sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tekö muka parempia?

(julkaistu ensimmäisen kerran Paljastetun blogissa 19. lokakuuta 2014)

Katujengikohun yhteydessä arvostettavimmin on käyttäytynyt komisario Jari Taponen, jonka julkisuudessa esittämien mielipiteiden takana uskoisin koko Paljastetun taustayhteisön seisovan. Tämä tekee ilmeisesti Taposesta sellaisen kauhean äärivasemmistolaisen. Tai sitten me olemme kauheita äärivasemmistolaisia, koska kannatamme niin kamalan pahan sedän kuin Taposen mielipiteitä. Taponenhan on uskaltautunut avoimesti sanomaan sen itsestäänselvyyden, että tummaihoisten poikien tappolistoja jakelevat, sangen väkivaltaiset ja arvaamattomat keski-ikäisten miesten partiot ovat huomattavasti suurempi riski kansalaisten turvallisuudelle kuin joukko teini-ikäisiä hillujia, joiden johtajat on tässä vaiheessa jo pantu rautoihin. Mutta asiaan.

Taposen sanoman ydin siinä oli, että kyseessä ei ole mikään ihmeellinen ja ennenkuulumaton asia, vaan samanlaisia jengejä on ollut Suomessa vuosikymmeniä. Me 70-80-lukujen lapset muistamme kyllä, että kadulla ei ollut turvallisuutta nähtykään silloin ennen vanhaan. Äärimmäisen karkea ja nöyryyttävä väkivalta oli banaalia arkea. Muistanpa kun vanhan blogini aikana kirjoitin siitä suositusta koulukiusaustempusta, että kiusattavan pää painetaan vessan pyttyyn (mieluiten niin, että pytyssä on pökäleitä) ja vessa vedetään niin että uhri on tukehtumaisillaan. Sain sellaisen kommentin – ilmeisesti joltain nuoremman ja viattomamman sukupolven edustajalta – että liioittelin, koska tuon sortin raakuudesta tulisi varmasti oikeusjuttu, tai edes kohujuttu Ilta-Sanomiin. Hän ei uskonut, että uloste ja virtsa ja päänpöntötys olivat silloin ennen vanhaan meidän koulukiusattujen jokapäiväistä leipää.

Nyt niistä väkivaltaisista jenginuorista ja koulukiusaajista, jotka aikoinaan upottivat naamamme paskaan, on tullut aikuisia keski-ikäisiä kalapuikkoviiksisiä miehiä. He ovat ulkokohtaisesti katsoen sopeutuneet elämään ihmisiksi, mutta vanhan jenginuoren villi ja hehkuva veri vetää kaduille tekemään väkivaltaa. Pitää päästä hakkaamaan heikompaa, millä tahansa tekosyyllä. Ja sellainen tarjoutuu näistä nykyisistä jenginuorista, joiden joukossa tietysti on keskimääräistä korkeampi prosentti maahanmuuttajien lapsia, koska maahanmuuttajat ovat keskimäärin köyhempiä ja heidän lapsillaan siksi keskimääräistä suurempi riski syrjäytyä.

Vastaavasti silloin ennen vanhaan suuri osa jenginuorista oli maaltamuuttajia, savolaisen plutkuhuulirodun käkkäräpäisiä edustajia verentahriman reikäleipäesiripun itäpuolelta. Eräs kaverini, joka on paljasjalkainen helsinkiläinen, kertoikin nuorena sällinä kirjoittaneensa aineen siitä, millainen aikapommi muhii lähiöiden juurettomien savolaislaumojen keskuudessa. Nyt se pommi onkin sitten räjähtämässä, kun kalakukonpurijoiden lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja perustavat omavaltaisia katupartioita hakkaamaan kallon sisään kaikilta vastaankäveleviltä neekereiltä, hipstereiltä ja suomenruotsalaisilta. Ai, mikä se ”hipsteri” on? En minäkään tarkkaan ottaen tiedä. Töissäkäyviä akateemisia kaupunkilaisia, jotka pitävät huolen omista asioistaan ja jättävät muut ihmiset rauhaan, mollataan nykyään sellaisella haukkumasanalla. Vähän samaan tyyliin kuin ennen vanhaan haukuttiin kommariksi.

