Suositut tekstit

perjantai 9. syyskuuta 2005

Keisari PIRK on täällä!

Sain sitten Star Wreck -DVD:n postissa. Kyllä nuorisossa on voimaa. En muuta pysty sanomaan.

Keisari Pirk valtaa maailman.

Parempi kuin esikuvat. Ehdottomasti.

Tässähän tulee suorastaan isänmaallinen olo.

Olen fani. Fanaattinen.

Ostakaa Star Wreck -DVD, tai tapan. Tämä ei ole maksettu mainos.

HYVÄ JÄTKÄT! Perkele!

Tämä ON "messiaselokuva, joka kävelee vetten päällä". Ihan oikeasti.

Minä kyhjötän vain kotona tölläämässä DVD:tä, kun tekisi mieli ravistella jotakuta rinnuksista ja ärjyä, että maailma on muuttunut. Oleellisella ja merkittävällä tavalla.

Joskus kymmeniä vuosia sitten oli olemassa jotain sellaista kuin punk. Se tarkoitti sitä, että kaikilla oli nyt varaa sähkökitaraan. Niinpä kaikki ostivat sähkökitaran ja opettelivat yrityksen ja erehdyksen kautta sitä käyttämään. Joistakuista tuli sillä tavalla aidosti hyviä renkuttajia, vaikka he alun perin olivat halunneet vain soittaa suomennettuina cover-versioina jonkin pitkätukkaisen brittiläisen hasiksenpolttajaryhmän rämpytteitä - tarpeeksi kauan harjoiteltuaan he soittivat paremmin kuin se alkuperäinen ryhmä. (Mihin ei sinänsä paljoa tarvittu, koska se pitkätukkainen brittiläinen hasiksenpolttajaryhmä ei oikeasti ollut mitenkään erityisen lahjakas, se vain sattui puhumaan brittiä äidinkielenään ja asumaan studion vieressä.)

Nyt kaikilla on varaa tietokoneeseen ja kuvankäsittelyohjelmiin. Tulos on, että kun he rupeavat tekemään pilaa jenkkiläisten miljoonastudioiden luomuksista, he osaavat tehdä sen yhtä hyvin ja paremmin. Eihän niissä alkuperäisissä oikeasti maksa mikään semmoinen tekniikka, joka ei olisi tämän maan torssosten ulottuvilla. Niissä maksaa se, että niitä tekemässä ovat omaan ahteriinsa rakastuneet ääliöt, jotka veloittavat tuhat dollaria yhdestä varpaankipristyksestä. Kun se kustannustekijä on eliminoitu, torssoset tekevät paremman elokuvan, tuhannesosalla parodian kohteen hinnasta.

Taidanpa mennä kirjoittamaan jotain iirinkielisestä kirjallisuudesta Wikipediaan.

5 kommenttia:

  1. Ei tuo muusta kerro, kuin että nykyaikana on parempaa elää kuin ankealla 80-luvulla.

    Samalla tapaa todennäköisesti ajatellaan näistä rappion vuosista parinkymmenen vuoden kuluttua.

    VastaaPoista
  2. Ehdin hieman odottaa, että olisit kirjoittanut jotain elokuvan naiskuvasta. Tai keisari Pirkistä ATM-miesten tuntojen tulkkina. Mutta hyvä kun pidit.

    VastaaPoista
  3. Kyllä minä olen helvetin kateellinen nuorelle jengille siitä, että saavat olla nuoria nykyään. Kun on vaihtoehtoja sille helvetin tasapäistävälle rokkiöyhötyskulttuurille.

    Mitä sitten tulee keisari Pirkiin ja ATM:n tuntoihin, olin kovasti huvittunut siitä pois jätetystä kohtauksesta, jossa Pirk yrittää iskeä Ruoskaa. Siis juuri noinhan siinä kävisi vaikka ATM olisi maailmankaikkeuden keisari.

    VastaaPoista
  4. Katsoin SW:n eilen. Olihan se laadukas, harrastelijaelokuvaksi erinomainen. Minusta merkittävin huomio on se, että kymmenen vuotta sitten tuollaiseen jälkeen tarvittava teknologia oli vain isojen firmojen saatavilla, nykyään se onnistuu raudan puolesta kotikoneilla. SW:n efektit pesevät kirkkaasti useimmat muinaisen 90-luvun kaupallisetkin tuhruiset kyhäelmät. Taitoa ja osaamista se tietenkin vaatii, ja sitä on näköjään löytynyt.

    VastaaPoista
  5. "Minusta merkittävin huomio on se, että kymmenen vuotta sitten tuollaiseen jälkeen tarvittava teknologia oli vain isojen firmojen saatavilla, nykyään se onnistuu raudan puolesta kotikoneilla."

    Siinäpä se juuri onkin. Kuka enää tarvitsee Roddenberryä?

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.