Suositut tekstit

lauantai 10. joulukuuta 2005

Vanhat herrat ja afrokampaukset

Tämänkertaisessa unessani päähenkilöinä olivat Pahkasian Vanhat herrat. Välillä olin itse toinen Vanhoista herroista (tai he molemmat), välillä seurasin heidän seikkailujaan. Unen yksityiskohdat ovat luonnollisesti häipyneet mielestäni, mutta pääjuonena oli se, että he olivat menossa tapaamaan enoaan ja samalla näkivät yhteiskunnassa merkkejä siitä, että afrokampauksia oltiin väkisin tuomassa muotiin. Vanhat herrat olivat omaksuneet äärioikeistolaisen salaliittoteoreettisen yhteiskunta-analyysin ja uskoivat, että afromuoti ja siihen liittyvä 70-lukulainen retroilu olivat seurausta kommunistien (70-luvulle kaipaavien uustaistolaisten) ja neekerien salaliitosta. He eivät itse olleet yksiselitteisesti tämän salaliiton vastustajia, mutta päättivät paljastaa sen eräänlaisena älyllis-salapoliisillisena haasteena samalla kun etsivät enoaan, joka syystä tai toisesta asui vaikeapääsyisessä paikassa maan alla. Lopulta he ajoivat liukuportaita suuren kallion alla olevaan luolaan, jossa enon oli määrä piileskellä. Enon sijasta he kuitenkin huomasivat olevansa suuressa muotisalonki-kampaamo-tavaratalossa, jossa oli joka puolella afroperuukkeja esitteleviä mallinuken päitä. He oivalsivat tulleensa afrokampauskommunistien salaliiton päämajaan.

Tämän unen selitys on helppo: luin eilen illalla Usenetistä Zesse-nimellä esiintyvän nuoren uusnatsin salaliittoteoriointeja ja eksyin sitten haaskaamaan yöuneni antautumalla lukemaan erään ruumismia vastustavan tahon blogiin linkitettyjä tulevaisuusretrosivuja. Unen juonikuvio on selvästi saanut myös vaikutteita siitä Vanhat herrat -albumista, jossa Vanhat herrat huomaavat serkkunsa tehneen heistä heidän tietämättään julkkiksia ja elokuvauttaneen heidän elämänsä ohjaaja Aku Kivireen avulla "kivirekeläiseksi totuuselokuvaksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.