torstai 8. marraskuuta 2018

Sosijallajallalismi - Socialism, tralala

Oheisena Homma-nimimerkin "Sivullinen" analyysia Amerikan vaaleista. Analyysi on hieman pelkistetty, koska siihen on jätetty ainoastaan "Sivullisen" lempisana, mutta pääpointti tulee varsin selväksi näinkin.

Här citerar jag pseudonymen "Sivullinen" från det högerextrema diskussionsforumet Homma. Det här är hur han analyserar valresultaten från Amerika. I min version ser vi bara "Sivullinens" favoritord, men poängen är klar även så här (och någon svensk översättning behövs minsann inte).

...sosialistien...sosialistinen...sosialistien...Sosialistien...Sosialistisen...sosialisteille...sosialistien...sosialismi...paikallissosialismiksi...sosialismille...kansallissosialismi...sosialistien...

Trumpin ja meilläkin rehottavan äärioikeistolaisen aallon voi olettaa tulevaisuudessa aiheuttavan vastakkaisia ongelmia, kun väistämätön reaktio menee liiallisuuksiin. Yksi mahdollisuus on, että esimerkiksi Yhdysvalloissa, missä paikallisen oikeiston propaganda leimaa laimeimmatkin reformit kommunismiksi, nuoriso vakuuttuu siitä, että "sosialismi" kaikissa muodoissaan, myös kommunismina, on jotain äärimmäisen fiksua, järkevää ja maltillista.

Den högerextrema våg som Trump representerar och som även gör sig gällande hos oss kan i framtiden förväntas vålla motsatta problem, när den oundvikliga reaktionen går över styr. En möjlighet är att den unga generationen t ex i Förenta Staterna, där den lokala högern utmålar de mest ofarliga reformer som kommunism, blir övertygad att all "socialism", inklusive kommunism, är någonting ytterst intelligent, förnuftigt och moderat.

Näemme vielä stalinismin uuden nousun, kun nuori polvi vakuuttuu siitä, että kovat otteet ovat välttämättömiä oikeiston kurissapitämiseksi. Siinä on meikäläisenkin nirri katkolla, koska olen muistaakseni joskus sanonut jotain sellaista, että stalinismi ei ole hyvä asia, koska miljoonien ihmisten tappaminen vankileireillä ja uraanikaivoksissa on ymmärtääkseni hieman sopimatonta.

Vi kommer ännu att se stalinismen resa sitt drakhuvud igen, när ungdomarna blir övertygade att det behövs hårda tag för att hålla högern i styr. Men då kommer även min kära livhanke att sväva i fara, ty om jag rätt minns har jag nån gång sagt någonting i den stilen att stalinism inte riktigt är något bra att ha, eftersom det enligt mitt skrala förstånd inte riktigt är vettigt att döda miljoner människor på fångläger och i urangruvor.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.