Suositut tekstit

tiistai 4. toukokuuta 2021

Saksan sisäministeri Seehofer: äärioikeisto vakavin uhka - Tyske inrikesministern Seehofer: extremhögern det största hotet

Saksan sisäministeri Horst Seehofer on virallisesti ilmoittanut, että äärioikeistolainen väkivalta on tällä hetkellä suurin uhka liittotasavallan sisäiselle turvallisuudelle. Myös äärivasemmistolainen väkivalta on ollut kasvussa, mutta siinä on yksiselitteisesti kyse sekä itsepuolustuksesta että kunnon ihmisten puolustamisesta äärioikeistoa vastaan. Tämän myöntää jopa Seehofer itse, yrittämättäkään lässyttää mitään vastakkaisista ääripäistä.

Förbundsrepubliken Tysklands inrikesminister Horst Seehofer har officiellt anmält att högerextremt våld i dag utgör det största hotet mot republikens inre säkerhet. Även vänsterextremt våld har tilltagit, men det handlar entydigt om självförsvar, dessutom tar vänsterextremisterna de hyvens människorna i försvar mot extremhögern. Det här medger Seehofer t o m själv i stället att snacka om lika goda kålsupare.

Kuka on Seehofer? Seehofer edustaa Baijerin osavaltion oikeistopuoluetta, Kristillissosiaalista unionia, joka on periaatteessa Merkelin Kristillisdemokraattisen unionin Baijerin osasto, mutta joka on puolueena erillinen ja vain liitossa Merkelin puolueen kanssa. Seehoferin puolue on aina ollut vanhoillisempi ja oikeistolaisempi kuin pääpuolue, ja vasemmalta hänen niskaansa on heitelty rutiinilla fasisti- ja natsisyytöksiä.

Vem är Seehofer? Seehofer representerar högerpartiet i delstaten Bajern, Kristlig-sociala unionen, som i princip är den bajerska avdelningen av Merkels kristdemokrater, men som utgör ett separat parti som bara är allierat med Merkels parti. Seehofers parti har alltid varit mera konservativt och högersinnat än moderpartiet, och vänstern har brukat slänga fascist- och nazistbeskyllningar mot honom med mångårig rutin.

Tällainen mies on nyt sanonut suoraan, että äärioikeisto uhkaa Saksaa pahemmin kuin kiihkoislamismi ja äärivasemmisto (ja Saksassa on ainakin kahdeksankymmenluvulta asti ollut aika ärhäkkä väkivaltaisten radikaalianarkistien, ns. kaoottien, alakulttuuri). Jos koko laillisen poliittisen kirjon oikeistolaisin pää on sitä mieltä, että äärioikeisto on uhka, olisi pikku hiljaa itse kunkin aika ruveta pitämään äärioikeistoa uhkana.

En sådan man har nu sagt det rent ut att extremhögern är ett värre hot mot Tyskland än islamistisk extremism och vänsterextremism (och nu rör det sig om Tyskland, en nation där det åtminstone sedan åttiotalet funnits en allvarligt våldsbenägen vänsteranarkistisk subkultur, de s k kaoterna). Om ledaren för det mest högervridna partiet i Tysklands lagliga politiska liv anser att högerextremismen är ett hot, är det dags för var och en att så småningom se den som ett hot.

maanantai 3. toukokuuta 2021

Janus "Google" Putkonen (bara på finska, eftersom det här inlägget främst handlar om ryska propagandisters knaggliga finskkunskaper)

Janus Putkonen tietysti on jo kauan sitten profiloitunut Venäjän asiaa edistavänä vaihtoehtouutismiehenä, mutta nykyään hänen suomen kielensäkin on murenemassa venäjän vaikutuksen alle. Katsokaapa nyt tätäkin:



Kielenkäyttö vaikuttaa siltä kuin siellä olisi Google-kääntäjä vääntämässä vänkyräsuomea venäjästä, tai sitten joku toistaiseksi vain kehnosti suomea osaava venäläinen. Tuo monikon kolmannen persoonan, siis he-muodon ("ottivat", "sumputtivat") käyttäminen passiivin ("otettiin", "sumputettiin") merkityksellä ja verbin sijoittaminen lauseen loppuun on ilmivenäläistä vaikutusta. "Sumputettiin Sanomatalon kulmalle, otettiin kiinni puolensataa" alkaisi jo kuulostaa uskottavalta suomen kieleltä. "Suomen lippuja ja vapauttamme puolustajat"? Tarkoitus oli varmaankin sanoa joko "Suomen lippuja ja vapauttamme puolustavat" tai "Suomen lippujen ja vapautemme puolustajat".

