Suositut tekstit

perjantai 25. helmikuuta 2022

Hörhöoikeisto toivoo jo Venäjän hyökkäävän Suomeen - Tokhögern vill redan att Ryssland attackerar Finland

 Tänään tällaisia juttuja hörhöoikeiston suunnasta:

Det här är vad man hör av tokhögern i dag:


"Vad skulle ni tycka om det om Ryssland förintade hatuppviglarna i Finland, Rundradion, tidningen Helsingin Sanomat och Natos Cybercentral. Bara tre raketer. Då skulle det bli frid och fröjd."



Antti Heikkilä on tullut tunnetuksi jonkinlaisia vaihtoehtodieettejä kaupittelevana vaihtoehtolääketieteellisenä vaihtoehtolääkärinä, mutta kuten ne piirit yleensäkin, hän on Venäjälle kovin läheinen. Loppujen lopuksihan lääketiedehörhöjen merkittävimpiä äänenkannattajia ovat kuluneina vuosina olleet Magneettimedian ja MV-lehden kaltaiset äärioikeistojulkaisut, ja näistähän ainakin MV-lehti on ollut yksiselitteisesti venäläismielinen.

Antti Heikkilä har blivit känd som en alternativ läkare som erbjuder någon sorts alternativa dieter eller alternativ medicin. Som dessa kretsar i allmänhet står även han Ryssland rätt nära: när allt kommer omkring har medicinsk trams under de senaste åren mest högljutt främjats av högerextremistiska publikationer som Magneettimedia och MV-lehti, och av dessa har åtminstone MV-lehti också predikat Rysslands evangelium.

Tuossa yllä siteeraamassani Twitter-viestissä hän kuitenkin on hyvin lähellä syyllistyä rikokseen nimeltä sotaan yllyttäminen. Supon olisi syytä ainakin kutsua herra keskusteluun.

I Twittermeddelandet ovan kan han dock ha begått brottet krigsanstiftan. Skypo borde bjuda in honom åtminstone för en diskussion.

keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan - koko maailma uhattuna. Ryssland invaderade Ukraina - hela världen hotas.

Nuoruudessani oli sellainen juliste, jossa Reagan ratsasti ydinohjuksella valmiina lassoamaan koko Euroopan, ja julisteen teksti kuului "What are you doing to stop him?" - "mitä teette pysäyttääksenne hänet?" Siihen aikaan olin tietysti sitä mieltä, että oli röyhkeää panettelua väittää tällaisten julisteiden olevan peräisin Neuvostoliiton propagandatehtaista, koska kahdeksankymmenluvun pasifismissa oli kyse vilpittömästä sodanpelosta, mutta päätellen siitä, että samanlaista julistetta Putinista ei ole näkynyt missään, alan olla sitä mieltä, että ne panettelijat olivat oikeassa.

När jag var ung såg man lite varstans ett plakat som visade Ronald Reagan ridande på en atomraket med en lasso beredd att snärja Europa. På plakatet stod texten "What are you doing to stop him?" - "vad gör ni för att stoppa honom?" På den tiden ansåg jag det vara fräck svartmålning att påstå att dylika plakat härstammade från sovjetiska propagandafabriker, eftersom åttiotalspacifismen handlade om uppriktig krigsskräck. Men i dag ser vi ingenstans liknande plakat om Putin, så jag börjar anse att svartmålarna hade rätt.

Reaganista leivottiin koko maailmaa uhkaava mielipuoli, mutta nyt kun olemme nähneet USA:n presidentin pallilla hyvin paljon heikompiakin esityksiä, minusta tuntuu, että hän taisi vetää sen mielipuolen roolinsa oikean näyttelijän asenteella ja huumorilla. Lisäksi sillä tuntuu olleen oikeasti rauhoittava vaikutus vastapuoleen: Neuvostoliitossa arveltiin, että tämä sälli on nyt seinähullu ja että on paras olla hiljaa kuin huopatossutehtaalla ja pyrkiä olemaan ärsyttämättä. Ja pohjimmiltaan tämä taisi olla Reaganin tarkoituskin.