Kun niiden keski-ikäistyneiden hakkaajasällien mielipiteitä nykyisistä nuorista hillujista lukee, ihan ensimmäinen minun mieleeni nouseva kysymys on: tekö muka parempia? Nämä lähiöretkut olivat presiis yhtä raakoja ja väkivaltaisia omassa nuoruudessaan. Itse asiassa he olivat pahempia, koska silloin ennen vanhaan väkivallantekijänuoria ei millään tavalla rangaistu, ellei tappelu tai kiusaaminen johtanut kuolemantapauksiin. Eihän puolta koko ikäluokasta voitu panna vankilaan. Nykyään nuorten väkivaltaiset purkaukset ovat sen verran harvinaisempia, että hillujat voidaan nähdä erityisenä ryhmänä ja rikollisina ja alistaa kurinpitotoimille.

Mutta palataanpa vielä siihen, mitä komisario Taponen sanoi. Hän antoi ymmärtää, että nämä kotitekoiset katupartiot ovat todennäköisesti suurempi uhka tavallisille viattomille ihmisille kuin nuorisoporukat, joiden touhuihin on jo puututtu. Minä olen pelotellut teitä täällä jo jonkin aikaa sillä, että maahanmuuttokriitikot tulevat ja tappavat lapsenne. Olen saanut vastaukseksi, ettei tämä kauhukuva ole käytännössä realistinen. No, nyt se on.

Kuten tiedätte, maahanmuuttokriitikoiden kellokkaat ovat levitelleet listaa oletettujen ”jengiläisten” nimistä, osoitteista ja naamoista. Kukaan ei tiedä, miten tälle listalle on päädytty. Hommalaiset tai hommalaisuuden liepeillä viihtyvät ryhmittymät ovat ennenkin keränneet tappolistoja ”rotupettureista”, joihin on laskettu ihmisiä mitä hatarimmin perustein. Nyt meillä on keski-ikäisten väkivallantekijöiden katupartioita, jotka voivat tunkeutua vaikka sinun kotiisi hakkaamaan lapsesi pääkallon murskaksi, koska joku on levittänyt heidän keskuuteensa tappolistaa, jolla sinun poikasi tai tyttäresi mainitaan.

Liioittelua? Älähän viitsi. Jo muutama vuosi sitten hommalaiset raivosivat foorumillaan siitä, kuinka pari naiivia lukiolaista oli kirjoittanut kiltin kympin tytön näkökulmasta, kuinka rasismi oli väärin ja kuinka kaikkien pitäisi suvaita toisiaan. (Tämä kirje nostettiin näkyviin vanhassa Hommawatch-blogissa.) Välittömästi Hommalla alkoi hirveä kuhina, kun hompanssit vapaaehtoisina salapoliiseina selvittelivät tyttöjen taustoja ja osoitteita. Siihen aikaan näitä katupartioita ei vielä oltu perustamassa, mutta tänään tyttöjen osoitetiedot varmasti päätyisivät tuollaisen vapaaehtoispartion materiaaleiksi.

Ja kun tiedämme, millä tavalla hommakompleksi suhtautuu nuoriin naisiin, on päivänselvää, että siellä on sellaisia poikia joiden mielestä valkoisen miehen pitää ehtiä puhkaisemaan neitsytkalvo ennen kuin neekerit sen tekevät. Eli siis raiskaamaan tytöt ja tartuttamaan heihin Bangkokin ja Viipurin lapsibordelleista haetut taudit. Tämä on tietysti hompanssien mielestä kamalan loukkaava väite. Tässähän minä leimaan hompanssit raiskaajiksi aivan samalla tavalla kuin hompanssit leimaavat maahanmuuttajat. Sellainen on hompanssin mielestä kamalan epäreilua. Eihän hompanssia toki saa kohdella sillä tavalla kuin hompanssi kohtelee muita ihmisiä. Sehän olisi yhdenvertaisuutta, ja mitään hompanssi ei vihaa kuten yhdenvertaisuutta.

Vielä yksi juttu ansaitsee tulla mainituksi. Kun useampi kuin yksi poliisin puhemies korosti prosenttijengien ja liivikoplien uhkaa, joka poliisin mielestä on paljon merkittävämpi ongelma kuin hajanaiset nuorisoporukat, näiden vapaaehtoispartioiden edustajan asenne oli aivan päinvastainen. On siis aihetta uskoa noiden katupartioiden asennoituvan kotoperäisiin ammattirikollisiin myötämielisesti ja myötäkarvaisesti. Ihanko oikeasti haluatte taparikollisten tai taparikollisia ihailevien puolirikollisten ottavan kadut haltuunsa esiintymällä käytännössä olemattoman ”maahanmuuttajarikollisuuden” vastustajina?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.