Suositut tekstit

torstai 24. marraskuuta 2005

Iloitkaa ja riemuitkaa, Ilman naista on ilmestynyt!

Ilman naista -sarjakuvan tuorein osa on ilmestynyt. Jo oli aikakin. Tämänkertaisesta osasta huomaa, että sarjaa tekevät pätevät insinöörit, erityisesti tuo fritsuntekokone on varsin oivallinen keksintö ja suorastaan valmis tuote. Valitettavasti alempitasoiset miehet ovat niin vaikeasti tavoitettava markkinasegmentti, että on vaikea uskoa kenenkään innostuvan tuotteen lanseeraamisesta oikeasti: kukaanhan ei kehtaisi tunnustaa luuseriuttaan edes itselleen hankkimalla mokomaa vimpainta.

Sarja on kyllä yleisesti ottaen tylsistynyt viime aikoina: todella suuret oivallukset ovat jo takanapäin. Alempitasoisen miehen tragediaa parhaiten havainnollistavat osat 50, 48, 47, 33, 29, 21, 17, 12, 8, 6 ja 4. Vapauttavaa huumoria taas löytyy osista 9, 10, 11, 27, 38, 40 ja 56. En kuitenkaan sanoisi sen olevan vieläkään huono, ja myös loppupäässä on paljon osuvia strippejä. Parhaimmillaan Ilman naista on silloin, kun se onnistuu yhdistämään alempitasoisen miehen traagisen elämänkohtalon absurdiin nauruun, siihen nauruun, josta Ola Tunander käytti parin vuosikymmenen takaisessa esseessään nimitystä det olyckliga skrattet. "Onnettomalla naurulla" tarkoitetaan naurua jollekin syvästi surulliselle asialle, jonka masentavuus saavuttaa absurdit ja naurettavat mitat.

Joskus oman murrosikäni aikoihin Pikku-Kalle -vitseille ilmestyi kilpailijagenre, Pikku Orpi -vitsit. Pikku Orpi ei ollut Pikku Kalleen verrattava seksuaalisesti pikkuvanha hahmo, vaan hänet esitettiin moninkertaisesti epäonnisena: Pikku Orpi saattoi esimerkiksi olla liikuntavammainen ja jäädä ilman joululahjoja, ja kun hän meni tiedustelemaan isältä, miksi hän ei saanut lahjoja, isä vastasi: "Sinulle ei kannata ostaa lahjoja, sinä kuolet kuitenkin kohta syöpään." Samaan sarjaan kuuluu muinainen Älyvapaan Palokunnan sketsi Riepu-Petteristä, Kura-Eerosta ja heidän ystävättärestään, jonka nimen olen unohtanut: kyseessä olivat köyhät orpolapset, joiden elämä oli niin täynnä vastoinkäymisiä, että sille oli pakko nauraa.

Pikku Orpi -vitseissä ja Kura-Eeron jengin koettelemuksia käsitelleissä sketseissä naurettiin jonkun toisen kohtalolle. Ilman naista -sarjakuva sitä vastoin on mielestäni taideteoksena eettisesti korkeammalla tasolla, koska se on kurjuuteen ajettujen ihmisten tapa nauraa itse omalle kurjuudelleen. Sen takia se on myös vallankumouksellista taidetta, minkä näkee siitäkin, millaista torjuntaa se herättää niissä, jotka eivät halua eivätkä voi samaistua halveksimiinsa "naisettomiin teekkareihin". Koko seksuaalisesti tietoisen ikänsä he ovat kulkeneet näiden ohi, mahdollisesti ystävällisyyttäkin teetellen, ja kauhulla kavahtaneet ajatusta: onkohan tuo ihminen? onkohan tuolla seksuaalisuus? kärsiikö tuo yksinäisyydestään? onko tuo meidän kaltaisemme?

5 kommenttia:

  1. Tarkennan panua.IN sarjakuvaa eivät tee pätevät insinöörit vaan tietääkseni diplomi-insinöörit. Ainakin sarjan juonen kehittäjä on DI. Jokin ero pitää pitää niihin vielä enemmän massatuotettuihin amispalikka "insinööreihin".

    Sen takia se on myös vallankumouksellista taidetta, minkä näkee siitäkin, millaista torjuntaa se herättää niissä, jotka eivät halua eivätkä voi samaistua halveksimiinsa "naisettomiin teekkareihin".

    Nimenomaan. Ihmiset inhoavat kaikkea mihin eivät voi samaistua. Kaikkeen ei voi tai ei pidä samaistua.

    Turha mainita, että tämä aiheuttaa ilmiön "et voi saada naista ellet ole jo aiemmin saanut naista", parikymppisten turhautuneiden miesten keskuuteen

    "Vain nettipersoonan" linkistä voisi ihan alleviivata ratakiskolla.

    Summary: As women get older, they start to desire protected future and money is the way to go. When they have enough sex diseases, children and their adventures with failed musicians, athletes and criminals start to even bore them (mainly because their hormone activity drops too) they start to seek the safe nerd men. So long the romantic dream. Pathetic lonely men surely welcome these heroines in their homes.

    What? oh, yes! the personality matters too for women! Men must:
    -Use drugs
    -Be violent
    -Be interested in fashion (in the last entry I talked about what is fashion for women)
    -NEVER EVER QUESTION THE WOMAN!


    Niin,Panuhan suuressa viisaudessaan oli joskus sanonut:
    "Suomalaisen naisen pimppa on se viemäri, johon koko maailman miehet likaisine kyrpineen ruilauttavat liejunsa, ja tietysti ilman kondomia. Sitten kun naisella on jo aids ja kuppa ja lapsi, sitten se kiltti suomalainen mies kyllä kelpaa elättäjäksi ja tartutettavaksi."

