Sivut

torstai 20. tammikuuta 2005

Vitun paskabloggeri

Kirjoitin hienon postauksen, mutta vitun paskabloggeri söi sen! FUCK YOU BLOGSHITTER.COM!

2 kommenttia:

  1. Onko sinulla mahdollisuus käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa blogatessasi?

    Itse kirjoitan harvoin suoraan Bloggerilla. Toisaalta monen blogimerkinnäksi aikomani kaunopuheisuusnäytteen kohtalona on jäädä kovalevylleni epämääräiseksi ja hämärästi nimetyksi RTF-muotoiseksi luonnokseksi, jollaisten kertyminen ei erityisesti vahvista uskoani kirjoittamisen autuuteen. Kirjoitan Macin teksturilla, koska en ole toistaiseksi ollut valmis satsaamaan Microsoftin tuotteeseen.

    VastaaPoista
  2. Minusta Timon ehdotus on hyvä. Ajan tai inspiraation loppuessa tekstejä voi tallentaa ja palata kirjoittamana myöhemmin. Samoin kaikki Windowsit, MacOS:t, Linuxien KDE:t/Gnomet ja vastaavat tukevat leikepöydän kautta kopioimista tekstinkäsittelyohjelmasta Bloggeriin. Tosin nykyaikaisten hienostuneiden teksturien, kuten Wordien ja OpenOfficeiden automaattiset tekstinmuotoilutoiminnot kannattaa ottaa blogitekstiä kirjoitettaessa pois päältä. Blogger kun syö mieluiten raakatekstiä.

    Itse käytän ilmaista OpenOffice -pakettiin kuuluvaa Writer-ohjelmaa blogitekstien kirjoittamiseen Windowsissa. Se on käytettävyydeltään hyvin Microsoft Wordin kaltainen eli toiminnot löytyvät suunnilleen samoista paikoista kuin Wordissa.

    Tekstinkäsittelyohjelmana pidän enemmän WordPerfectistä, mutta siinä on nopean kirjoittamisen kannalta yksi puute. Oikoluku ei ole reaaliaikainen ja muutoinkin huono. Asemointi- ym. ominaisuudet taas ovat pienen taitto-ohjelman luokkaa.

    Juuri oikolukuominaisuuksien kannalta käytän blogikirjailussa mieluummin OpenOfficea kuin WP:tä. Nopeasti ja usein vähemmän ajatuksella kirjoitettaessa syntyy paljon kirjoitusvirheitä, joiden noukkimisessa OpenOffice (itse asiassa ainakin 1.0-versioon erillisenä asennettava Soikko-niminen oikolukuohjelma) on minusta jopa tehokkaampi kuin MS-Word, ainakin mitä tulee Wordin versioihin 2000 ja XP.

    Oikeastaan ainoa, mitä oikolukuun voisin kaivata, olisi harvakseltaan sekaan ymppäämieni HTML-tagien virheiden tunnistaminen samaan tapaan kuin joissakin editoreissa. Sen voisi varmaankin pientä vaivaa näkemällä lisätä itse Soikko-ohjelmaan.

    VastaaPoista

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.