Voihan se toki olla niinkin että Putkosen nirri on jo lähtenyt autuaammille metsästysmaille ja että hänen Twitter-viestinsä kirjoittaa oikeastikin joku venäläinen käyttäen venäjä-suomi-sanakirjaa. Ehkä oikea Putkonen tuli katumapäälle ja hänen takaraivoonsa pamautettiin perinteinen venäläinen dumdumluoti à la Katyn.

Tuo Eemeli Huvi muuten on savonlinnalainen perussuomalainen. Tiiviissä yhteydessä tuntuvat persut tosiaan toimivan Venäjän juoksupoikien kanssa.

sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Venäjän tankit tulevat aivan pian Suomea "vapauttamaan" - Snart kommer de ryska pansarvagnarna och "befriar" Finland

Näin kansainvälisenä sananvapauspäivänä (sitä vapautta minulla ei ole äidinkielelläni ollut kahdeksaan vuoteen) onkin sopiva aika tuoda yleisesti julki Johan Bäckmanin uusin möläytys:

Så här på internationella dagen för yttrandefrihet (en frihet som jag på mitt modersmål sedan åtta år tillbaka inte fått åtnjuta) är det lämpligt att upprepa Johan Bäckmans nyaste kungörelse:


"Veckans översikt" av Johan Bäckman: "Enligt det referendum som anordnades den 18 april ansåg 83 % av väljarna att det handlade om valbedrägeri när kommunalvalen uppsköts, och 95 % ansåg att det behövs ett uppror i Finland." På "röstsedeln" står det "Nationalvalet 2021".



Tälle tekisi varmasti mieli nauraa, mutta asiaan liittyy sellainen, että Bäckmania kuunnellaan Venäjällä. Kun venäläiset mediat julistavat, että Suomessa "kansa" on alistettu ja vaatii kansannousua, on selvää, että siellä saadaan masinoitua esiin vahva kansalaismielipide "alistettujen suomalaisten" auttamiseksi. Tietenkään venäläisillä ei ole mitään tätä veljellistä apua vastaan, ja yhtä selvää on, että he vetoavat USA:n maailmanpoliisioperaatioihin ennakkotapauksina. 

Man frestas kanske skratta åt det här, men det är tyvärr ett faktum att folk i Ryssland lyssnar till Bäckman och tar honom på allvar. När ryska medier förkunnar att "folket" i Finland är förtryckt och vill resa sig i uppror mot makthavarna, är det klart att det går att manipulera fram en stark rysk folkopinion som stöder alla åtgärder för att "hjälpa förtryckta finnar". Naturligtvis har ingen i Ryssland någonting emot dylikt "broderligt bistånd", och lika klart är det att de ska åberopa sig på de amerikanska världspolisoperationerna som ett prejudikat.

Jos eivät venäläiset tankit ihan vielä rajan yli hyrryttelisikään, Venäjä jakaa mielellään konetuliaseita ja räjähtäviä luoteja äärioikeistolaiselle roskaväelle, joka näkee itsensä sorrettuna ja joka myös palvoo itänaapuria. Sieltä ne sitten tulevat, ja yhtäkkiä näet lapsesi pään räjähtävän kappaleiksi.

Kommer inte de ryska pansarvagnarna genast på besök, kan man räkna med att Ryssland delar ut automatvapen och explosiva projektiler till högerextrem Rysslanddyrkande pöbel, som kallar sig förtryckt. Sen ska de komma och spränga huvudet på ditt barn i stycken i din åsyn med sina ryska dumdumkulor.