Suositut tekstit

maanantai 15. heinäkuuta 2019

Laura Huhtasaari ja salavuoteus - Laura Huhtasaari och lägring

Persutar Laura Huhtasaari on juuri löytänyt uuden synnin homouden ja lesbouden lisäksi, jota paheksua: salavuoteuden. Tämä tulikin ihan puskista. Nuorempi polvi ei taida tietääkään, mitä se tarkoittaa, mutta sen piiriin kuuluu vaikkapa avoliitto - se tarkoittaa sitä, että henkilöt, jotka eivät ole avioliitossa toistensa eivätkä kenenkään muunkaan kanssa, ovat sukupuoliyhdynnässä.

Sannfinskan Laura Huhtasaari, vars kritiska inställning till bögsex och lesbianism redan är välkänd, har nu uttryckt sitt ogillande för en ny synd: lägring. Det här är en överraskning. Den yngre generationen vet säkert inte vad lägring betyder, men det betyder samlag mellan två människor som varken är gifta med varandra eller någon annan. Sålunda är t ex samboförhållandena lägring.

Kaikin mokomin. Mutta jos Huhtasaari esittää tätä jonkinlaisena paluuna oikeisiin suomalaisiin tapoihin, niin annettakoon hänelle tiedoksi, että Suomessa on ns. vanhoina hyvinä aikoina vallinnut esiaviollisen yhdynnän kansantapa, eli kansa on hyväksynyt "salavuoteuden", jos kyseinen pari on ollut selvästi matkalla kohti avioliittoa.

För all del. Men om Huhtasaari vill framställa detta som en återgång till genuina finska seder, så bör det vara henne till kännedom konstaterat, att folkets sed i gamla goda Finland var att ha samlag före äktenskapet: folket accepterade "lägring" om paret ifråga uppenbarligen varit på väg att gifta sig.

Sitä ei tiedetä, pitääkö Huhtasaari syntinä sitä, että Yhdysvaltain presidentti työntää sormensa sellaisen naisen emättimeen, jonka kanssa ei ole naimisissa. (Siis naisen, ei emättimen - vaikka Trumpille ne taitavat olla yksi ja sama.) 

Vi vet ännu inte om Huhtasaari anser det vara syndigt att den amerikanska presidenten petar en kvinna i vaginan som han inte är gift med (alltså med kvinnan, inte vaginan - men för Trump är det ju samma sak).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.