keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Maahanmuuttokriitikon hautakivi

(julkaistu ensimmäisen kerran Paljastetun blogissa 26. maaliskuuta 2014)


Hei hompanssi! Juu, juuri sinä! Minä puhun nyt sinulle.

Sinä ja kaltaisesi rotat ja peräsuoliväiveet olette heittäneet paskaa niskaani jo kymmenen vuotta. Nyt joku teistä inisee, että olisin tällä sivustolla jotenkin hypännyt ”äärivasemmiston” tai ”äärifeministien” kelkkaan. No, ensinnäkin tämä sivusto ei ole äärivasemmistolainen eikä äärifeministinen, ja toiseksi, me demokraattisen oikeusvaltion kannattajat, jotka tunnustamme yhteiskunnan yleiset toimintaperiaatteet, voimme olla yhteistyössä yli puoluerajojen. Mutta älä sinä vaivaa pikku pääkkyäsi tällä, kultsipuppeli, sinun älysi ei kuitenkaan riitä näiden vaikeiden asioiden ymmärtämiseen.

Tässä kohdassa sinä tietenkin rääkäiset, ettet ole tyhmä ja että moinen väite on kateudesta noussut vale ja vihapuhe. No tuota, sanotaan että sinulla on vaikkapa insinöörin koulutus. Aika monella lajitovereistasi on. Täällä Suomessa on tapana kouluttaa vähän rupipäisemmätkin reppanat henkihieveriin, joten kyllähän sinullakin ammatti ja duuni ja hyvä palkka voi olla. Mutta jos olet päätynyt hompanssiksi, olet todennäköisesti oman alasi ulkopuolella vaikeasti kehitysvammaisen tasolla. Normaalista ihmisten välisestä yhteiselämästä et tajua mitään, saati sitten siitä, miten yhteiskunta toimii.

Tässä muuten vähälahjaisuutesi tuleekin selvimmin esiin. Kerronpa sinulle miltä käytöksesi näyttää meidän normaalien ihmisten silmissä. Muistat varmasti koulun matikantunnit, ja miksetpä muistaisi – olit matematiikassa aika hai, ja ylpeä menestyksestäsi, koska paljon muutakaan sinulla ei ollut. Ne urheilutähdet ja koulun kingit kiukuttelivat ja turhautuivat, sillä lukujen ja funktioiden, derivaattojen ja integraalien maailma pysyi heiltä suljettuna. Sydämessäsi pidit heitä pilkkanasi, avoimesti et tietenkään uskaltanut.

Tällä asialla vain on toinen puoli. Se, että sinä olet niin yhteiskunnan toiminnan kuin normaalien ihmissuhteiden osalta pihalla kuin lumiukko. Sinä kutsut kommunismiksi ja äärivasemmistolaisuudeksi ja Demla-laeiksi sellaisia hyvän käytöksen sääntöjä, jotka sielultaan terve ja ihmisiksi kasvatettu kansalainen oppii äidiltään nelivuotiaana, ja sellaisia yleisiä oikeusperiaatteita, jotka ovat ohjailleet lainkäyttöä suunnilleen Rooman keisarien ajoista saakka. Sinä kutsut äärivasemmistoksi sellaisia ihmisiä, jotka pyrkivät noudattamaan lakeja ja hyviä tapoja.

Meidän yhteiskunnan säännöt ja lait osaavien näkökulmasta tämä sinun käytöksesi on samanlaista turhautunutta kiukuttelua kuin se sinun halveksimiesi mölöttäjien räyhääminen matikantunnilla. Siinä tosin on se pieni ero, että sinun matematiikkaosaamisesi on yleisen elämässäpärjäämisen kannalta lopultakin aika vähäpätöinen juttu, joka liittyy lähinnä ammatinvalintaan. Sosiaaliset taidot ja lain tuntemus ovat huomattavasti hyödyllisempiä.

Matematiikan katsotaan usein edellyttävän erikoislahjakkuutta. Tämä on kansantalouden ja kansansivistyksen kannalta vahingollinen ajattelutapa, koska matematiikka on monilla aloilla tarpeellinen työkalu, vähän niin kuin jakoavain. Olisi tosi harmillista jos kaikki uskoisivat, että jakoavaimen käyttö on jotain ihmeellistä ja vaikeaa. Kun sinä katsot olevasi matematiikkataitojesi vuoksi hirmu tärkeä tyyppi, jolla on oikeus halveksia yhteiskunnassa elämiseen tarvittavia inhimillisiä vuorovaikutustaitoja ja pitää pilkkanaan niin lakeja kuin käytöstapoja, et oikeastaan eroa millään tavalla siitä korskeasta urheilijasällistä, joka koulussa veteli sinua turpaan vain koska olit hänen tiellään ja joka ehkä meni lyhyen urheilu-uransa jälkeen opiskelemaan jotain jakoavainalaa. Sinunkin mielestäsi on varmaan tyhmää, jos joku halveksii kaikkia muita ihmisiä ja koko muuta yhteiskuntaa siksi, että osaa käyttää hyvin jakoavainta? Uutispläjäys: ei se sinunkaan jakoavaimesi sen kummempi ole.

