Suositut tekstit

sunnuntai 15. toukokuuta 2005

Feministien demonisointi on tehokas strategia

Ihmissuhde-Henkka lainasi blogissaan erästä miesaktivistia. Päätin suomentaa tähän pätkän samaa kirjoitusta, koska se niin pitkälti ilmaisee omat tunteeni ja ajatukseni. Todettakoon, että tämä ei ole suora, vaan soveltava suomennos. Olen poistanut siitä kaiken, mitä en itse voi allekirjoittaa.

"Toisinaan minulle huomautetaan, ettei ole reilua leimata kaikkia feministeiksi itseään kutsuvia naisia miesvihaajiksi. Ymmärrän tämän näkökohdan. Kuitenkin olen valmis myös hyväksymään, että monet itseään natseiksi kutsuneet ihmiset eivät varsinaisesti halunneet lietsoa juutalaisvihaa - varmaankaan siksi, etteivät he ymmärtäneet, mitä kaikkea pahaa natsismiin kuului oleellisena osana."

"Niinpä olen valmis myöntämään, että kaikki feministeiksi itseään kutsuvat naiset eivät ole miesvihaajia, minkä tiedän omasta kokemuksestanikin. Mielestäni on kuitenkin täysin oikein, että miesaktivistien on täysin oikein ja sopivaa leimata feministit miesvihaajiksi, jotta tulisi täysin selväksi, että feministiksi itseään kutsuva nainen antaa käytännössä tukensa miesvihalle, olipa hän itse miesvihaaja tai ei."

"Suhtautuisin aivan samalla tavalla niihin, jotka nykyoloissa ilmaisisivat tukensa natseille, heidän mielipiteistään riippumatta. Ei ehkä ole heidän aikomuksensa yllyttää vihaan juutalaisia kohtaan, mutta jo heidän yhteistyönsä sellaisen aatteen edustajien kanssa, joka on selvästi kytköksissä juutalaisvihan lietsontaan, tekee heistä osasyyllisiä tällaisten vihantunteiden ylläpitämiseen."

"Kun nainen ottaa kantaa feminismin puolesta, hän ottaa kantaa miesvihan puolesta, halusi tai ei. Ja kun naiset julistautuvat tasa-arvofeministeiksi tai itsenäisiksi feministeiksi, tai vaikka miksi, he antavat uskottavuutta ja tukea ideologialle - feminismille - johon miesviha kuuluu oleellisena osana. Pääsyy tähän on, että feminismiä tukevien naisten suurella enemmistöllä ei ole aavistustakaan siitä, miten hirveä tämä ideologia käytännössä on. Eivätkä he oikeasti osaa erottaa toisistaan niitä erilaisia feminismejä, joiden käytännössä väitetään olevan olemassa."

"Jokainen, joka hankkii tukea omalle erityiselle feminismin alalajilleen, hankkii käytännössä tukea kaikille feminismin alalajeille, jotka ovat olemassa. Ja käytännössä feminismi on osoittautunut vastenmieliseksi, tuhoavaksi ideologiaksi, joka johtaa miesten demonisointiin, sortoon, nöyryyttämiseen ja huonoon kohteluun."

Lisäisin itse vielä yhden asian: Nuorten poikien äidit pitäkööt mielessä, että joka kerta kun joku nuori tyttö julistautuu feministiksi, nuori poika tekee itsemurhan. Se voi olla teidän poikanne.

13 kommenttia:

  1. Hesarissa oli juuri juttua itsemurhista. Tiesitkös, että itse asiassa useampi tyttö kuin poika yrittää itsemurhaa? Ero on lähinnä siinä, että tytöt epäonnistuvat useammin, joten pojat hallitsevat kuolintilastoja. Pojat käyttävät useammin sellaisia keinoja, joista ei ole paluuta, kuten esim. hyppääminen korkealta/junan tai auton alle tai ampuma-asetta, tytöt taas yrittävät lääkkeitä tai viiltää suonensa auki, jolloin heidät ehditään pelastaa. Mutta yhtä kaikki, tyttöjä on siinä hommassa enemmän kuin poikia.