Reagan framställdes som en galning som hotade hela världen, men sedan dess har vi sett ett par amerikanska presidenter som klarade jobbet ännu sämre än han. I själva verket förefaller det att han spelade presidentrollen som den skådespelare han var och inte helt utan humor. Dessutom verkar han ha fått Sovjetunionen att inta en mycket varsammare attityd: ryssarna tyckte att den här killen var skvatt galen så det var bättre att vara tyst och inte gå honom på nerverna. Och i grund och botten tycks Reagan ha avsett precis detta.

Se tietysti on totta, että Reaganin alullepanemaa talouspoliittista suuntausta voidaan pitää vahingollisena ja tuhoisana. Ei Neuvostoliiton nujertamiseen tarvittu mitään äärimarkkinataloudellista politiikkaa, maltillisempi ja työväen edut huomioonottavampi olisi ajanut asian paremmin. Mutta turvallisuuspoliittisesti Reagan oli enemmän oikeassa kuin me 1980-luvun pasifistit silloin ymmärsimme.

Det är naturligtvis sant att den av Reagan initierade ekonomisk-politiska strömningen kan avvisas som någonting skadligt och destruktivt. Det behövdes ingen extremt marknadsfrälst politik för att ta kål på Sovjet, en mera moderat och arbetarvänlig politik skulle antagligen ha funkat bättre. Men säkerhetspolitiskt hade Reagan mera rätt än vi åttiotalspacifister då förstod.

Tietysti sekä Reagan että moni vastakkaisella puolella oleva teki sen virheen, että mielsi Neuvostoliiton ja lännen vastakkainasettelun ensisijaisesti poliittiseksi, kommunismiin perustuvaksi. Kun kommunismi romahti, kaikki ajattelivat, että se oli nyt siinä. Kuitenkin konfliktin taustalla oli pohjimmiltaan myös Venäjän suurvaltahulluus, joka ei erityisesti vaadi kommunismia tuekseen - myös nationalismi suoranaisessa fasistisessa muodossa kelpaa.

Naturligtvis begick både Reagan och många som såg sig som motståndare till honom det ödesdigra felet att uppfatta motsättningen mellan Sovjet och Väst som någonting politiskt, kommunismbaserat. När det blev slut med kommunismen, intalade sig alla att allt nu var avklarat. Ändå var det också Rysslands stormaktsgalenskap det handlade om, och den galenskapen behöver inte stöttas med kommunism - också nationalism i direkt fascistisk form duger fint.

Kuten olen ennenkin sanonut, pysähtyneisyyden ajan Neuvostoliitto oli oikeastaan harmittomampi kuin nyky-Venäjä. Kommunismi toimi kaikesta huolimatta Neuvostoliiton omanatuntona. Maa ei pärjännyt pelkkien alistettujen satelliittivaltioiden tuella, vaan tarvitsi oikeita liittolaisia, jolloin sen oli vedottava kommunistisen aatteen myönteisiin puoliin. Venäjän ei tarvitse. Venäjä on täysin kyyninen murhaajavaltio, joka ei edes teeskentele haluavansa "vapauttaa" ketään. Venäjä tulee ja tappaa ja räjäyttää ydinpommilla, ja se on maailman loppu.

Som jag tidigare påpekat var det stagnerade Sovjet egentligen mindre farligt än dagens Ryssland. Kommunismen fungerade trots allt som Sovjetunionens samvete. Förutom underlägsna satelliter behövde Sovjet genuina allierade, varvid det såg sig tvunget att åberopa den kommunistiska ideologins positiva sidor. Det behöver Ryssland inte. Ryssland är en helcynisk mördarstat som inte ens låtsas att den vill "befria" någon. Ryssland kommer och dödar och detonerar atombomber, och då är det slut med världen.

sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Purran epäonnistuminen puoluejohtajana - Purras misslyckande som partiordförande

Riikka Purrasta ei sitten tullut persuille kovin pitkäaikaista puheenjohtajaa, jos aluevaalien tuloksista voi jotain päätellä. Kokoomus onnistui omimaan itselleen takaisin sen porukan, joka heiltä oli valunut persuihin - toki pitkälti käyttäen persumaisia likaisia temppuja. Lisäksi syvän päädyn hörhöt alkavat nyt perustaa ja äänestää omia puolueitaan, eli persujen suurin poliittinen onnistuminen - äärioikeistolaisen roskaväen kokoaminen yhteen ainoaan puolueeseen - on murenemassa ja tilanne palaamassa normaaliksi, eli sellaiseksi, että joka niemessä, notkossa ja saarelmassa on oma pikkuführer, joka ei pysty tekemään minkäänlaista yhteistyötä naapurikylän natsijohtajan kanssa.

