Suositut tekstit

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Tom Packalén - kuuma nimi persujen puheenjohtajapelissä? Tom Packalén - utsikter på att bli ny sannfinsk ordförande?

 Jussi Halla-ahon luopuessa kruunustaan keskustelu persujen uudesta puheenjohtajasta käy jo kuumana. Koiranleuat ovat heittäneet, että Halla-aho lopettaa, koska tietää puolueessa olevan sirkkelinsyömän käden sormilla laskettava määrä vakavastiotettavia ministeriehdokkaita tulevaa hallituskautta silmälläpitäen. Tällä hetkellä puheenjohtajapörssin parhaat osakkeet ovat Riikka Purralla, joka on jokseenkin yhtä ilkeä ihminen kuin Halla-ahokin ja todellisuudentajultaan samalla tasolla - siis pahasti omissa maailmoissaan, mutta ei niin pahasti kuin esimerkiksi Laura Huhtasaari.

När Jussi Halla-aho nu lägger ifrån sig kronan, pågår het diskussion om vem som blir ordförande för sannfinnarna. Lustigkurrar har kommit med förklaringen att Halla-aho slutar, eftersom han vet att antalet seriösa ministerkandidater i partiet är tillräckligt litet för att räknas med fingrarna på en cirkelsågares stympade hand. För närvarande räknar man med Riikka Purra som den mest sannolika efterträdaren: hon är en ungefär lika elak person som Halla-aho själv och på samma nivå vad gäller verklighetssinnet - i sin egen värld, men inte i en så korkad värld som t ex Laura Huhtasaari.

Itse olisin kyllä sitä mieltä, että persujen puheenjohtajaksi soveltuisi juuri nyt parhaiten Tom Packalén. Halla-ahon väistyminen johtuu - kuten tiedämme - siitä, että Putin ei enää tarvitse puolueen johtoon sellaista hahmoa, joka leikkii Venäjä-kriittistä. Packalén on esimerkiksi kannanotoillaan Itä-Ukrainassa alasammutun siviilikoneen kohtaloon osoittanut olevansa Putinin uskollinen poika, ja tämä on se linja, joka on vahvistunut niin puolueessa kuin sen ympärillä liepeilevässä salaliittoväessäkin.

Själv anser jag att Tom Packalén just nu skulle vara lämpligast som ny ordförande. Att Halla-aho avgår, beror på - som vi vet - att Putin inte längre behöver en sådan person som försöker framstå som Rysslandkritisk. Packalén har till exempel med sina ställningstaganden om civilplanet som sköts ned i östra Ukraina visat sig vara en lojal son till Putin, och det här motsvarar utvecklingen både i partiet och bland konspirationsstollarna kring partiet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.