Suositut tekstit

maanantai 26. elokuuta 2019

Jussi Halla-aho maalitti Jessikka Aroa - Jussi Halla-aho pekade ut Jessikka Aro som måltavla

Jussi Halla-aho mainitsi hiljattain Jessikka Aron vihjaten, että Aro ei tekisi tarpeeksi Venäjän uhkaa vastaan. Tästä innostuneina Halla-ahon tahdottomat raajat Twitterissä alkoivat välittömästi kiusata Aroa.

Nyligen omnämnde Jussi Halla-aho Jessikka Aro och lät förstå att hon inte gör tillräckligt för att motarbeta hotet från Ryssland. Halla-ahos viljelösa kroppsdelar på Twitter började givetvis genast trakassera Aro. 

Kuten kaikki tiedämme, Aro on ollut jo vuosikaudet sellaisen venäläismielisten trollien nettihäiriköinnin kohteena, että sille ei löydy vastinetta koko suomalaisen nettitörkeyden historiasta. Jopa Halla-ahon tahdottomien raajojen minuun suuntaama kiusanteko (jolla varmasti silläkin oli venäläiset inspiroijansa) jää toiseksi.

Som vi alla vet har Aro i åratal varit föremål för sådana webbtrakasserier att de inte kan jämföras med någonting annat i online-fräckhetens finländska historia. De var etter värre än den webbmobbning Jussi Halla-ahos viljelösa kroppsdelar riktade mot mig (och även den klappjakten bör ha inspirerats av Ryssland).

Jussi Halla-aho on henkilökohtaisista identiteettisyistään yrittänyt profiloitua Venäjä-kriittisenä ajattelijana ja osallistunut myös Ukrainan puolesta järjestettyihin mielenosoituksiin. Jos hän olisi oikeasti Venäjä-kriittinen ja isänmaallinen, hän pitäisi kaikkia Venäjä-kriittisyytensä ja isänmaallisuutensa käytännössä ja kärsimyksellään todistaneita ihmisiä - kuten Jessikka Aroa - hybridisodan sankareina mahdollisista poliittisista näkemyseroista riippumatta.

Jussi Halla-aho har av sina personliga identitetsskäl försökt profilera sig som en Rysslandskritisk tänkare och deltagit i demonstrationer för Ukraina och mot Ryssland. Vore han på riktigt kritiskt inställd mot Ryssland och fosterländsk, så skulle han se alla människor som i praktiken, genom lidanden, bevisat sin kritiska attityd mot Ryssland och sin fosterländskhet - sådana människor som Aro - som hjältar i det pågående hybridkriget oberoende av sina eventuella politiska oenigheter med dem.

Mutta juuri tätä hän ei tee. Hän esittää Venäjä-kriittistä samalla kun ajaa kannattajansa - tahdottomat, sieluttomat ja persoonallisuudettomat raajansa, joilla ei ole hänestä riippumattomia älyllisiä, emotionaalisia eikä seksuaalisia intressejä - sellaisten ihmisten kimppuun, jotka ovat todistettavasti joutuneet kärsimään Venäjän nettiterrorin takia. 

Men det är precis det här som han inte gör. Han påstår sig vara kritisk mot Ryssland, medan han hetsar sina anhängare - sina viljelösa, själlösa och opersonliga kroppsdelar - mot människor som bevisligen blivit lidande av Rysslands online-terror.

Moraalisesti tämä on samaa tasoa kuin jos tyyppi, joka julistaa isänmaallisuuttaan, haukkuisi sotaveteraanit siksi, että he eivät ole riittävän rasistisia. Itse asiassa "jos" on väärä sana. Juuri tällaisin sävyin ja syin sotaveteraaneja on haukuttu seniileiksi esimerkiksi Hommafoorumin keskusteluissa. Mutta kai se on sitten sellaista parempaa veteraanien pilkkaamista, koska sitä tekemässä on äärioikeistolaisia.

Det här är moraliskt sett på samma nivå som någon som kallar sig fosterländsk men skäller ut krigsveteraner för att de inte är tillräckligt rasistiska. Och det här är inte ens någonting jag hittat på för att åskådliggöra saken, för det är precis så här och av sådana här skäl krigsveteraner avvisats som senila gubbar t ex på diskussionsforumet Homma. Men jag antar att det är någon sorts bättre veteranutskällning, eftersom det är högerextremister som gör det.

Tämän jälkeen on aivan turha selittää, että perussuomalaiset olisivat suhteessaan Venäjään erityisen isänmaallisia tai piittaisivat Suomen edusta. Se mihin he pyrkivät on koko isänmaallisuuden omiminen itselleen. Jos joku uskaltaa olla isänmaallinen ja puhua isänmaallisuuden puolesta heistä riippumatta, se joku joutuu vielä ankaramman maalituksen ja kyttäyksen kohteeksi kuin tunnustautuneet vasemmistolaiset.

Hädanefter är det bortkastat att påstå, att sannfinnarna är särskilt fosterländska i sitt förhållande till Ryssland eller att de bryr sig om Finlands intressen. Vad de eftersträvar är att lägga beslag på fosterländskheten som sådan. Om någon vågar vara fosterländsk och tala för fosterländskhet oberoende av sannfinnarna, kommer den personen att bli föremål för värre klappjakt och punktmarkering än uttalade vänstermänniskor.

Ennen vanhaan Neuvostoliitto koetti kovasti ottaa kaiken rauhanaktivismin ja militarisminvastaisuuden omaan valvontaansa. Ei se kokonaan onnistunut, mutta Neuvostoliitosta riippumatonkin rauhanliike leimattiin kommunistiseksi (samalla kun tietysti taistolaiset julistivat sen fasistiseksi ja neuvostovastaiseksi, heiltähän se kävi).

Förr i världen lade Sovjetunionen manken till att få kontroll över all fredsaktivism och antimilitarism. Försöket var inte helt framgångsrik, men det ledde till att även den av Sovjet oberoende fredsrörelsen utmålades som kommunistisk (samtidigt som denna fredsrörelse givetvis rutinmässigt brännmärktes som fascistisk och antisovjetisk av ungstalinisterna).

Rohkenen olla tunnistavinani tässä Halla-ahon ja hänen tahdottomien raajojensa toiminnassa saman taktiikan merkkejä. Venäjä ottaa agenttiensa kautta suomalaisen isänmaallisuuden haltuunsa eikä salli riippumatonta isänmaallisuutta, aivan kuten Neuvostoliitto otti suomalaisen rauhanliikkeen parhaansa mukaan haltuunsa.

Jag understår mig att känna igen samma taktik i hur Halla-aho och hans viljelösa kroppsdelar handlar. Ryssland låter sina agenter ta över finsk fosterländskhet och tillåter inte någon oberoende fosterländskhet, precis som Sovjetunionen på sin tid gjorde sitt bästa för att kontrollera den finska fredsrörelsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.