Suositut tekstit

keskiviikko 28. syyskuuta 2005

Antikliimaksi

Menin hammaslääkäriin. Sain ruiskeen suuhun. Istuin odottamassa. Suu puutui. Istuin tuoliin. Leukaani sorkittiin. "Tässäkö kaikki?" kysyin. "Tässä", sanoi hammaslääkäri. "Entä märkäpesäke, eikö se pitäisi imeä tyhjäksi?" ihmettelin. "Ei siellä mitään märkäpesäkettä ollut, akuutti pulpiitti vain." Sain laskun. Se oli niin halpa, että saatoin maksaa sen käteisellä.

Menkää kaikki hammaslääkäriin. Ei tarvitse pelätä, paitsi kukkaron puolesta. Ja terveydestä ja hyvästä olosta saa vähän maksaakin, jos ei ole ihan rutiköyhä.

Eikä sitä antibioottikuuriakaan tarvinnut hankkia.

Kyllä elämä on sitten mukavaa.

5 kommenttia:

  1. Ihan totta. Minullekin on kerrottu kaikenmoisia kauhutarinoita viisaudenhampaiden poistosta (kielihermoon osuminen, epäonnistunut puudutus, leikkaus jne), mut ans kattoo miten kävi, kun menin revityttämään yhden omistani.

    Menin pokkana päivystykseen, pääsin lääkärille ja avasin suuni. Lääkäri kysyy, että vedetäänkö nyt vai heti. Mikäs siinä, ajattelin ja ne tuikkasivat puudutusainetta. Ei tunnu missään. Puoli tuntia kuluu ja lääkäri sanoo, että aloitetaan. Minua pelotti, nyt se varmaan SATTUU. Lääkäri tuli, kuulin sen kopeloivan suutani hetken ja sitten oli hammas pihdeissä. Sitten pumpulia, antibiootteja ja vahvaa särkylääkettä.

    Oli kyllä helpoin keikkani hammaslääkärille ikinä.

    VastaaPoista
  2. Puudutuksen meneminen ohi ottaa kyllä nyt pikkuisen koville, mutta en sanoisi että se sattuu, pikemminkin on sellainen selkäpiitä karmivan häijy olo. No, itse leikkaushaavaan tietysti sattuu, mutta se häijy olo koko oikealla puolella päätä häiritsee enemmän.

    Ja kun siitä pahuksen kulmahampaan tyngästä on ollut jo aika kauan huolissaan, tuntuu hyvältä että huolista pääsee.

    Särkyyn auttaa kokemukseni mukaan ihan tavallinen burana.

    VastaaPoista
  3. Tuota mä oon aina sanonut: hammaslääkärissä voi rentoutua hetken mukavassa tuolissa. Hetken ne viilaa ja kuokkii pois hammaskiveä, mutta koskaan ei ole esim. paikattu! (Kaikki reiät ovat siis edelleen tallella?)

    VastaaPoista
  4. Panu hei! Linkitin Yhteiskuntakriittinen feministi -blogistani tänne sinuun. Linkki löytyy linkkilistaltani kohdasta "ystävieni blogeja". Toisenlaistakin otsikointia mietin, mutta menköön nyt tuon alla, en jaksanut (vielä) tehdä uutta kategoriaa linkittämilleni blogeille.

    VastaaPoista
  5. Panu: Burana auttaa varmaan juu, mutta mulle lääkäri löi oikein kouraan reseptin jostain multukultivahvoista tabuista. Pitihän sitä reseptiä sitten hyödyntää. ;)

    Muistan vielä ekan tabun. Se oli niin vahva, että piti mennä pitkälleen, kun maailma heitti voltin.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.