Suositut tekstit

tiistai 11. tammikuuta 2005

Mitä tänä iltana kotona opit?

Opin, että Munsterin murteen ilmaus dein rud orm ei tarkoita "tee minulle palvelus", vaan "tee kuten olen käskenyt tai pyytänyt". No, Munsterin iiri ei ole koskaan ollutkaan suosikkimurteitani. Nytkin iso joukko kirjoja juuri sillä murteella odottaa panuttavaksi pääsemistä.

Sen lisäksi opin David Darlingin maailmankaikkeussivuilta, että Venuksellakin uskotaan kenties voivan olla jonkinlaista alkeellista mikrobi- tms. elämää. Planeetalla, jonka ilmakehä on paksua hiilidioksidia ja jonka kamaraa huuhtovat raikkaat rikkihapposateet, ei moista oikein osaisi odottaa, mutta kuulemma pilvissä olot ovat vähemmän rankat kuin kamaralla. Kasvihuoneilmiö on Venuksella sitä luokkaa, että tavalliset lämpötilat olisivat Merkuriuksellakin kuumemmasta päästä.

Venukselta löytää muuten mielenkiintoisia paikannimiä, kuten Tellervo. En tiedä, kraatteriko se on vai mikä. Venus ei kyllä ole kraatteriplaneetta, koska sen ilmakehän läpi menevät vain tosi isot meteorit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.