    Toisekseen, poikien itsemurhat ovat usein pikaistuksissa tehtyjä ja niihin liittyy alkoholi. Tyyppi ryyppää, ajattelee, että vittu ku vituttaa, nyt lähti, ottaa kiväärin ja pamauttaa. Se siitä. Ja sillä miehellä voi olla rakastava perhe, työpaikka ja kihlattu, joka suunnittelee jo ensimmäisen lapsen nimeä. Ja silti.

    VastaaPoista
  2. Sepä se. Tyttöjen itsemurha on laskelmoitu avunhuuto. Poikien itsemurha on oikea itsemurha.

    VastaaPoista
  3. Höpöhöpö. Se, että tyttöjä pelastetaan useammin, ei ole mikään todiste "laskelmoidusta avunhuudosta" vaan johtuu käytetyistä keinoista. Eikä minusta ole mitään syytä olettaa, että suurin osa tytöistä käyttäisi lääkkeitä vain, jotta heidät pelastettaisiin.

    Minä mietin aikoinani, että miten suorittaisin itsemurhan, jos joskus haluaisin. Kyllä lääkkeet olivat se ainoa keino, jota haluaisin käyttää.

    VastaaPoista
  4. Seli seli. Tosiasia on, että jokaista itsemurhan tehnyttä tyttöä kohti neljä poikaa tekee itsemurhan. Kaikki muu on epäoleellista.

    VastaaPoista
  5. Valitettavasti (sinun kannaltasi?) et ole se ylin auktoriteetti, joka päättää, mikä on oleellista ja mikä ei.

    Minusta on HYVIN oleellista, että useampi tyttö kuin poika haluaa kuolla niin hartaasti, että yrittää tappaa itsensä.

    VastaaPoista
  6. Minä kun olin pari vuotta sitten enemmän tekemisissä mielenterveysongelmaisten kanssa, niin kyllä tuli huomattua, että varsinkin naiset (ja yksi pelimies) huolehtivat siitä, että heidät pelastettaisiin. Muistan senkin kerran, kun yksi kertoi miltä sillalta aikoi hypätä ja mihin aikaan. Sitä en tiedä, yrittikö hän tosiaan sitä. Toinen nainen taas chatissa kailotti ottaneensa lääkkeitä, ja siinähän sitten muut joutuivat alkaa etsimään myrkytyskeskuksen numeroa.

    Miehiä siellä oli vähemmän, aivan selvästi. Mutta siinä missä ne kaikki naiset tietääkseni ovat edelleenkin elossa, on yksi oletettavasti tehnyt itsemurhan, eikä me muutkaan koskaan erikseen kerrottu, että nyt aion tehdä niin tai näin. Eikä miehistä varmaan yksikään harrastanut viiltelyä, mikä oli suorastaan suosittua naisten keskuudessa, siitä puhuttiin ja sitten virtuaalihalailtiin.

    Yksi mies toki kertoi aina kaikille tarkkaan, että aikoi mennä saunaan nukkumaan ja syömään lääkkeitä. Hän tiesi, että sillä tavalla sai lähiseudulla asuvat naiset luokseen yöksi.

    Tästä voisi äkkiä päätellä ainakin sen, että naisten joukossa on enemmän itsemurhakandidaatteja, mutta enpä olisi varma. Sen sijaan naiset eivät pidä tuskaansa itsellään, vaan singahtavat varmasti miehiä kärkkäämmin esimerkiksi nettiin jakamaan angstiaan, eivätkä pidä kaikkea sisällään (valitettavasti olen todennut Internetin vertaistuella olevan vain yksinomaan huono vaikutus).

    Pointin hukkasin jo, ja tästä kommentista tuli sitten lähinnä ajatusvirtaa ja muistelmia; Väitän kuitenkin, että jos henkilö todella haluaisi tehdä itsemurhan, niin hän valitsisi jonkun idioottivarman tavan. Lääkkeet ovat minustakin "vain" avunhuuto. Itse kun suunnittelin itsemurhaa (vähemmän tosissani, luulisin kuitenkin) niin täysin kuvitteellisten sankarikuolemien lisäksi suunnittelin jättäytyväni auton tai junan alle. Varsinkin jälkimmäinen hyvin varma keino päättää päivänsä.

