torstai 29. syyskuuta 2016

Suomen kieli sitten kun kepun ja persujen mieliksi olemme siirtyneet Venäjän osaksi

(tyvärr kan innehållet inte riktigt återges på svenska)

Kuten kaikki alan miehet tietävät, Neuvostoliitossa kohotettiin kirjakieliksi koko joukko pieniä vähemmistökieliä, mm. suomalais-ugrilaisia. Kuten kaikki alan miehet myös tietävät, näitä kirjakieliä käytettiin lähinnä venäläistämisen välikappaleina, kun mitään omaperäistä ammattisanastoa ei saanut luoda, vaan kaikki moderniin elämään liittyvä lainattiin suoraan venäjästä. 

Sitten kun mm. kepu ja persut saavat tahtonsa läpi ja Suomen osaksi Venäjää, suomen kielelle käy samalla tavalla. Seuraavassa näytteitä siitä, millaista suomen kieltä voimme odottaa näkevämme lehdissä sitten, kun Suomen virallinen nimi on "Suomalainen avtonomnoi respubliikka Venäjän federatsian sostaavissa". Mutta hei, eipähän tarvitse sitten enää ahdistua siitä kauheasta pakkoruotsista.

MILIITSIA ARESTIIRUIJASI JUOPUNEEN VODIITELIN

Miliitsian masiina pysäytti vodiitelin, joka ylitti nopeuden Mannergeima-prospektilla. Spirtometritestissä vodiiteli puhalsi zakoninkieltämän pokazanien ja arestiiruijattiin. Vodiitelia epäillään avtomobiilin hallinnoimisesta epäraittiissa tilassa ja transportin vaarantamisesta.

arestiiruijata pidättää
vodiiteli autokuski
spirtometri "pirtumetri", ts. alkometri
zakoni laki
pokazanie näyttö, lukema
transportti liikenne

HELSINGIN DYNAMO VOITTI TURUN GENERATORIN HOKKEIMATSISSA

Suomalaisen avtonomnoin respubliikan kaksi kuuluisinta jäällä pelattavan hokkein komandaa, Helsingin Dynamo ja Turun Generator, päätyivät jännittävän matsin lopuksi yllättävään rezultaattiin, kun Helsingin Dynamon Miroslav Karjalajev ujutti masterskoilla tavalla šaiban Turun Generatorin Aleksandr Georgijevin selän taakse. Voittogooli tehtiin kolmannen periodin poslednoilla minuutilla.

hokkei jääkiekko
komanda joukkue
rezultaatti tulos
masterskoi mestarillinen
gooli maali
periodi erä
poslednoi viimeinen

RODINAN IZMENNIEKKOJA KORKEIMPAAN NAKAZANIEN MITTAAN

Suomalaisen avtonomnoin respubliikan verhovnoi suudovalta on langettanut korkeimman nakazanien mitan kymmenelle rodinan izmenniekalle, jotka ovat mm. vaatineet suomalaiselle ja ruotsalaiselle kielille ofitsialnoita asemaa respubliikan tšinovnikkojen kielinä. Izmenniekkojen rasstreljaus tapahtuu huomenna aamunkoitteessa Senatorskoilla ploštšadilla.

rodina isänmaa
izmenniekka petturi
verhovnoi suudovalta korkein oikeus
nakazanie rangaistus
korkein nakazanien mitta kuolemanrangaistus
suomalainen ja ruotsalainen kielet suomen ja ruotsin kieli (venäläisellä lauserakenteella finskij i švedskij jazyki)
ofitsialnoi virallinen
tšinovnikka virkamies
rasstreljaus teloitus (ampumalla)
Senatorskoi ploštšadi Senaatintori