Riikka Purra blev tydligen inte någon långvarig ordförande för sannfinska partiet, av regionvalsresultaten att döma. Samlingspartiet lyckades återerövra det väljarsegment det tidigare förlorat till sannfinnarna - låt vara att det bara lyckades genom smutsiga tricks av den sort bara sannfinnarna tidigare nedlåtit sig till. Dessutom börjar de värsta stollarna höger om hela politiska spektrumet nu grunda egna partier och rösta på dem. Detta betyder att sannfinnarnas största politiska framgång - att de samlat all högerextrem pöbel i ett enda parti - håller på att smulas sönder: situationen ska sålunda återgå till det normala, vilket innebär att det finns en lokal führer i varje kråkvinkel och skråköping, naturligtvis helt inkapabel att alls samarbeta med kollegan från grannbyn.

Hommafoorumin villit tanssivat tietysti jo lerppahuulibongoa toteemipaalunsa ympäri että penikset velttoina löpsähtelevät reittä vasten ja smegma pirskuu. Pippelitanssiahan siinä tarvitaankin, kun puoluetta johtaa siittimetön henkilö, joka tämän puutteensa vuoksi ei pysty saamaan aikaiseksi yhtään mitään eikä varsinkaan vaalimenestystä. Hommalaiset tietenkin sanovat, että tämä johtuu naisten tunteellisesta luonteesta, kun taas miehet ovat rationaalisia ja miesjohtaja olisi onnistunut paremmin. Hommafoorumin miesten rationaalisuus ilmenee tietysti myös siten, että Purran katsotaan antaneen kaikenlaisten salaliittojen, juutalaisista suomenruotsalaisiin ja vapaarappareista illuminaatteihin, vaikuttaa puolueen toimintatapoihin ja tavoitteisiin. Salaliittoparanoiahan on sellaista miesten rationaalisuutta. Tai jos se on tunteellisuutta, niin se on sitä parempaa tunteellisuutta.

Vildarna på det högerextremistiska diskussionsforumet Homma dansar givetvis redan hängläppsbongo kring sin totempåle så de slappa penisarna slår mot lårens insida och smegman flyger i alla håll. Och visst behövs det en kukdans när partiet leds av en person utan kuk som på grund av denna bristfällighet inte kan åstadkomma någonting, allra minst någon valframgång. Hommaiterna tycker naturligtvis att misslyckandet beror på kvinnornas emotionella natur, män är däremot rationella och en manlig partiledare skulle ha kammat hem en seger. Den rationalitet som utmärker karlakarlarna på Homma kommer givetvis också till uttryck i att de anser att Purra tillåtit allehanda konspirationer, från den judiska till den finlandssvenska och från frimurarna till illuminaterna, ha inflytande på partiets metoder och målsättningar. Konspirationsföreställningar är ju sån där manlig rationalism. Eller kanske det är bättre emotionalism, manlig emotionalism.

Mutta leikki leikkinä. Purralla ei ollut yhtään mitään uutta sanottavaa, vaan hän ainoastaan jatkoi samaa maahanmuutto-maahanmuutto-maahanmuutto-jankkaamista kuin Halla-aho aikoinaan. Halla-ahon kulttilaisia tämä ei kuitenkaan innosta, koska heidän touhussaan on yhtä paljon, ellei enemmän, kyse homoseksuaalisesta himosta Mestariin kuin edes rasismista. Jos Halla-aho kirjoittaisi blogiinsa tai julistaisi eduskunnan puhujapöntöstä jotain sellaista kuin "Pippelii pöppelöö sössönsöö", hänen kannattajansa - lasittunutsilmäiset fanaatikot ja Mestarin tahdottomat raajat, joilla ei ole Mestarista eroavaa älyllistä, emotionaalista eikä seksuaalista intressiä - julistaisivat kuinka suunnattoman älykäs ja ihmeellinen se Mestari onkaan ja aina jauhottaa vihervasemmiston. 

