Suositut tekstit

lauantai 28. tammikuuta 2006

Blackhole 5

Planetaario-ohjelma Redshift 5, jonka hankin vuosi sitten sivistääkseni itseäni tähtitieteessä ja lähdemateriaaliksi iirinkielistä tähti- ja muiden luonnontieteiden nettiensyklopediaani varten, taitaa olla lopullisesti korruptoitunut, käyttääkseni typerää anglisismia. Eihän se maailmoja maksanutkaan, mutta olisi saanut olla edes hiukan pitkäikäisempi. Sen tietosanakirja oli ensimmäinen rakenneosa, joka klikkasi, koska sen linkit eivät koskaan toimineet luotettavasti - session alussa kyllä, mutta lopussa eivät, ja tietyssä vaiheessa asennus oli pakko korjata. No, alkuvaikeuksien yhteydessä olin huomannut myös sen, että verkkopäivitykset eivät toimi luotettavasti, enkä ollut turvautunut niihin uudestaan. Nyt kuitenkin huomasin verkkopäivityssivulle ilmaantuneen uuden ohjelmistopäivityksen, joka lupasi korjaavansa jonkin bugin. En tiedä korjasiko, mutta ainakin se hävitti tähdet ja planeetat näkyvistä - ainoastaan tähtijoukot ja galaksit näkyivät, eivätkä nekään kuvina, vaan symboleina tai klimppeinä. Koko hoito piti asentaa uudestaan, että se suostui millään tavalla toimimaan, ja nyt se ei suostu käynnistymään mitenkään. Taitaa olla aika joko asentaa se vielä kerran uudestaan levykkeeltä, tai heittää koko roskalla vesilintua, jollei tekninen tuki auta.

2 kommenttia:

  1. Jos Redshift on rupuuntunut korjauskelvottomaksi, kokeile ilmaista Celestiaa (http://www.shatters.net/celestia/). Lisäosia on saatavana osoitteesta http://www.celestiamotherlode.net/.

    Celestian opetteleminen vaatii hieman paneutumista, koska ohjetoiminto ei ole kovin hyvä, mutta itse ohjelma on mainio, ja uskoakseni vetää vertoja Redshiftille.

    VastaaPoista
  2. Sain minä sen lopulta pelaamaan. Mutta kiitos vinkistä. Latasin Celestian koneelle, ja se on hyvin mielenkiintoinen ja vauhdikas ohjelma.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.