perjantai 9. syyskuuta 2005

Keisari PIRK on täällä!

Sain sitten Star Wreck -DVD:n postissa. Kyllä nuorisossa on voimaa. En muuta pysty sanomaan.

Keisari Pirk valtaa maailman.

Parempi kuin esikuvat. Ehdottomasti.

Tässähän tulee suorastaan isänmaallinen olo.

Olen fani. Fanaattinen.

Ostakaa Star Wreck -DVD, tai tapan. Tämä ei ole maksettu mainos.

HYVÄ JÄTKÄT! Perkele!

Tämä ON "messiaselokuva, joka kävelee vetten päällä". Ihan oikeasti.

Minä kyhjötän vain kotona tölläämässä DVD:tä, kun tekisi mieli ravistella jotakuta rinnuksista ja ärjyä, että maailma on muuttunut. Oleellisella ja merkittävällä tavalla.

Joskus kymmeniä vuosia sitten oli olemassa jotain sellaista kuin punk. Se tarkoitti sitä, että kaikilla oli nyt varaa sähkökitaraan. Niinpä kaikki ostivat sähkökitaran ja opettelivat yrityksen ja erehdyksen kautta sitä käyttämään. Joistakuista tuli sillä tavalla aidosti hyviä renkuttajia, vaikka he alun perin olivat halunneet vain soittaa suomennettuina cover-versioina jonkin pitkätukkaisen brittiläisen hasiksenpolttajaryhmän rämpytteitä - tarpeeksi kauan harjoiteltuaan he soittivat paremmin kuin se alkuperäinen ryhmä. (Mihin ei sinänsä paljoa tarvittu, koska se pitkätukkainen brittiläinen hasiksenpolttajaryhmä ei oikeasti ollut mitenkään erityisen lahjakas, se vain sattui puhumaan brittiä äidinkielenään ja asumaan studion vieressä.)

Nyt kaikilla on varaa tietokoneeseen ja kuvankäsittelyohjelmiin. Tulos on, että kun he rupeavat tekemään pilaa jenkkiläisten miljoonastudioiden luomuksista, he osaavat tehdä sen yhtä hyvin ja paremmin. Eihän niissä alkuperäisissä oikeasti maksa mikään semmoinen tekniikka, joka ei olisi tämän maan torssosten ulottuvilla. Niissä maksaa se, että niitä tekemässä ovat omaan ahteriinsa rakastuneet ääliöt, jotka veloittavat tuhat dollaria yhdestä varpaankipristyksestä. Kun se kustannustekijä on eliminoitu, torssoset tekevät paremman elokuvan, tuhannesosalla parodian kohteen hinnasta.

Taidanpa mennä kirjoittamaan jotain iirinkielisestä kirjallisuudesta Wikipediaan.