Suositut tekstit

perjantai 2. kesäkuuta 2006

Det stora avslöjandet

Nu kan man lika väl avslöja det: nuförtiden bloggar jag på före detta Sonera Plaza, som nu bara heter Plaza.fi. Underavdelningen heter Ajassa, om ni vill komma och läsa.

9 kommenttia:

  1. Grattis! Jag tycker att det här skulle bli en verkligen intressant vändpunkt.

    VastaaPoista
  2. Et ilmeisesti ole käynyt koulua Suomessa?

    VastaaPoista
  3. Panu, jos lukee A2-kieltä neljänneltä tai viidenneltä alkaen, ruotsi on tosiaan vasta kolmas (oppilaalle) vieras kieli.

    VastaaPoista
  4. Jasså. Nu förstår jag varför SFP vill förstärka svenskans roll i skolan. Jag ska väl rösta på dem i nästa val.

    VastaaPoista
  5. Det är förresten märkligt att se en sådan där lättja hos unga friska människor. I stället för att ta det som utmaning tar hon det som ett svepskäl att sluta läsa. Men det är väl så att ungdomen nuförtiden är så odugligt folk jämfört med våran generation.

    VastaaPoista
  6. Tjah.

    Sitä voi olla muutakin käyttöä kauniille nuoruudelleen kuin opetella tarpeetonta kieltä. Itse toki ymmärrän sinua oikein hyvin ja pystyisin luultavasti myös vastaamaan svenskaksi, mutta tää äidinkieli nyt vaan kulkee luontevammin.

    VastaaPoista
  7. En gång sa du själv: "joistakin asioista vain ei voi tinkiä". Och eftersom svenskan faktiskt objektivt sett inte är ett onödigt språk, kan din "åsikt" bara vara ett utslag av Suomalaisuuden liittos rasistiska propaganda. Skulle du tänka själv så skulle du inte upprepa deras floskler som en papegoja.

    När jag var liten och dum så var jag själv emot den obligatoriska svenskan. Nu vet jag till all lycka bättre, eftersom skolan inte frågade huruvida jag ville lära mig språket. Livet är bättre - objektivt bättre - så här. Skulle jag inte ha haft svenskan så skulle jag inte stå här. Jag skulle ruttna i graven.

    VastaaPoista
  8. PS: Med tanke på hurdana hårresande vidskepelser Chi ägnar sin tid åt, tycker jag faktiskt att hon absolut slösat bort sina unga år till saker som är långt mera onödigt än språkstudier oberoende av hur litet och omärkligt språket man lär sig skulle vara. Säg mig: är det verkligen bättre att hålla på med vidskepelse i stil med helbrägdagörande kristaller och liknande än att lära sig svenska? Kan du verkligen på allvar påstå något sådant?

    VastaaPoista
  9. Komppaan edellisiä. Olen kaksikielinen, osaan siis venäjää liki yhtä hyvin kuin suomea, minkä lisäksi osaan myös englantia, ranskaa ja kreikkaa. Tarkoituksenani on petrata ranskan ja kreikan taitojani ja oppia japania ja thaita.

    Tuossa on seitsemän kieltä. En siis todellakaan aio itkeä minkään ruotsin perään. (Ei sinänsä, kyllä minä ruotsia osaan enkä aio unohtaa, kun sitä kerran on opittu - unohtaminen olisi tuhlausta ja hukkaan heittoa. Mutta en ole fani ja olen edelleen pakkoruotsia vastaan.)

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.