Sinun ongelmasi, kuten hänen ongelmansa kouluaikoina, on se, että pidät muita ihmisiä noin yleensä kiusankappaleina ja häiriötekijöinä ja että kun yhteiskunta vaatii sinua ottamaan heidänkin etunsa huomioon pidät sitä kommunismina. Hänellä oli sille kuitenkin puolustus: hän oli kolmetoistavuotias. Sinä olet jo aikuinen mies ja ilmeisesti seuraillut minun nettikirjoittelujani jo yli kymmenen vuotta. Siinä ajassa sinulla olisi ollut yllin kyllin aikaa opetella pois kolmetoistavuotiaiden elkeistä.

Oletko sinä suuri nero ja lahjakkuus, koska tiedät jotain matematiikasta ja insinööritieteistä? No itse asiassa et. Oikeastaan olet aika tyhmä ja lahjaton reppana, joka osaa vain yhden asian hyvin. Katsos kun sellaisiakin tyyppejä on, joilla sen matematiikka- ja insinööriosaamisen lisäksi on humanistista yleissivistystä ja kykyä tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. He ovat lahjakkaita ja ihailtavia. Sinä et. En itse asiassa minäkään, sillä minäkin olen aika epäsosiaalinen tumpelo. En minä sillä kuitenkaan ylpeile, vaan yritän parhaani mukaan päästä siitä eroon. Se on vakava sairaus, ja sairaudet tulee pääsääntöisesti parantaa.

Sinä tunnut kuvittelevan, että minun pitäisi vielä kaksitoista vuotta muinaisten naisvihavuodatusteni jälkeen veivata samaa kampea. Tässä välissä on kuitenkin ehtinyt virrata aika monta kuutiota vettä Vantaassa, Aurajoesta puhumattakaan. Minä olen tällä välin ehtinyt mennä naimisiin, kirjoittaa neljä kirjaa mielettömän vaikealla kielellä, jota sinä et oppisi vaikka yrittäisit (anteeksi, viisihän niitä oli, se viides on kylläkin käännökseni Isaac Asimovin Säätiöstä, joka odottaa vielä julkaisulupaa oikeudenomistajilta), sekä julkaista yli kuusi tuhatta sivua nettikolumneja siinä blogissa, jonka sinä ja aatetoverisi uutteralla spämmäyksellä lopulta saitte suljettua seitsemän vuoden jälkeen. Tämän lisäksi minulla on itse asiassa myös päätyö. Niin, ja ennen vanhaanhan minä olin se tyyppi joka osasi kaikkia kieliä paitsi ranskaa, nykyään sekään ei enää pidä paikkaansa: Monte-Criston kreiviä tulee jo vilkuiltua alkukielellä.

Suuri osa siitä Halla-ahoa, sinua ja aateveljiäsi paheksuvasta kirjoittelusta, joka netissä on noussut viime vuosina, on täysin spontaania ja minusta riippumatonta, en minäkään kaikkialle ehdi. On toki imartelevaa, kun sekä sinä että ne muut sonnanheittäjät kuvittelette minun olevan jonkinlainen suurorganisaattori, jonka langoista kaikki vastustajanne roikkuvat. Valitettavasti minä en ole keksinyt sen enempää lainkuuliaisuutta, ihmisoikeuksia, hyviä tapoja kuin mitään muitakaan niistä sodan nähneiden isovanhempieni minulle opettamista ikiaikaisista (ja hyvin konservatiivisista) arvoista, joiden nimissä teitä vastustetaan (ja joita te olemattoman yhteiskuntasivistyksenne vuoksi pidätte ”kommunismina” ja ”marxismina”), mutta kaipa minun pitäisi olla tosi pollea siitä, että saatanan joukot pitävät minua suunnilleen jumalana, maailman luojana ja arvomaailmojen asettajana.

Itse asiassa olen huomattavasti vähämerkityksisempi tyyppi kuin kieroutuneen fanikirjoittelunne perusteella voisi luulla (fanikirjoittelunahan sitä on pakko pitää, fanitus on juuri tuollaista pakonomaista kiinnostusta tuntemattoman ihmisen elämään). Iirinkielisessä Irlannissa olen huomattavasti isompi guru kuin missään suomalaisissa piireissä, enkä minä sielläkään tietysti ole niin suuri kiho kuin mielestäni ansaitsisin olla (kuten näkyy, itsetunnossani ei ole mitään vikaa, mikä onkin yksi syy sinun ja aateveljiesi tuntemaan kateuteen).

Mitä sinä teit kymmenen vuotta sitten? Annas kun arvaan: luit Halla-ahon blogia, pidit sitä jumalansanana ja paheksuit moralisoiden kaikkia huonoja ihmisiä jotka eivät pitäneet sitä jumalansanana. Mitä sinä teet nyt? Kaikesta päätellen luet Halla-ahon blogia edelleenkin, pidät sitä jumalansanana ja paheksut moralisoiden kaikkia huonoja ihmisiä jotka eivät pidä sitä jumalansanana. Et ole edistynyt pätkääkään, paitsi tietysti sikäli, että olet kymmenen vuotta lähempänä hautuumaata. Tästä tärkeästä asiasta – siitä, että sinunkin pitää joskus kuolla – me vielä puhumme, joten pysy kuulolla.

