tiistai 23. lokakuuta 2018

Sitä ei kutsuta kunniamurhaksi, koska... - Varför det inte kallas för hedersmord

Asia Times kertoo, että viime viikolla Saitaman piirikunnassa Japanissa (alue on Tokion naapurissa) nuorukainen surmasi isovanhempansa. Syy oli, että hänen tarkoituksensa oli kostaa koulukiusaajalle, ja ensin piti armeliaasti murhata perheenjäsenet, jotta he eivät joutuisi kestämään sitä häpeää, että oma poika on murhaaja.

Enligt Asia Times mördade en ung kille sina mor- eller farföräldrar i Saitamadistriktet i Japan, nära Tokyo. Motivet var att han ville hämnas på en skolmobbare, men dessförinnan var det nödvändigt att begå eutanasi på familjemedlemmarna: det skulle nämligen ha varit etter värre att bära resten av livet på skammen att vara nära släkting till en mördare.

Tätä ei tietenkään kutsuta kunniamurhaksi, koska Japani tekee niin hienoa elektroniikkaa, että japanilaisilla on Hommalle kirjoittavien insinöörien mielestä oikeus kunniakulttuuriinsa. Lisäksi japanilaistytöiltä saa pillua.

Det här kallas inte för hedersmord, eftersom Japan tillverkar så fin elektronik att ingenjörerna som skriver på det högerextrema diskussionsforumet Homma anser japanerna ha rätt till sin hederskultur. Dessutom är det tillåtet att knulla japanska flickor.

Dorie Miller, musta laivakokki, joka Pearl Harborissa tarttui it-konekivääriin ja alkoi tulittaa hommalaisten arvostaman "hyvän kunniakulttuurin" edustajien sotalentokoneita. Hän pelasti myös useiden haavoittuneiden hengen. Dorie Miller, en svart skeppskock, som i Pearl Harbor sköt på den av hommaiterna upskattade "goda hederskulturens" stridsflygplan med en luftvärnskulspruta. Han räddade även livet för många sårade. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.