Suositut tekstit

keskiviikko 23. marraskuuta 2005

Ääneni on Kallis

Taidanpa muuten äänestää presidentiksi Bjarne Kallista. Hän sai vaalikoneessa parhaat pisteet, äidinkielikin on oikea ja lienemme alkoholipoliittisesti samoilla linjoilla. Sitä paitsi kristillisten äänestäminen on aina yhtä hauska tapa vinoilla kaikenlaisille femakoille.

Ja tosiasiahan on, että minä olen viime kädessä yhden asian äänestäjä - siis viina-asian. Kristilliset ovat jokseenkin ainoa puolue, joka edes teoriassa on kanssani samoilla linjoilla alkoholipolitiikassa. Tietysti jos Hizbollah alkaa osallistua vaaleihin Suomessa, olen valmis äänestämään heidän ehdokkaitaan, koska suomalainen alkoholikulttuuri suoraan sanoen vituttaa minua juuri niin kybällä.

Suomalaisistahan suurin osa muistuttaa hyvin paljon jatkosodan aikaisen rintamapropagandan kuvaa venäläisistä, jotka olivat rohkeita vain puolustaessaan juomattomia viinojaan. Jos Hizbollahin pojat olisivat meillä vaaleissa mukana, niin olisipahan alkuasukkailla ainakin tilaisuus osoittaa rohkeuttaan. Minä kyllä nauran jo etukäteen, kun ajattelen sellaista tilannetta, jossa koko kansakunta hädissään rääkyisi sitä, että heiltä ollaan viemässä heidän viinansa, ja ylistäisi vapaata viinanjuontioikeutta koko länsimaisen vapauden kulmakivenä.

13 kommenttia:

  1. Heh, minua ei sinänsä alkoholinkäyttö haittaa (ennen kuin siitä koituu muiden toimesta haittaa minulle, kuten esimerkiksi tupakoinnista), mutta pistipä kyllä itseänikin naurattamaan mielikuva tilanteesta, jossa kansa itkee, kun heiltä viedään viina.

    Enemmän tietysti huvittaisi se toivottu ja kaivattu tilanne, jossa tupakointi kriminalisoitaisiin. Sama rääyntä siitäkin seuraisi.

    VastaaPoista
  2. Suomalainen alkoholikulttuuri lienee niitä harvoja asioita, joista olemme eri mieltä.

    Ei se, että joskus juodaan, mutta se hemmetinmoinen kännääminen ja vieläpä sillä ylpeily. Äh.

    Ja tupakointi on toinen. Rikokseksi vaan!

    Ja sitä paitsi, mitään johdonmukaista syytä sallia alkoholi ja kieltää kannabis, ei ole. Kannabis ei ole yhtään vaarallisempaa kuin alkoholi. Syy, miksi edellinen on kielletty ja jälkimmäinen ei, on vain historiallinen eikä siis erinomaisen kestävä.

    Lord: Kansa itkee, mutta ei ole ainoa. Koitapa viedä venäläisiltä vodka...

    VastaaPoista
  3. Suosittelen hankkiutumista harmoniaan maailmankaikkeuden kanssa juomalla enemmän viinaa.

    Alkoholi on vain keino rentoutua seurassa niin, että voi samalla säilyttää siistin kaupunkielämän vaatiman introversion. Se on kätevä hyvinvoinnin lisääjä samalla tavalla kuin kumisaappaat tai aurinkolasit.

    Sitäpaitsi kännissä on mukavaa. Nousuhumala, itsensä nöyryyttäminen ja irtoseksi antaa perspektiiviä asioihin, jotka tylsempi elämäntapa saisi ottamaan liian vakavasti. Suosittelen.

    VastaaPoista
  4. Tommi: On kokeiltu, mutta en huomannut humalatilassa mitään mukavampaa kuin selvin päin olemisessa. Pidän jälkimmäisestä enemmän.

    VastaaPoista
  5. Tuostapa tuli mieleeni, että eiköhän meidän towaritsh Tommi ole jo kohta korkea aika hankkiutua syntisenkauniiden tupakkaa polttavien bimbonaisten seuraan piikittämään hassista silmämuniimme?

    Edellisestä kerrasta on jo aikaa – ja tuo sydämeni valo ja aamujeni aurinko, eli the-old-ball-in-chain palaa pian matkoiltaan, minkä jälkeen joudun lopettamaan tämän nykyisen teiniksitaantumiseni tai ainakin tuntuvasti vähentämään sitä vaikuttaakseni taas fiksummalta kuin olenkaan.

