lauantai 14. marraskuuta 2015

Viisaita sanoja entiseltä islamistiterroristien vangilta - En före detta fånge hos islamistiska terrorister talar kloka ord

Atte Kaleva, suomalainen upseeri, jolla on itsellään ensi käden kokemusta islamistiterroristien vankina olemisesta, lausuu tässä muutaman viisaan sanan.

Atte Kaleva, en finländsk officerare som själv suttit fängslad hos islamistiska terrorister, har här en del kloka ord att fästa sig vid."I den förfärliga serien av terrordåd i Paris var det det europeiska levnadssättet som attackerades: terroristerna angrep en idrottshändelse, en koncert, caféer och restauranger. Extremislamistiska jihadister har redan länge förkunnat att det är de sekulära europeiska värdena de bekämpar, som demokratin, friheten och kulturen. Ett av målen terroristerna och deras supportrar i Paris har är att söndra den europeiska värdegemenskapen genom att uppvigla till blint samhälleligt hat mot alla muslimer. Det ska vi inte gå med på. Motåtgärder är nödvändiga och de bör riktas mot jihadisterna och den jihadistiska ideologin, inte summariskt mot alla muslimer. I motsatt fall kommer vi att skapa ny jordmån för jihadistisk uppvigling och radikalisering. När det gäller att i tid känna igen jihadistiskt tänkande individer och förebygga radikalisering och hatfylld ideologisering står aktivt och öppet samarbete med finländska muslimgrupperingar i centrum."