    Aion printata ton tekstin huoneentauluksi. Oikeasti..Se on niin osuva.

    Jaa-a eräät henkilöt jaksavat toitottaa, että "kyllä sinä naisen itsellesi löydät". Pitää suurella todennäköisyydellä paikkaansa, mutta millaisen naisen. Luultavasti sellaisen tautisen rupsahtaneen yli 30v olevan rotupetturi naisen, joka on vain kiinostunut koska itselläni on mersu, omakotitalo, koira, kotiteatteri ja rahaa ihan mukavasti..

    Tuli mieleen, onkohan Panu vihdoikin tajunnut IN sarjakuvan ansiosta, että teekkari/DI piireissä eletään ihan oikeasti kovassa puutteessa. Pimpan saanti on yleensä jakautunut niin, että mitä vanhempi henkilö sitä todennäköisemmin on vakiintunut. (silloin saa tai sitten ei jos vaimoke pihtaa) ja sitten toinen mahdollisuus on, että on sinkku. Tällöin pillua ei heru yhtään, tai heruu ihan vähän jos on stereotypian mukainen kännihörhö tai töissä "MC Kinky & Companyllä" (Pahuksen kapitalistipaskiaiset) tai sitten sellainen lökäpöksyinen "pipo päässä sisällä" trendikäs kusipää.

    Tiedän muutaman tiedostavan humanistisen naisellisen pahuuden edustajan, jolla on linja "en ikinä voisi seurustella teekkarin kanssa".

    VastaaPoista
  2. Tarkennan panua.IN sarjakuvaa eivät tee pätevät insinöörit vaan tietääkseni diplomi-insinöörit. Ainakin sarjan juonen kehittäjä on DI. Jokin ero pitää pitää niihin vielä enemmän massatuotettuihin amispalikka "insinööreihin".

    Varo. Tähän tulee joku heittämään sen vanhan vitsin, jossa diplomi-insinööri jäi auton alle.

    Tuli mieleen, onkohan Panu vihdoikin tajunnut IN sarjakuvan ansiosta, että teekkari/DI piireissä eletään ihan oikeasti kovassa puutteessa.

    Minun täytyy kyllä sanoa, että ei meillä kielitieteilijämiehilläkään niin hyvin mene. Alallamme on ihan fiksuja, raittiita ja nättejä tyttöjä - jotka sitten fiksuina, nätteinä ja raittiina yleensä ottavat sen fiksun, komean ja raittiin insinöörimiehen (niitä on). "Teekkarit vievät kaikki humanistinaiset" on aika tavallinen valitus meidän humanistisia aloja opiskelleiden miesten keskuudessa, jos EMME kuulu siihen tupakka-, viina-, rokki-, hasis- ja rappiohumanistiosastoon.

    Mutta kyllä minä tiedän mikä se yleiskuva varmasti teekkareilla on, ja onhan siitä ollut huolissaan jo joku terveyspuolen täti-ihminenkin: lahjakkaita nuoria miehiä, jotka kuitenkin ovat sosiaalisesti hyljeksittyjä ja naisettomia ja seksuaalisessa syrjäytymiskierteessä. Asia on tosiaan jo sosiaalitätitaholla huomattu, mutta tietenkin on mahdollista, että femakot julmuudessaan ja täysin laimentamattomassa pahuudessaan ja tuhoamisen halussaan estävät kaikenlaiset yritykset puuttua asiaan julkisin varoin. Eihän sitä miesten kokemaa parisuhdeväkivaltaakaan saa tutkia eikä tutkimusta rahoittaa, koska femakoiden mielestä se on joka tapauksessa vain sorrettujen naisten oikeutettua kapinaa patriarkaattia vastaan.

    VastaaPoista
  3. Voisitkos muuten antaa linkkejä tai jotain vastaavaa tietoa

    -Riepu petteri, etc.. muista
    -Sosiaalitantan väite että hyljeksityistä teekkareista

    VastaaPoista
  4. Ilman naistahan on mainio. Erityisesti tämä:

    http://otax.tky.hut.fi/%7Ekvantti/in/55.shtml

    Mun täytyy lähettää tuntemani raittiit humanistit hoitoon, kun niillä on naiset. Voi parkoja. :)

    VastaaPoista
  5. -Riepu petteri, etc.. muista

    En tiedä, onko Alan Dorkinin, oikealta nimeltään Pertti Reposen, tv-viihdeaikaansaannoksista netissä mitään. Noin vuosikymmen takaperin luin kyllä kirjamuodossa Reposen käsikirjoituksia Älywapaaseen palokuntaan ja muihin 80-luvun tv-viihdeohjelmiin. (Muuten olen sitä mieltä, että 80-luvulla tässä maassa oli vielä kotimaista tv-viihdettä. Sen jälkeen sitä ei ole juurikaan ollut Studio Julmahuvia lukuunottamatta.) Hae kirjastojen tietokannoista nimellä Reponen, Pertti. Veikkaan että Kura-Eeron ja Riepu-Petterin sketsejä löytyy kirjasta "Pertsan parhaat", mutten mene vannomaan.

    -Sosiaalitantan väite että hyljeksityistä teekkareista

    Kyseinen täti oli muistaakseni toiminut ihan Otaniemen opiskelijoiden terveydenhoitajana. Valitettavasti en muista tädin nimeä enkä sitäkään, missä häntä oli haastateltu, mutta muistan että hänellä oli selkeä yleiskuva ATM-syndroomasta ja että hän puhui asiasta niin asiallisesti, että se jäi minulle erityisesti mieleen.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.