Men skämt åsido. Purra hade ingenting nytt att säga, hon fortsatte bara att väva på Halla-ahos gamla slagdänga om invandring, invandring, invandring. Medlemmarna i Halla-ahos kultister blev dock inte entusiastiska över den här coverversionen, ty kulten handlar inte bara om rasism, utan också om kultisternas homosexuella begär till ledaren. Skulle Halla-aho skriva i sin blogg eller från talarstolen på riksdagen säga något i stil med "Pittepatt pattepitt tralalala", så skulle hans anhängare - dessa fanatiker med glasartad blick, dessa viljelösa kroppsdelar till Mästaren, vars emotioner, sexualitet och intellekt bara återspeglar Mästarens dito - förkunna att den mirakulöse Mästaren en gång till genialiskt bevisat hur fel grönvänstern har i allting.

Kun puolueen epäonnistuminen aluevaaleissa oli ilmiselvä juttu, Mestaria mentiin hakemaan takaisin sairaslomalta ja hänet julistettiin pikapikaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Mika Niikko, joka oli aikaisemmin kunnostautunut erään kiinalaisen yrityksen, eli siis tosiasiassa Kiinan vakoilujärjestön, kanssa liikeasioita puuhaamalla, möläytti nimittäin suustaan sellaisen putinistisen sammakon, että jopa persut kiirehtivät antamaan hänelle potkut ja värväämään tilalle Halla-ahon, joka sentään osaa melkein uskottavasti teeskennellä Ukrainan ystävää. Ilmapiiri maassa on nimittäin kääntynyt niin nopeasti Ukrainalle myönteiseksi, että jopa Erkki Tuomioja (valiokunnan varapuheenjohtaja muuten) on uskaltautunut myöntämään Venäjän syylliseksi kiristyvään tilanteeseen, sortajaksi ja hyökkääjäksi, toki tuomiojamaisen ylidiplomaattisin sanakääntein. 

När partiets nedgång i regionval hade blivit uppenbar, tvingades den nyligen sjukskrivne Mästaren igen gå i bräschen och utropades hastigt och lustigt till ordförande för riksdagens utrikesutskott. Mika Niikko, också välkänd för sina kontakter till en kinesisk firma som alldeles säkert fungerade som täckorganisation åt kinesiska spionaget, kläckte nämligen ur sig en så ful putinistisk groda att t o m sannfinnarna såg sig tvungna att ge honom sparken och ersätta honom med Halla-aho, som åtminstone klarar av att nästan trovärdigt spela rollen av en vän till Ukraina. Atmosfären i landet har nämligen blivit så Ukrainavänlig så snabbt att självaste Erkki Tuomioja, förresten vice ordförande för utskottet, har vågat medge att det är Ryssland som bär skulden till det allt mera brisanta internationella läget och som är förtryckaren och inkräktaren i Ukraina, låt vara att han givetvis formulerade detta i försiktiga, diplomatiska ordalag, som man kan förvänta av honom.

Halla-ahon ukrainalaismielisyys on toki pelkkää pintakuorrutusta, koska esimerkiksi EU-parlamentissa hän on äänestänyt esimerkiksi Venäjän infosotamenetelmiä suitsivia päätöksiä vastaan. Vaikka suomalaisessa vasemmistossa riittää aatehistorian pitkän vipuvarren venäjämielisiksi pakottamia, siellä on ryhdistäydytty viime aikoina huomattavasti, ja Kansan Uutisissa sanotaan suoraan että Venäjä tahallisesti lietsoo riitaa ja sotaa. Sitä vastoin persut ovat muuttuneet yhä venäläismielisemmiksi, ja sinä aikana kun Halla-aho on ollut poissa puoluejohdosta ja sairaslomalla, puolueen putinistinen osa on käynyt yhä rohkeammaksi, mistä Niikonkin ohi suun puhutut jutut ovat yksi esimerkki.

Halla-ahos påstådda Ukrainavänlighet är naturligtvis bara på låtsas, eftersom han t ex på europaparlamentet röstat emot resolutioner avsedda att stävja rysk informationskrigföring. I finska vänsterkretsar har det varit vanligt med folk som idéhistoriens långa hävstång tvingat till att ta parti för Ryssland, men ändå har Vänstern tagit sig i kragen på sistone: vänstertidningen Kansan Uutiset säger nu öppet att Ryssland medvetet uppviglar till stridigheter och krig. Däremot har sannfinnarna blivit allt mera rysksinnade, och under den tid Halla-aho tillbringat på sjukledighet efter sin avgång som partiledare har partiets putinister blivit allt mera oförvägna, vilket också Niikkos oförsiktiga yttranden är ett exempel på.

