on ja mihin aikaan, estynyt tyttö tietää kyllä sellaiset jutut.
    Estyneen tytön ystäväpiirissä ei ole miehiä, hän ei osaa puhua tuntemattomille miehille ja illat hän viettää kotonaan. Välillä voi olla katkera mukaville nörttimiehille, jotka näyttävät aina valitsevan muita naisia, mitä tahansa he väittävätkin ja toisille naisille jotka onnistuvat olemaan kevyitä ja flirttailevia. Ei mikään ihme että heitä lähestytään koko ajan.

    VastaaPoista
  20. Näkymätön,

    sä olet nyt käsittänyt ihan väärin. Ainoastaan pojilla on tuollaisia kokemuksia. Ihan kategorisen pelkästään pojilla. Tytöillä niitä ei objektiivisesti voi olla.

    VastaaPoista
  21. Minäkin olin nuorempana hyvin estynyt. Minkäänlaisia suhteita ei ollut enkä edes ihastunut ala-asteen jälkeen kuin vasta lukiossa. Mitään seksuaalielämää minulla ei ollut ennen kuin täytin 18 - ja minä todella tarkoitan, ettei ollut mitään. Minusta jopa sukuelinten koskettelu ennen tuota oli jotenkin säädytöntä ja hävettävää. Masturboinninkin aloitin vain siksi, että ajattelin, että minun "kuuluu" aloittaa se. Ikään kuin treenata, JOS sitä seksiä nyt joskus sattuu jonkun kanssa saamaan.

    Minulla oli tietysti ongelmana se, että olin lihava ja päähäni oli hyvin tehokkaasti taottu, että lihavat tytöt ovat vastenmielisiä - ja tämä tapahtui nimenomaan poikien toimesta. Minä todella pidin itseäni vastenmielisenä enkä voinut kuvitellakaan, että kukaan poika todella pitäisi minusta.

    No, minä myönnän selvinneeni estyneisyydestäni kohtuullisen hyvissä voimissa ja kohtuullisen nuorena. Enkä minä varmaan koskaan ollutkaan estynyt hikipinkotyttö, koska eihän sellaisia ole, kuten Junis sanoi...

    Pitää myös kommentoida tyttöjen suhdemäärää. Pojilla tuntuu olevan kumma käsitys, että jo varhaisteini-ikäiset tytöt ovat kaikenkokeneita seksipetoja - kun taas todellisuus on ilmeisesti se, että suuri osa kokee ensimmäisen kertansa joskus 18-22-vuotiaana. Minä tunnen itse vain yhden ainoan tytön, joka menetti neitsyytensä nuorempana, mutta hän sattuikin seurustelemaan ja seurusteli kyseisen miehen kanssa viisi vuotta.

    VastaaPoista
  22. Viimeksi kun näin jotain vakavasti otettavia lukuja, 16-vuotiaista tytöistä ja 17-vuotiaista pojista puolet oli joskus nussinut.

    Niin että ei ne tytöt tosiaan taida niin hirmuisia pornokoneita olla eikä pojat tule niin kamalasti perässä.

    VastaaPoista
  23. Minä puhuin poikien/miesten kanssa kunnolla vasta yli parikymppisenä, kun jouduin työpaikkaan, jossa oli melkein pelkkiä miehiä. Sitä ennen menin yleensä aivan lukkoon, en edes kehdannut tervehtiä samassa koulussa ollutta serkkuani.

    Neitsyyden menetin 21-vuotiaana, yllättävän aikaisin mutta siitä ei tosiaankaan ole seurannut seurustelua eikä lisää seksiä, se on edelleen ainoa kerta (ja siihen ei liittynyt iskemistä miltään puolelta, outoa kyllä koko juttu sai alkunsa siitä kun ajattelin olevani enemmän naisiin suuntautunut). Ja ainoa kerta kun minua suudeltu. Hitaita en ole tanssinut koskaan.

    Välillä ärsyttää kun netissä annetaan ymmärtää että minun kaltaiseni tytöt olisivat jotenkin haluttuja (varsinkin kun en juurikaan käytä alkoholia enkä tupakoi ja olen kiltti ja muuta enkä edes pahan näköinen) kun se ei näytä oikeassa elämässä toteutuvan.

    VastaaPoista
  24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. "Välillä ärsyttää kun netissä annetaan ymmärtää että minun kaltaiseni tytöt olisivat jotenkin haluttuja (varsinkin kun en juurikaan käytä alkoholia enkä tupakoi ja olen kiltti ja muuta enkä edes pahan näköinen) kun se ei näytä oikeassa elämässä toteutuvan. "

    Niinpä! Panu (ja eräät muut) täällä kovaan ääneen valittaa aivan samasta: että naiset antavat ymmärtää haluavansa heidän kaltaisiaan miehiä, mutta käytännössä se ei näy. Näiltä miehiltä ei kuitenkaan riitä pätkääkään ymmärrystä naisille, joilla on sama kokemus, sillä naisethan ovat niitä vihulaisia, jotka vain potkivat näitä miehiä päähän.