    Niin tai näin, en usko useamman tytön oikeasti haluavan kuolla niin kovasti, kuin pojan. Tytöt voivat tilastojen valossa kärsiä enemmän mt-ongelmista kuin pojat, mutta se johtuu paljolti siitä, että pojille on opetettu, ettei mies itke, vaan pitää kaiken sisällään.

    VastaaPoista
  7. Minua kyllä epäilyttää sekin, asettavatko tosiaan miehet ne hoikkuusvaatimukset naisille. Jos nyt ajattelen vaikka omia miespuolisia kavereitani, niin yhdenkään en ole nähnyt tai kuullut vaativan naiselta mitään hoikkuutta, ja monet (itseni mukaanlukien) pitävät hieman runsaammasta naisesta (enkä nyt tarkoita edes mitään fetisististä sotanorsujen ihannointia, vaan ihan vain sitä, että muodokas nainen on kauniimpi kuin tikkulaiha muka-kaunotar--- anteeksi, tämäkin on patriarkaalista sortoa, eka pakotetaan anoreksiaan ja sitten vielä haukutaan päälle, niinpä tietysti).

    VastaaPoista
  8. Säestän Lordia. Hoikkuudella kilpailu on naisten tapa päteä myös toistensa silmissä siinä missä miehet pullistelevat toisilleen hauiksillaan.

    Naisten on tottakai helppo syyttää miehiä niistäkin naiskulttuurin haitallisista ominaispiirteistä, joita naiset itse pitävät yllä. Sama pätee tietysti miehiin ja mieskulttuuriin. Kannattaa pitää mielessä, että naistenlehtien toimituskunta ja päätoimittajisto on suurimmaksi osaksi naisia, eli sitä sukupuolta, jolla olisi valta muuttaa niitä joukkotiedotusvälineiden sisältöjä, jotka ylläpitävät raa'an ulkonäkökeskeistä naiskulttuuria. Mutta eiväthän he sitä tee, ja minun on hyvin vaikea kuvitella, että he olisivat jotenkin vääränlaisen patriarkaalisen tietoisuuden vallassa.

    VastaaPoista
  9. minh: "...anoreksian, jota sairastavat lähinnä tytöt ja jota edesauttaa mieskulttuuri, joka odottaa naisten olevan hoikkia ja miehen silmää miellyttäviä..."

    Käläkäläkälä.

    "...patriarkaalista yhteiskuntaa ja miesten asettamia kauneusihanteita..."

    Jäkäti jäkäti.

    "Tutustu panu feminismin historiaan ennekuin lauot tuollaista sontaa."

    Lässyn lässyn.

    "Feminismi on alkanut sen takia, että miehet ja naiset eivät olleet(eivätkä ole vieläkään9 tasa-arvoisia länsimaalaisessa yhteiskunnassa."

    No painuu sitten vaikka Saudi-Arabiaan, jos siellä on tasa-arvoisempaa. Jos kuvittelet että noiden tyhjien iskulauseiden hokeminen vakuuttaa ketään, uskot varmaan myös Suureen Kurpitsaan.

    VastaaPoista
  10. "Toisekseen, poikien itsemurhat ovat usein pikaistuksissa tehtyjä ja niihin liittyy alkoholi. Tyyppi ryyppää, ajattelee, että vittu ku vituttaa, nyt lähti, ottaa kiväärin ja pamauttaa. Se siitä. Ja sillä miehellä voi olla rakastava perhe, työpaikka ja kihlattu, joka suunnittelee jo ensimmäisen lapsen nimeä. Ja silti."

    Pohdippa hetki onko asenteessasi jotain vialla? Masentuneiden ihmisten kanssa eläneenä, yhtä sellaista rakastaneena, tuollainen suorastaan pistää vihaksi.

    Miesten rooli tässä kulttuurissa on olla miehiä, eikä itkeä naisten olkapäätä vasten. Niinpä me teemme, vuodesta vuoteen. Ja sitten eräänä päivänä humalapäissään ei vaan enää jaksa padota tunteitaan ja kaivaa sen kiväärin esiin. Koska tietää, ettei miehelle ole sopivaa yrittää itsemurhaa ja jäädä henkiin.


