Suositut tekstit

torstai 31. maaliskuuta 2022

"Posttraumaattinen stressihäiriö" - "Posttraumatiskt stressyndrom"

 Tarja Halonen on mennyt oikein möläyttämään syytellessään virolaisia "traumanjälkeisestä stressihäiriöstä", jonka hän antaa ymmärtää tekevän heistä ikään kuin täyttä ymmärrystä vailla olevia turvallisuuspoliittisissa asioissa. Muutenkin hänen tuore lausuntonsa Viron asioista on typeryydessään ja sensitiivisyyden puutteessaan - etten sanoisi: poliittisessa epäkorrektiudessaan - todella paha möläys. Toki ymmärrän, että vanhan polven vasemmistolla on omat ajatusluutumansa, joista se vain ei pääse irti, mutta silloin pitäisi vain älytä pitää suunsa kiinni.

Tarja Halonen gick nu och talade förbi munnen om esternas "posttraumatiska stressyndrom", som hon låter förstå innebär att de saknar fullt förstånd vad gäller säkerhetspolitiska frågor. Också i övrigt är hennes nyligen gjorda yttring i sin dumhet och brist på sensitivitet - i sin politiska inkorrekthet frestas jag säga - ett verkligt klavertramp. Jag förstår att gammaldags vänstermänniskor har sina egna fixa idéer de inte kan lösgöra sig från, men då borde man kunna åtminstone hålla mun.

Mitä sitten siihen stressihäiriöön tulee: onhan se nyt jumalauta aikamoinen trauma, että puolet maan asukkaista kyörätään väkisin Siperiaan, ja saa siitä helvetti soikoon vähän stressaantuakin. Ymmärrän tietysti, että Halosta potuttaa jos oikeisto käyttää balttien kärsimyksiä propaganda-aseena kaikkea vasemmistolaisuutta vastaan, mutta se ei tee itse kärsimyksistä yhtään sen vähäisempiä.

Vad sen gäller stressyndromet: deporterar man halva nationen till Sibirien mot deras vilja, är det naturligtvis jävla traumatiserande, och då har man allt moraliskt berättigande i världen att också känna sig stressad. Visst förstår jag att det irriterar Halonen om högern använder balternas lidanden som ett politiskt propagandavapen mot allt vad vänster heter, men själva lidandena blir inte ett dugg mindre av det.

PS: Halonen pyysi sentään anteeksi puheitaan. Ihan hyvä, mutta olisi ollut jättää alun perinkin puhumatta. 

PS: Halonen bad åtminstone om ursäkt efteråt. Helt okej, men bättre hade det varit om hon inte talat förbi munnen till att börja med.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.