    Sitä paitsi, väitän, että monikaan nainen ei kyllä ilmaise haluavansa nimenomaan hiljaista, kilttiä, raitista nörttimiestä. Kiltti ja luotettava mies voi olla monenlainen, niitä on muitakin kuin nörttejä. Tältä rannalta näyttää siltä, että naiset antavat hyvin väljät määreet sille, mitä haluavat (koska tiukkoihin naisten määreisiin nämä miehet eivät sovi, lasketaan ne nyt ulos) ja nämä miehet sitten tulkkaavat olevansa sellaisia, mutta naisia ei kuitenkaan näy jonottamassa heidän ovensa takana. Ja sitten vittuunnutaan.

    Sinänsä ymmärrän kyllä, että se vituttaa, jos tuntee itsensä turhaksi, tarpeettomaksi ja epähalutuksi. Mutta sitä en ymmärrä, että kaikki muka olisi vastapuolen pahuuden syytä. Olen sitä mieltä, että naiset eivät "jätä valitsematta" tiettyjä miehiä silkkaa pahuuttaan vaan muista syistä.

    VastaaPoista
  26. Kulttuurituristi,

    täytynee päätellä että toisille miehille eukkoja riittää ja toisille ei, koska myös minulla on jonkinasteista sisäpiiritietoa asiasta. Arvaan että neekeri-tyyppiset afrot ovat kovaa kamaa, kuten jo ylempänä sanoinkin.

    Arawn,

    tältä rannalta katsottuna ei näytä siltä, että naisilla olisi hyvin väljät kriteerit, kaikkea muuta. Minusta näyttää että mikään Mustanaamiota vähempi ei riitä tai ainakin pitää olla herkkä juro, joka syö paljon ja on hoikka.

    VastaaPoista
  27. "Välillä ärsyttää kun netissä annetaan ymmärtää että minun kaltaiseni tytöt olisivat jotenkin haluttuja (varsinkin kun en juurikaan käytä alkoholia enkä tupakoi ja olen kiltti ja muuta enkä edes pahan näköinen) kun se ei näytä oikeassa elämässä toteutuvan."

    Ymmärrän, että se ärsyttää, mutta voi olla, että meidänlaiset pojat, jotka ovat kiinnostuneita sinunlaisista, eivät useinkaan uskalla tehdä minkäänlaista aloitetta peläten, että homma kariutuu. Minua ihan hävettää aina toistella niitä yksiä ja samoja kokemuksia, mutta olin kerran ihastunut kivaan, kilttiin, mukavaan, ihquun, juuri sellaiseen josta tässäkin blogissa usein koen puhuttavan erityisellä lämmöllä, mutta kun yritin tehdä jotain, niin tyttö läks karkuun peläten molemminpuolisia tunteita. Osasyynä oli kyllä ehkä oman yritykseni kömpelyys, mutta minusta on hieman epäreilua ajatella, että kaikki johtui vain minun toistaitoisuudestani. Tällaisten kokemusten varjossa sitä alkaa varovaiseksi, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia, jos on jo valmiiksi varovainen.

    VastaaPoista
  28. Bore,

    tästä on puhuttu ennenkin. Sä tarttet parit kolmet kunnon pakit. Ei tosta muuten mitään tule.

    Hopi hopi hankkimaan. Sitten huomaat että elämä jatkuu ja uskallat yrittää uudestaan.

    VastaaPoista
  29. Lord: Eiköhän vikaa ole molemmissa, niin estyneissä tytöissä kuin pojissakin. Pojat ehkä tekevät kömpelöitä aloitteita, mutta tytöt eivät sitten tee senkään vertaa. Ongelma lienee myös se, että nämä ryhmät aika harvoin fyysisesti edes kohtaavat, jolloin pääsisi niitä aloitteita tekemään.

    Junis: En tarkoittanut, että naisten kriteerit sinänsä olisivat väljät vaan sitä, kun naiset kertovat miestoiveistaan. Tällöin he saattavat sanoa esimerkiksi haluavansa "kiltin, mukavan, luotettavan miehen" ja tämä on minusta kyllä melko väljä kriteeri.

    Toiseksi, jos naisten kriteerit ihan oikeasti olisivat niin tiukat, kuin väität, 90% naisista olisi jatkuvasti sinkkuja. Toki nainen saattaa luetella kilometrin mittaisen vaatimuslistan, mutta yleensä siellä on vain muutama harva kriteeri, joista ei voisi tinkiä. Suurin osa on hyvinkin neuvoteltavissa.