Halla-ahon keekoilu muka Ukrainan ystävänä on yksi merkki siitä, että perussuomalaiset pyrkivät riistämään oikeuden Venäjä-kriittisyyteen ja isänmaallisuuteen muilta kuin äärioikeistolta. Minuthan vaiennettiin juuri siksi, että yritin tehdä isänmaallisuudesta koko kansan asiaa, ja vastaavasti Halla-aho kiihotti tahdottomat raajansa kiusaamaan Suomen takuulla ansioituneinta Venäjä-kriitikkoa Jessikka Aroa, koska Aro ei ollut anonut Mestarilta itseltään lupaa Venäjän kritisointiin. Isänmaallisuus on vahva voima, jonka äärioikeisto haluaa säilyttää omana aseenaan ja jota se haluaa käyttää omiin valonarkoihin tarkoituksiinsa.

Att Halla-aho uppträder som en vän till Ukraina är ett tecken på att sannfinnarna försöker frånta alla andra än extremhögern rätten till kritisera Ryssland och främja fosterländskhet. Jag tystades ned därför att jag vill göra fosterländskheten till någonting hela folket kunde omhulda. Likaså uppmuntrade Halla-aho sina viljelösa kroppsdelar till att punktmarkera Finlands allra mest välmeriterade Rysslandkritiker, Jessikka Aro, eftersom Aro aldrig ansökt licens att kritisera Ryssland hos Halla-aho. Fosterländskheten är en väldig kraft som extremhögern vill monopolisera för att utnyttja den till sina ljusskygga mål.

Venäjän tavoitteena on esittää, että vain äärioikeisto, rasistit, fasistit ja revansistit voivat arvostella Venäjää ja ottaa kantaa Ukrainan puolesta. Kun Halla-aho, jota oikeuden päätöksen perusteella saa kutsua "rotutohtoriksi", puolustaa Ukrainaa, Venäjän propagandistit julistavat, että katsokaa nyt, Ukraina on fasistimaa, jota vain surullisen kuuluisat rasistit voivat puolustella. 

Ryssland vill påstå att endast extremhögern, rasister, fascister och revanschister kan kritisera Ryssland och ta ställning för Ukraina. När Halla-aho, som enligt domstolsutslag kan kallas för "rasdoktor", tar Ukraina i försvar, kan de ryska propagandisterna basuna ut: kolla nu, Ukraina är ett fascistiskt land som bara ökända rasister kan försvara.

Tämä ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että Venäjä halutessaan esittelee persujen venäläismielisen siiven lausuntoja (ja persujen venäläismieliseen siipeenhän kuuluvat käytännössä kaikki persut paitsi Halla-aho ja eräät nuorisopoliitikot) todisteena siitä, kuinka Suomen valtavirta on fasistinen ja vainoaa hyvää venäläismielistä rauhanpuoluetta. Aivan samalla tavalla persut ovat Johan Bäckmanille vapaussankareita silloin kun he rähinöivät Natoa vastaan ja natseja silloin kun joku heidän nuorisojärjestönsä jamppa vaatii Karjalaa takaisin. Johdonmukaisuus ja logiikka ovat sekä Putinille että Bäckmanille niitä lännen jumalattomien homojen juttuja.

Det här står ingalunda i någon konflikt med att Ryssland vid behov gör ett stort nummer av uttalanden från sannfinnarnas rysksinnade flygel (och det är praktiskt taget hela partiet med undantag av Halla-aho och sannfinsk ungdom som är rysksinnat) för att kunna påstå att huvudfåran i finländsk politik är fascistisk och förföljer ett ryskvänligt fredsparti. På liknande sätt är sannfinnarna för Johan Bäckman frihetshjältar när de för oväsen mot Nato och nazister när någon kille från partiets ungdomsorganisation kräver Karelen tillbaka. Följdriktighet och logik är både för Putin och för Bäckman någonting de gudlösa bögarna i Väst hittat på.

Halla-ahon poissaolo puolueen johdosta on kyllä saanut jo puolueen ankarimmin venäläismyönteiset äänet kohottamaan itsevarmoina äänensä turboahdetun kekkoslaisuuden ja suoranaisen putinismin puolesta. Näin esimerkiksi Tom Packalén. Hän nautti aikaisemmin järkevän persun mainetta, nähtävästi siksi, että Suomessa kekkoslainen asenne ulkopolitiikkaan käsitetään vieläkin maltillisuudeksi ja järkevyydeksi. Kuten minulla on tapana sanoa, poliittinen muisti ei ole niinkään lyhyt kuin hyvin pitkä ja hyvin dementoitunut.