Sinä aikana kun minä olen kirjoittanut kirjoja, opetellut kieliä ja julkaissut nettikolumneja, mitä sinä olet tehnyt? Sinä olet heittänyt paskaa minun niskaani netissä yhdessä muiden samanlaisten häiriköiden kanssa. Salaa kuitenkin olet ihaillut minua, päätellen siitä, että sinä ja aatetoverisi olette omaksuneet minulta suuren osan sanavarastoanne, alkaen tuosta ”öyhöttämisestä”, joka on itse asiassa alkujaan muutaman tamperelaisbloggaajan kieltä, mutta joka on juuri minun kolumneistani levinnyt yleiseen käyttöön – eikä vähiten sinun ja lajitoveriesi avulla. Plagiointi on tunnetusti ihailun rehellisin muoto. Plagioimallahan sinä ja ne muut, joita sinusta ei juurikaan erota, ihailette myös maahanmuuttokriittistä Mestarianne.

Mutta puhutaan nyt siitä sinun kuolemastasi, miksei myös minun, sama asia. Kaikki me joudumme kerran lähtemään täältä, ja sen enempää sinä kuin minäkään emme ole poikkeuksia. Niin: jopa jumalana palvomasi Halla-aho, jonka jokaisen sanan sinä juot kuin eliksiirin, sauhuttelee kerran sen viimeisen tupakkinsa. Tämä ihmisen osa nyt on tällainen. Siksi me haemme elämällemme tarkoitusta, kuka uskonnosta, kuka seksiorgioista, kuka taiteesta ja kuka mistäkin. Kun meistä aika jättää, haluamme, että meidät muistettaisiin mielestämme tärkeiden asioiden edistämisestä. Haluamme, että niistä sanottaisiin jotakin myös hautakivessämme. Haluamme, että ne tekisivät meistä kuolemammekin jälkeen merkityksellisen ihmisen, joka mainittaisiin jälkipolvien puheissa.

Mikä sinun ja lajitoveriesi mielestä oli tärkeää? No, täältä katsoen esimerkiksi minun vainoamiseni. Itse asiassa en omin voimin tietäisikään, miksi Halla-aho on ajanut tahdottomat ja sieluttomat raajansa kimppuuni, mutta Jussi Jalonen ystävällisesti selvitti asian vuosi pari sitten: siksi, että joskus kymmenkunta vuotta sitten poistin jonkin Halla-ahon kiusanteko- ja suunsoittoviestin blogini kommenttiosastolta. Tämä oli hänen ylhäisyytensä mielestä niin suuri majesteettirikos, että sitä sinä ja ne muut paskanakkelit vieläkin minulle kostatte.

Ja mikäpä siinä. Kukin kykyjensä mukaan. Toiset meistä ovat laivoja, jotka avaavat väylänsä yksin, mutta tarvitaanhan myös teitä lokkeja, jotka eivät muuta osaa kuin ruikkia paskaa laivojen kannelle. Kai maar sitä guanoakin johonkin voi käyttää. Siinä on sinun tehtäväsi maan (tai meren) päällä: guanon tuottaminen. Kerro siitä vaikka lastenlapsillesi, tästä suuresta urotyöstä: paskansit ihmisten niskaan yhdessä tuhannen muun samanlaisen haittalinnun kanssa sen mukaan kuin Halla-aho käski. Tähän sinä pystyit, tähän sinun lahjasi ja kunnianhimosi riittivät, tämä oli sinun yksilöllisyyttäsi, yhdessä tuhannen muun samanlaisen kanssa.

Tästä tulee sinun hautakirjoituksesi:
Osasin heittää paskaa ihmisten niskaan
yhdessä tuhannen muun kanssa
sen mukaan kuin Halla-aho käski.
Siihen riittivät kykyni,
siihen riitti älyni,
se oli minun yksilöllisyyttäni
yhdessä tuhannen muun kanssa.

Tilaapa yhdessä niiden muiden suurten maahanmuutto- ja Panu-kriittisten yksilöiden kanssa valmiiksi hautakivet, joissa on tämä teksti – nimen ja syntymä- ja kuolinpäivät voi sitten perikunta lisätä. Hautuufirma myöntää varmasti roiman alennuksen näin suuresta erästä täsmälleen samalla muistotekstillä varustettuja kiviä, ja koska hautakivi on tyyristä tavaraa, kannattaa tosiaan säästää omia ja perillisten rahoja.

Tietysti – voihan siinä niinkin käydä, että sinä viisastut ja löydät elämällesi paremman tarkoituksen, sellaisen, joka sekä parantaa yksilöllistä itsetuntoasi että ilahduttaa kunnon ihmisiä. Alkajaisiksi voisit vaikka ilmoittautua vapaaehtoiseksi lukemaan satusetä Topeliuksen tarinoita muslimilapsille, jos kerran olet niin huolissasi siitä, että nämä eivät opi arvostamaan suomalaista kulttuuria.