    "Minusta on HYVIN oleellista, että useampi tyttö kuin poika haluaa kuolla niin hartaasti, että yrittää tappaa itsensä."

    Minusta on helvetin paljon oleellisempaa, että niin moni mies elää vain velvollisuudesta muita kohtaan. Koska joku Arawn tulee sitten jälkeenpäin häntä arvostelemaan, jos hän jättää sen kihlattunsa suremaan. Omalla asenteellasi sinä osaltasi tuet sitä rakennetta, jonka ansiosta miehet eivät vain yritä itsemurhaa. He tekevät sen.

    Ja ennen kuin teilaat tämän vastauksen, kannattaa pohtia onko siinä eroja, miten itsemurhaa yrittävään/siitä puhuvaan mieheen suhtaudutaan, verrattuna naiseen.

    VastaaPoista
  11. Unohdus: "Pohdippa hetki onko asenteessasi jotain vialla? Masentuneiden ihmisten kanssa eläneenä, yhtä sellaista rakastaneena, tuollainen suorastaan pistää vihaksi."

    Pohdin. En löydä vikaa. Seuraava kysymys. [Välihuomiona, en siis puhunut ihmisistä, jotka ovat _masentuneita_, se on eri asia.]

    "Miesten rooli tässä kulttuurissa on olla miehiä, eikä itkeä naisten olkapäätä vasten. Niinpä me teemme, vuodesta vuoteen. Ja sitten eräänä päivänä humalapäissään ei vaan enää jaksa padota tunteitaan ja kaivaa sen kiväärin esiin. Koska tietää, ettei miehelle ole sopivaa yrittää itsemurhaa ja jäädä henkiin."

    Tästä olen samaakin mieltä. Kulttuuri, joka pyrkii tukahduttamaan miesten itseilmaisua, avun tarvetta yms. ei ole hyvä kulttuuri. Mutta vaikea se on sanoa jälki käteen, mitä itsemurhan tehneen miehen päässä tekohetkellä liikkuin. En minäkään voi esittää muuta kuin arvailuja.

    "Minusta on helvetin paljon oleellisempaa, että niin moni mies elää vain velvollisuudesta muita kohtaan. Koska joku Arawn tulee sitten jälkeenpäin häntä arvostelemaan, jos hän jättää sen kihlattunsa suremaan. Omalla asenteellasi sinä osaltasi tuet sitä rakennetta, jonka ansiosta miehet eivät vain yritä itsemurhaa. He tekevät sen."

    En nyt ihan käsitä. Minulle jää tuosta kuva, että miehet elävät vain velvollisuudesta kihlattuaan kohtaan, muuten he tekisivät itsarin. Ja jostain syystä he ovat huolissaan minun arvostelustani sen jälkeen, kun ovat kuolleet? Nyt ei meikäläisen sisälukutaito venynyt kyllin pitkälle eli tarttisi vähän selvennystä.

    "Ja ennen kuin teilaat tämän vastauksen, kannattaa pohtia onko siinä eroja, miten itsemurhaa yrittävään/siitä puhuvaan mieheen suhtaudutaan, verrattuna naiseen."

    En ihan rehellisesti sanottuna tiedä.

    Minä en muuten _pyri_ olemaan ilkeä tai loukkaamaan. Jos niin teen, se on täysin tahatonta ja on huomattavasti hedelmällisempää sanoa minulle suoraan, että sanomani asia X loukkaa syystä Y kuin kirjoittaa ilkeänsävyinen vastine. Minä en nimittäin aio ryhtyä mihinkään keskinäiseen loanheittoon vaan vihellän pelin poikki. Jos haluaa oikein kimmastua, sähköposti toimii myös, mitään pitkiä keskusteluja asenteestani yms. en aio julkisesti käydä.

    Lordille:

    Itse olen varsinaisesti tuntenut yhden itsemurhasta puhuneen miehen, joka myös viilteli itseään. Ei sitten tappanut itseään vaan on nykyään aviossa. Tämä tosin on yksi esimerkki, josta on paha lähteä tekemään laajempia tulkintoja.

