sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uudenvuoden propagandaoffensiivi - Propagandaoffensiven kring nyåret

Uudenvuoden tiimoilta on uutisiin levinnyt tietoja maahanmuuttajien suunnitelluista laajoista raiskausiskuista julkisilla paikoilla. Nyt vain alkaa näyttää yhä ilmeisemmältä, että kyseessä oli äärioikeiston propagandaoffensiivi. Tehokkaan organisaationsa ansiosta äärioikeisto on onnistunut ujuttamaan omia tulkintojaan tapahtuneesta uutisvirtaan. Ja hyvin oleellista on, että äärioikeistolla on poliisissa miehensä levittämässä sen propagandaa.

Tällaiset moraalipaniikit lopahtavat aina jälkeenpäin ja osoittautuvat liioitelluiksi. Todennäköisesti niin käy nytkin. Jos kyseessä on ollut suunniteltu temppu, taustalla on sellainen taho, jonka etuihin kuuluu saada lietsottua vihaa maahanmuuttajia kohtaan ja kannatusta äärioikeistolle - eivät turvapaikanhakijat, joiden intressissä ei todellakaan ole pilata mainettaan.

Mehän jo tiedämme, mikä taho on. Se on tuossa itärajan takana. 

Kring nyåret har det hetat i nyheterna att invandrarna planerat genomfört sexuellt massofredande på offentliga platser. Nu börjar det dock verka allt uppenbarare att det är frågan om en högerextrem propagandaoffensiv. Genom sin effektiva organisation har extremhögern lyckats infiltrera nyhetsströmmen med sina egna tolkningar av det skedda. Och det är mycket relevant att extremhögern har sin man inom polisen som distribuerar propaganda.

Såna här vågor av moralpanik brukar alltid efteråt avklinga och visa sig vara överdrivna. Sannolikt går det så även nu. Om det här har varit planerat, har planerna utarbetats av en sådan part i vars intresse det ligger att uppvigla till hat mot invandrare och få folk att stöda extremhögern. Det ligger inte i de asylsökandes intresse att förstöra sitt rykte.

Vi vet ju vilken part jag menar. Den som ligger bortom vår östra gräns.