lauantai 20. lokakuuta 2018

Jussi Halla-ahon ääni on Venäjän ääni - Jussi Halla-aho talar med Rysslands stämma

(suomenkielinen osuus poistettu/den finska versionen avlägsnad)

Ilja Janitskin och Johan Bäckman har, efter åratal av mullvadsarbete och hathets, äntligen dömts till fängelsestraff. Det har varit lärorikt att följa med vad sannfinnarna och övrig online-extremhöger haft att säga om saken. Alltid har det varit något sånt här: a) det är så hemskt när man kränker extremhögerns uttrycksfrihet och b) det är så hemskt när vita människor straffas för att ha använt sig av sin uttrycksfrihet medan grönvänstern hela tiden pysslar om svarthyade våldtäktsmän e.dyl.


(suomenkielinen osuus poistettu/den finska versionen avlägsnad) Johan Bäckman har inte ännu fotograferats i hjärtlig omfamning med Halla-aho, men med Teuvo Hakkarainen förefaller han stå på rätt vänskaplig fot.
(suomenkielinen osuus poistettu/den finska versionen avlägsnad).
Janitskin spred i sin onlinetidning, som bekant, en del rent rasistisk propaganda, som sannfinnarna naturligtvis älskar och som de alltid krävt bättre uttrycksfrihet för. Men Johan Bäckman har alltid agerat propagandist åt Ryssland och med sin ihärdighet lyckats skapa en skara anhängare för Putins lögner. Att Halla-aho et consortes tar en uppenbar Putinspringpojke i försvar visar en gång för alla ihåligheten och lögnaktigheten i Halla-ahos ansträngningar att upprätthålla en Rysslandkritisk profil och avvärja de beskyllningar om putinism som riktas mot hans kult av viljelösa lemmar.

(suomenkielinen osuus poistettu/den finska versionen avlägsnad)

Som jag redan år 2002 insåg är extremhögern Rysslands ockupationsarmé i Finland. Om ni vill frigöra Finland från ryskt inflytande bör ni bekämpa extremhögern. Om ni svamlar om VSB och fredsvilja gentemot Ryssland spelar ni extremhögern i händerna. Så enkelt är det. Har alltid varit.
(suomenkielinen osuus poistettu/den finska versionen avlägsnad)

En humoristisk bildmanipulation som visar Jussi Halla-aho iklädd ryska Röda arméns uniform. Jag vill ingalunda påstå att Halla-aho någonsin stridit i Röda arméns led, alla vet ju att han är en civiltjänstgörare. Jag tyckte bara att ett så här dystert blogginlägg behöver lite humor också. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.