    Jutussasi oli paljon asiaa, mutta kahdesta asiasta en ole ihan samaa mieltä. Ensinnäkin, myös naiset pitävät asioita sisällään. Heitä lienee vähemmän kuin vastaavia miehiä, mutta ei kuitenkaan mikään mitätön määrä. Olen itse esimerkiksi sellainen, että en pysty puhumaan kenellekään tuskallisimpina hetkinä, paitsi nykyään miehelleni. Ennen kumppaniani minulla ei ollut _ketään_, jolle olisin kyennyt puhumaan. Ja juuri nämä tapaukset, jotka eivät puhu, niin naiset kuin miehetkin, lienevät niitä, joita ei ehditä pelastaa.

    [Tähän väliin haluaisin vielä korjata tuota "tekee itsemurhan pikaistuksissaan" -heittoani. Se pitää osin paikkansa ja osin ei. Teko on pikaistuksissa tehty sikäli, että se ei ole suunniteltu, yhtäkkiä se vain toteutetaan. Mutta toisaalta, tämä ei tarkoita, etteikö henkilö olisi voinut jo pitkään miettiä sitä, erityisesti, jos hän on näitä "en puhu ongelmistani" -henkilöitä. Tällöin pitkään hautunut ajatus muuttuu äkkiä toiminnaksi ja tulos on ikävä.]

    Toinen asia, mistä olen Lordin kanssa jossain määrin eri mieltä, on se, että tyttöjen avautuminen itsemurha-aikeista ei olisi niin vakavaa. Siinä on se paha ongelma, että osa näistä avautujista on täydellisen vakavissaan ja tekee sen itsemurhan. Osa ei ole. Joten kysymykseksi jää, kuinka erottaa heidät toisistaan? Vastaus ei voi olla, että koska osa vain kälättää ja hakee huomiota vinkumalla itsemurhasta, annetaan kaikkien itsemurhasta puhujien olla.

    Itse näen lääkkeet ihan yhtä varteenotettavana tapana kuolla kuin katolta hyppäämisen. Hyvissä ja huonoissa puolissa lähinnä on eroja. Katolta hyppääminen on kohtuullisen varma tapa, mutta vaatii saakelisti pokkaa. Ehkä monilla tytöillä ja naisilla sitä ei sitten ole. Lääkkeissä on aina epävarmuustekijä, mutta ne eivät vaadi niin paljon pokkaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lääkkeiden ottaja haluaisi tosissaan kuolla (osa ei, mutta sama pätee niihin itsemurhasta selittäviin).

    Tarkoitus olisi tässä piakkoin lueskella jokunen teos itsemurhasta. Palaillaan asiaan sitten tarkemmin.

    P.S. On muuten jännä, että Panu voi syyttää naisia poikien itsemurhista, mutta miehiä ei voi syyttää tyttöjen anoreksiasta...

    VastaaPoista
  12. A: "On muuten jännä, että Panu voi syyttää naisia poikien itsemurhista, mutta miehiä ei voi syyttää tyttöjen anoreksiasta..."

    Siinä on se, että miesten syyttäminen tyttöjen anoreksiasta on feminismi-nimisen uskonnon teologinen dogmi, ja koska en tunnusta kyseistä uskoa, en myöskään hyväksy sen dogmia argumentiksi. Viittaan myös Lordin ja Dyron kirjoituksiin, joiden kanssa olen pitkälti samaa mieltä. Miehetkö niitä naistenlehtiäkin kirjoittavat?

    VastaaPoista
  13. Kyllä miehetkin niihin kirjoittavat, mutta luonnollisesti heitä on reilusti vähemmän kuin naisia. Tätä tuskin kieltää kukaan.

    Mutta oletteko te nyt sitä mieltä, että naisten lehdet ovat AINOA tai edes MERKITTÄVIN syy anoreksiaan?

    [Anoreksiaan sairastuu muuten paljon niin nuoria tyttöjä, että he eivät mitään cosmoja tai trendejä lue, suosikki, Demi ja Sinä-Minä eivät ole ihan niin pahoja tyrkkyjä.]

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.