    VastaaPoista
  6. Rock on, Panu!

    En kyllakaan itse aio aanestaa Kallista, koska muut poliittiset prioriteetit ajavat viinakysymyksen ohi, mutta muuten olen sita mielta etta paskat housuissa sokeltavat kannaajat (siis n. 42% Suomen populaatiosta) pitaisi hirttaa munistaan.

    VastaaPoista
  7. Onhan sitä viinanvastaisuutta muuallakin kuin kristillisissä. Melkein koko agraarifasistipuolue, käytännössä kaikki vasemmistolaiset naiset (tietenkin he haluavat kiusata vain tavallisia ihmisiä: juopot ja rosvot ovat "sairaita" ja hoivan tarpeessa) symppaajineen, uskonnollisesti suuntautuneet kokoomuslaiset...

    Rennon hömpsyttelyn puolesta ei ole kuin liberaalit ja liberaalit kokoomuslaiset, juopot duunarit, pari vihreää ja suomenruotsalaiset papparaiset, jotka ovat liian punsseissa muistaakseen mitä maan ainoa nationalistipuolue tällä kertaa päätti kannattaa tai vastustaa.

    En seuraa paljoa politiikkaa, mutta lähinnä se on kauhistelua. Kukaan ei sano: Pitäkää nyt helvetti joskus hauskaakin. Ei tämä kansantalous kestä sitä, että puolet kansasta riippuu hirressä ja loput ovat laitoshoidossa. Bileet pystyyn vain.

    VastaaPoista
  8. On aika surullista, jos ainoa tapa pitää hauskaa on vetää kännit. Minusta se kertoo lähinnä ihmisen köyhtyneestä tunnemaailmasta ja tunnottomuudesta, kun hauskuus ei enää tunnu ilman päihteitä.

    Mutta sanotaan nyt sivuhuomiona, että en promotoi puhdasta absolutismia (vaikka se nyt siistiä olisikin...). Tiedän kyllä ihmisiä, jotka naukkailevat silloin tällöin, nautiskelevat viskistä ja punaviinistä enkä koe sitä sen ihmeempänä. Minua ärsyttää vain tämä suomalainen kännäyskulttuuri, jossa kännissä möyrivä kusipää on sankari ja ainoa sallittu ja käytetty tapa pitää hauskaa on vetää perseet ja sammua katuojaan ja seuraavana päivänä ylpeillä krapulalla.

    VastaaPoista
  9. Jos tuo on tosiaankin käsityksesti tavallisesta alkoholinkäytöstä, suosittelen hankkimaan edes alkeellisen käsityksen siitä millaista toisten ihmisten elämä todella on.

    VastaaPoista
  10. Kun minä yökkään kännipäissäni sisuskaluni pellolle katuojassa, olen pitämässä hauskaa ruhtinaiden tapaan.

    Kun sinä yökkäät kännipäissäsi sisuskalusi pellolle katuojassa, otteesi lipsuu pahasti.

    Kun hän yökkää kännipäissään sisuskalunsa pellolle katuojassa, hän on spurgu.

    VastaaPoista
  11. Tommi haloo, olen opiskelija. Luuletko, että en tiedä...

    Voi hyvin kuitenkin olla, että aikuiset kännäävät vähemmän kuin nuoret - siitä en paljoa tiedä, kun en kauheasti aikuisaikuisten seurassa liiku. Mutta kyllä pikkujoulut yms. ovat aikuisillakin usein melko kosteita - kai se sitten on pakko ottaa kerralla takaisin oikein kunnolla.

    Viina on niin liimautunut suomalaiseen juhlimiskulttuuriin, että yleensä ajatellaan, että jos ei ole viinaa, ei voi olla hauskaa. Moni on liki pudottanut silmät päästään kun olen vannonut olleeni bileissä, joissa KUKAAN ei juonut pisaraakaan alkoholia ja oli suorastaan hulvatonta. Jotkut eivät ole uskoneet.

    Ja menepä ulos juhannuksena tai vappuna tai hiisi vie, edes tavallisena viikonloppuna kaupungissa. Humalaisia horjahtelee joka suunnasta.

    Jos suomalaiset joisivatkin silloin tällöin muutaman punkun (lasillisen), mutta ei.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.