Suositut tekstit

tiistai 16. toukokuuta 2006

Panssarijääkärien raskasmetalliyhtye

Joskus muinoin kun Aseistakieltäytyjäliitolla vielä oli keskustelusivut, siellä virisi juttua siitä, miksi rokkimuusikot niin innokkaasti menevät sivariin, vaikka mitään erityistä pasifistista vakaumusta ei olisikaan lukuunottamatta rokkiväen yleistä selkärangattomuutta, vetelyyttä ja hasispäisyyttä. Tuolloin esitin ehdotuksen, joka tuli mieleeni nyt pitkästä aikaa, jossain määrin Lordin euroviisuilun innoittamana, mutta pikemminkin siksi, että kuuntelin netistä heavy metal -version Israelin kansallislaulusta: ne tylsät sotilassoittokunnat olisi lopultakin korvattava armeijan rokkiyhtyeillä. Genre voisi vaihdella, esimerkiksi merivoimiin sopisi varmasti kevyt iskelmää lähenevä rokki, mutta panssarijääkärit ja tykkimiehet voisivat soittaa raskasta metallia. Esimerkiksi Jääkärinmarssi on kuin luotu hevisovitusta varten: Syvä iskumme on, viha voittamaton, meill' armoa ei, kotimaata...

6 kommenttia:

  1. Jääkärimarssin rytmikin on sopivasti "sahaava": tättäääättät täärättättät täärättätät tää...

    VastaaPoista
  2. Jääkärimarssi on muuten kiva, mutta älyttömän hankala marssia juuri tuon sahaavan rytmin takia. Kyllä sinänsä Suomessakin osataan rekrytointivideoita tehdä.

    Panssarijääkärit eivät sinänsä ole, Panu, mitenkään ihmeellistä porukkaa. Lähinnä he ovat tavanomaista modernia jalkaväkeä eli rynnäkköpanssarivaunuin varustettuja. Periaatteessa ihan samanlaisia kuin A2:n "moottoroitu jalkaväki".

    Omana inttiaikanani Pr2005:lle yritettiin PorPr:ssä lanseerata nimitystä rynnäkköjääkäriprikaati (RynnJPr), mutta se ei ilmeisesti ottanut tulta. Syynä varmaan on se, että Sturmjäger oli toisen maailmansodan SS-Waffen-yksiköiden käyttämä nimitys. Toisaalta nimi antoi meille varusmiehille aihetta itseironiseen vitsailuun kertakäyttöjääkäripataljoonista. (Jokainen, joka on ollut mukana sotaharjoituksessa tietää, että viimeistään toisen täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen mikä tahansa yksikkö on kärsinyt sellaiset tappiot, ettei se enää ole taistelukykyinen.)

    VastaaPoista
  3. Olihan se mukavaa nähdä, että siellä on kovia poikia ja kovempia aseita valmiina käyttämään tappavaa voimaa feministejä, hurrivihaajia ja muita isänmaamme, vapautemme ja perustuslakimme leppymättömiä vihollisia vastaan sinä väistämättömänä päivänä, kun nämä roistot kääntyvät lopullisesti terrorismin tielle.

    "Fram, fram vårt stolta, trotsiga standar,
    Omkring dig än din trogna finska vakt du har."

    "Eespäin nyt jalo lippu uljakas,
    täss' suomalaiset on sun henkivartijas."

    VastaaPoista
  4. Oliko himokaskin pilkku? Teitkö hyvänkin työn?

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.