Att Halla-aho inte längre leder partiet har visserligen fått de mest rysslandvänliga i Sannfinnarna att höja sin självsäkra röst för turbokekkonensk utrikespolitik och oförskämd putinism. Ett fint exempel på detta är Tom Packalén. Tidigare var han känd som en "förnuftig sannfinne", antagligen bara därför att en kekkonensk syn på utrikespolitiken i Finland fortfarande uppfattas som måttlighet och förnuft. Som jag brukar säga, är det politiska minnet inte kort - det är långt och dement.

Packalén on nimittäin profiloitunut suurena Venäjän ystävänä - hän on esimerkiksi tukenut Venäjän levittämiä salaliittoteorioita siitä, että malesialaiskoneen alasampuminen Venäjän valtaaman Itä-Ukrainan yläpuolella oli Ukrainan armeijan, ei venäläisten maahantunkeutujien työtä. Hiljattain hän on blogissaan uskaltautunut haastamaan Halla-ahon venäläisvastaisuuden ja tuntuu olevan tosissaan.

Packalén har nämligen profilerat sig som en såt vän till Ryssland - han har t ex stött de av Ryssland spridda konspirationsteorierna, enligt vilka det inte var ryskstödda inkräktare, utan ukrainska armén som sköt ned det malaysiska flygplanet över östra Ukraina. Nyligen har han i sin blogg allvarligt ifrågasatt det kloka i Halla-ahos antiryska attityd.

Sekä persut että persujen ajatuspaja - Homma-foorumi - ovat ottaneet niin radikaalisti putinistisia kantoja, että Halla-aho on käytännössä ollut Venäjää nöyristelevän puolueen venäläisvastaista esittävä johtaja. Tämä poliittinen skitsofrenia on jatkunut pitkään, mutta näyttää siltä, että loputtomiin se ei voi jatkua. Puolueen on aika tunnustaa putinistista väriä.

Både sannfinska partiet och dess de facto tankesmedja - diskussionsforumet Homma - har så radikalt uttryckt stöd för Putin att Halla-aho i praktiken verkat som den låtsasryssfientlige ledaren för ett parti som bugar och bockar för Ryssland. Denna politiska schizofreni har pågått så länge att sannfinnarna börjar vara mogna att sluta med den och bekänna putinistisk färg.

Silloin kun puheenjohtajakisaa käytiin Halla-ahon ja Sampo Terhon välillä, ehdokkaat eivät erottuneet toisistaan: Terho oli pelkästään Halla-ahon kevytversio. Sitä vastoin olen jo kauan ollut sitä mieltä, että Packalén olisi vakuuttava vastaehdokas niin Halla-aholle kuin Halla-ahon bulvaaneille. Puolueen ohjaaminen selkeästi venäläismyönteiselle linjalle olisi merkittävä muutos verrattuna aiempaan kaksilla rattailla ajamiseen, ja sillä tavalla voitaisiin aloittaa avoin ja saumaton yhteistyö esimerkiksi Bäckmanin kanssa. Myös Donetskin rintamalla käytännön dumdumluotikoulutuksen saaneilla vapaaehtoisilla olisi sitten puolue, johon liittyä ja joka toivottaisi aseenkäytön ja terrorismin osaavat miehet tervetulleiksi.

När det var Halla-aho och Sampo Terho som tävlades om att bli ordförande för partiet, framstod Terho bara som en mindre radikal och mera rumsren version av Halla-aho. Däremot har jag redan länge varit av den åsikten att Packalén vore en seriös motkandidat till både Halla-aho och Halla-ahos bulvaner. Att styra partiet i en entydigt rysslandvänlig riktning vore en verklig förändring i jämförelse med det velande och vacklande som hittills karaktäriserat partiet, och det kunde också innebära öppet och friktionsfritt samarbete med t ex Bäckman. De frivilliga som genomgått praktisk skolning i skjutning med dumdumkulor på Donetskfronten skulle då ha ett parti de kunde ansluta sig till, ett parti som skulle välkomna vältränade skyttar och terrorister.