Sivut

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Julkisen sanan neuvosto laskettiin hautaan - persujen määräyksellä ja Hugenbergien yhteistyöllä. Opinionsnämnden för massmedier nedlagd - som Sannfinnarna bestämt och med Hugenbergmediernas goda minne

Perussuomalaisten uusin temppu on Julkisen sanan neuvoston valtiontukien lakkauttaminen. Kuten tiedämme, Julkisen sanan neuvoston tehtävänä on ollut pitää kiinni journalistisesta etiikasta ja langettaa julkisia häpeäpaalutuomioita sen rikkojille. Mitään juridista merkitystä näillä rangaistuksilla ei tietenkään ole ollut, mutta nolaus on aina nolaus.

Sannfinnarnas nyaste hugskott är att dra in det statliga stödet till Opinionsnämnden för massmedier. Som vi vet sysslar Opinionsnämnden med att främja journalistisk etik och fälla offentliga moraliska domar till de som bryter emot sagd etik. Någon juridisk betydelse har domarna naturligtvis inte, men skam är alltid skam.

Persut ovat jo aikaisemmin avoimesti kapinoineet Julkisen sanan neuvostoa vastaan, kuten he kapinoivat länsimaisen demokratian peruspilareita vastaan yleensäkin. Persujen äänenkannattaja "Perussuomalainen" ja nettilehti "Suomen Uutiset" eivät ole Julkisen sanan neuvoston jäseniä, vaan ovat leimanneet neuvoston "vihervasemmistolaiseksi". Lainkuuliaisuus ja länsimainen oikeusvaltio ovat persuille tunnetusti "vihervasemmistolaisuutta". Tämä on tietysti täysin ansaitsematon kohteliaisuus "vihervasemmistolaisille".

Sannfinnarna har redan tidigare gjort öppet uppror mot Opinionsnämnden, som de överlag brukar resa sig mot den västerländska demokratins grundpelare. Sannfinnarnas tryckta pressorgan "Perussuomalainen" och webbtidning "Suomen Uutiset" är inte medlemmar i Opinionsnämnden, utan har utmålat nämnden som "vänstergrön", en komplimang som de "vänstergröna" inte har förtjänat. 

Luonnollisesti näemme lähiaikoina suomenkielisen lehdistön siunaavan tämän päätöksen ja selittelevän miksi se on hyvä lehdistölle ja sananvapaudelle. Hugenbergithän eivät koskaan näe mitään paheksuttavaa missään persujen päätöksissä.

Inom kort kommer vi naturligtvis att se en massa inlägg i finskspråkiga tidningar där redaktörerna välsignar detta beslut och förkunnar att pressfriheten bara vinner på det. Hugenbergarna ser ju aldrig någonting förkastligt i sannfinnarnas beslut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on suljettu. Jos ajattelit kirjoittaa tänne jotain paskaa, niin tiedoksesi: siitä ei tule mitään nyt eikä koskaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.