    VastaaPoista
  30. A,

    ymmärrän. Jos olisin taipuvainen ATM-aktivismiin, sanoisin naisten tahtovan kiltin ja ymmärtäväisen merirosvopäällikön :)

    Mutta tottahan sekin on, että näiden absurdien vaatimuslistojen kirjoittajat eivät yleensä oikeasti tahdo mitään miestä ja kun ne alkavat miestä tahtoa, listasta ei jää juuri mitään jäljelle. Tai näin olen sivusta todistanut tapahtuvan

    VastaaPoista
  31. Näiltä miehiltä ei kuitenkaan riitä pätkääkään ymmärrystä naisille, joilla on sama kokemus, sillä naisethan ovat niitä vihulaisia, jotka vain potkivat näitä miehiä päähän.

    Kyllähän sitä ymmärrystä on ja sitä on aktiivisesti menty tarjoamaan asianomaisille. Yleensä siitä vain on seurannut kiukkuinen torjunta ja yhteydenotto poliisiin.

    Jollen olisi yli-ikäinen ja varattu, olisin itse takuulla kiinnostunut Näkymättömästä, juuri siksi, että kokemukset parisuhderintamalla ovat samansuuntaisia, eli jotain yhteistä on. Noin yleensä, aina kun joku tyttö on antanut yhtään ymmärtää kokeneensa samansuuntaisia pettymyksiä parisuhdeasioissa, olen heti kiinnostunut.

    VastaaPoista
  32. Panulla on sitä paitsi hauska käsitys sukupuolitaudeista - tartuntojahan tulee paljon muun muassa niiltä miehiltä, jotka käyvät itärajan takana huorissa ja siirtävät tartunnat sitten vaimoihinsa ja tyttöystäviinsä...

    Se on jännää kun niitä vaimoja ja tyttöystäviä sitten kuitenkin löytyy juuri niille miehille jotka käyvät idän ilotytöissä, kun taas kiltit nörtit, joiden eetokseen oleellisesti kuuluu olla käymättä siellä, jäävät taaskin ilman.

    Ja kyllähän minultakin ovat tunnustautuneet feministinaiset kysyneet, miksi en käy huorissa, jos olen puutteessa.

    VastaaPoista
  33. Se on jännää kun niitä vaimoja ja tyttöystäviä sitten kuitenkin löytyy juuri niille miehille jotka käyvät idän ilotytöissä, kun taas kiltit nörtit, joiden eetokseen oleellisesti kuuluu olla käymättä siellä, jäävät taaskin ilman.

    Joo, tunnetusti kaikki varatut miehet käyvät siellä ja tuovat meille tautinsa. Ja kaikki huorissa käyvät miehet ovat varattuja. Tokitoki.

    Eikö täällä ole jo keskusteltu siitä, miksi nämä kiltit nörtit eivät saa?

    Ja kyllähän minultakin ovat tunnustautuneet feministinaiset kysyneet, miksi en käy huorissa, jos olen puutteessa.

    Varmaan on 90% Suomen feministinaisista käynyt tämän ilon sinulle kertomassa? Minä toki mukaan lukien. En kyllä muista näin sanoneeni, mutta kun olen feministi, kai minun on sitten kannatettava tuota.

    VastaaPoista
  34. "Panulla on sitä paitsi hauska käsitys sukupuolitaudeista - tartuntojahan tulee paljon muun muassa niiltä miehiltä, jotka käyvät itärajan takana huorissa ja siirtävät tartunnat sitten vaimoihinsa ja tyttöystäviinsä..."

    Sanoisin, että sinulla on hauska käsitys itärajan takana käyvistä miehistä. Eihän siellä muuta tehdä kuin huorissa käydään. Ilmeisesti erityisesti nuoret ovat tällä rintamalla kunnostautuneet....

    Mutta sinällään oikeutettua sanoa näin, tilastollisesti se on yhtä yhdentekevä argumentti kuin maahanmuuttajien syyllistäminen sukupuolitautien leviämisestä.


    "'Ja kyllähän minultakin ovat tunnustautuneet feministinaiset kysyneet, miksi en käy huorissa, jos olen puutteessa.'

    Varmaan on 90% Suomen feministinaisista käynyt tämän ilon sinulle kertomassa? Minä toki mukaan lukien. En kyllä muista näin sanoneeni, mutta kun olen feministi, kai minun on sitten kannatettava tuota."


    Ilmeisesti noin sanoneet eivät sitten ole niitä 'feministinaisia', vai kuinka?

    Minusta on aika kuvaavaa, että juuri siinä vahvassa, äänekkäässä ja näkyvässä vähemmistössä, joka netissä ilmottautuu feministiksi, on taipumusta tuollaisten 'käy huorissa luuseri' -argumenttien viljelemiseen.

    Ikävä kyllä nuo ihmiset luovat monelle mielikuvan "feminismistä". Ikävä feministien kannalta.

    VastaaPoista
  35. En yrittänyt sanoa, että miesten ainoa syy ja peruste käydä itärajan takana on huorien pakeilla juoksentelu. En oikein keksi, miksi tekstini näin ymmärrettiin, mutta joka tapauksessa, sitä en tarkoita enkä sitä mieltä ole.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.